LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2021 23:47 | Ανανέωση: 27 Ιουνίου 2021 23:54

Euro 2020: Το Βέλγιο “γονάτισε” την Πορτογαλία (βίντεο)

Οι “κόκκινοι διάβολοι” προκρίθηκαν στους “8” του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αποκλείοντας τους κατόχους του τροπαίου.

EURO 2020 - ΒΕΛΓΙΟ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Το Βέλγιο μπορεί να μην έπιασε καλή απόδοση, αλλά βρήκε μία φάση στο πρώτο μέρος και με το γκολ του Τοργκάν Αζάρ, νίκησε με 1-0 την Πορτογαλία και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Euro 2020, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία.

Η κάτοχος του τροπαίου, Πορτογαλία, ήταν καλύτερη, έχασε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί το “στέμμα” που είχε κατακτήσει στην Γαλλία το 2016. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, στο τρίτο σερί ντέρμπι που έδωσε, γνώρισε την δεύτερη ήττα στο τουρνουά, μετά το 4-2 από την Γερμανία κι αποχαιρετά τη διοργάνωση με δύο ήττες, μία ισοπαλία και μία νίκη.

Από την άλλη η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε το 4x4 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και δικαιολογημένα συνεχίζει να ελπίζει ότι θα φτάσει έως το τέλος. Μπροστά της τώρα θα έχει έναν ακόμη φαβορί για το τρόπαιο (Ιταλία), αλλά είναι τέτοια η ποιότητα των παικτών που διαθέτει που τους αρκεί μία φάση για να σκοράρουν, όπως συνέβη απόψε στη Σεβίλλη με τον Τοργκάν Αζάρ.

EURO 2020 - ΒΕΛΓΙΟ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, οι δυο ομάδες επεδίωξαν κυρίως να διαφυλάξουν τα νώτα τους και δεν τους ενδιέφερε πώς θα επιτεθούν προς την αντίπαλη εστία. Η μία περίμενε από την άλλη να κάνει το λάθος, με τους Ίβηρες να βρίσκουν μία τέτοια φάση, με τον Ρενάτο Σάντσες στο 6΄ να “κλέβει” τη μπάλα και να βγάζει ασίστ στον Ζότα, το σουτ του οποίου ήταν απελπιστικά άστοχο μέσα από την περιοχή.

Στο 25΄ ο Κουρτουά έκανε δύσκολη επέμβαση στο απευθείας φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι ομάδες θα έμπαιναν ισόπαλες χωρίς τέρματα στ’ αποδυτήρια, το ακίνδυνο μέχρι τότε επιθετικά Βέλγιο πήρε το προβάδισμα.

Στη μοναδική της τελική προσπάθεια εντός εστίας στο πρώτο μέρος η ομάδα του Μαρτίνεθ κατάφερε να προηγηθεί στο 42ο λεπτό με το βολέ του Τοργκάν Αζάρ (1-0), γκολ για το οποίο φέρει σημαντική ευθύνη και ο Ρουϊ Πατρίσιο ο οποίος δεν “διάβασε” σωστά την φάση κι αιφνιδιάστηκε.

Στο β΄ μέρος η Πορτογαλία πίεσε, είχε δύο καλές στιγμές με τον Ζότα και την κεφαλιά του Ρούμπεν Ντίας, αλλά δεν κατάφερε να βρει την ισοφάριση και οι “κόκκινοι διάβολοι” πανηγύρισαν δικαιολογημένα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τίλεμανς, Βίτσελ, Τ. Αζάρ (90΄+5 Ντεντόνκερ), Ντε Μπρόιν (48΄ Μέρτενς), Λουκάκου, Ε. Αζάρ (87΄ Καράσκο).

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Σάντσες (78΄ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Παλίνια (78΄ Ντανίλο), Μουτίνιο (55΄ Ζοάο Φέλιξ), Μπ. Σίλβα (55΄ Φερνάντες), Ρονάλντο, Ζότα (70΄ Αντρέ Σίλβα).

Υπερθέαμα στον ΑΝΤ1

Οι αγώνες της φάσης των "16" του Euro 2020 θα μεταδοθούν απευθείας από τον ΑNT1, ενώ η ποδοσφαιρική πανδαισία εμπλουτίζεται με εκπομπές και εκλεκτούς καλεσμένους.

Κάθε μεσημέρι στις 16:00 το “Euroday” με τους Δημοσθένη Γεωργακόπουλο και Ηλία Βλάχο θα ανοίγει το ποδοσφαιρικό δεκάωρο πρόγραμμα του σταθμού για το μεγαλύτερο αθλητικό event του καλοκαιριού.

Σταύρος ΣβήγκοςΓιώργος ΛέντζαςΝικόλας Ράπτης και Χάρης Νταρζάνος είναι στον ΑΝΤ1 με την εκπομπή “Παίξτε μπάλα”. Η ανατρεπτική παρέα θα μαζεύεται κάθε βράδυ στην… ταράτσα, για να σχολιάσει με χιουμοριστική διάθεση και ιδιαίτερο τρόπο τα highlights του Euro 2020 και όχι μόνο.

Επίσης, στην εκπομπή “Euroshow” με τους Αντώνη Καρπετόπουλο, Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Γιώργο Λιώρη, δίνεται καθημερινά γύρω στις 00:00 το στίγμα των αγώνων του μεγάλου ποδοσφαιρικού γεγονότος του καλοκαιριού. Εκλεκτοί καλεσμένοιζωντανές συνδέσεις και πολλές εκπλήξεις, μετά από τις σπουδαίες αναμετρήσεις της ημέρας, τα μεσάνυχτα, στο “Euroshow”.

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας, τέλος

Φωτιά στην Πάρο: Διάσπαρτες εστίες - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής (βίντεο)

Γαλλία – Περιφερειακές εκλογές: “Βατερλώ” για την Λεπέν

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο