LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2021 16:27

Χατζηδάκης για επικουρική ασφάλιση: Μεταρρύθμιση για τους νέους

Πότε θα μπεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας

Κωστής Χατζηδάκης

«Κεφαλαιοποιητικό σημαίνει αποτελεσματικό» δηλώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», περιγράφοντας τη μεταρρύθμιση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης.

Όπως αναφέρει, το νέο σύστημα θα μπει σε εφαρμογή από 1/1/2022 και οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν, θα έχουν έναν «προσωπικό κουμπαρά», στον οποίο θα κατευθύνονται οι εισφορές για την επικουρική τους σύνταξη. Διευκρινίζει δε ότι η διαχείριση των ατομικών αυτών λογαριασμών θα γίνεται μέσω ενός νέου Ταμείου, Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, του ΤΕΚΑ (Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης).

«Ο νέος ασφαλισμένος, μέσω του Ταμείου, θα μπορεί να επενδύει τις αποταμιεύσεις του, διαλέγοντας αντίστοιχο επενδυτικό προφίλ: "συντηρητικό", ισορροπημένο" και επιθετικό"» επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις και στις συντάξεις που θα πάρουν οι παλαιοί ασφαλισμένοι.

«Δεν θα δίνουν πια οι νέοι τα χρήματά τους σε έναν "κορβανά" για όλους, χωρίς καμία επαφή και κανέναν έλεγχο. Και ξεκινάνε οι ατομικοί λογαριασμοί, οι προσωπικοί "κουμπαράδες", που δίνουν χρώμα σε αυτή τη μεταρρύθμιση. Μεταρρύθμιση για τους νέους!» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι θα προβλέπεται ρητά στο νομοσχέδιο εγγύηση του Δημοσίου ότι κανείς δεν θα πάρει επικουρική σύνταξη χαμηλότερη από αυτή που αντιστοιχεί στις εισφορές που κατέβαλε, συν τον πληθωρισμό. «Δεν θεωρώ πάντως ότι θα χρειαστεί να γίνει ενεργοποίηση αυτής της πρόβλεψης» εκτιμά ο υπουργός Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει ότι, σε μακροχρόνιο ορίζοντα, το δημοσιονομικό όφελος αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, λόγω των αποταμιεύσεων, των επενδύσεων και της ανάπτυξης από την εισαγωγή του συστήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Μείωση clawback και μηδενική αύξηση στις τιμές των φαρμάκων

Βιασμός στα Πατήσια: Ποινική δίωξη στους δύο νεαρούς

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ίσως χρειαστεί και δεύτερη δόση

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ενώπιος ενωπίω” – Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο