LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2021 15:05

Η Αίγυπτος “αδειάζει” την Τουρκία

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε το τέλος των διερευνητικών επαφών με την Αίγυπτο

AP - Σάμεχ Σούκρι - Αίγυπτος - Αιγύπτιος ΥΠΕΞ

"Ψυχρολουσία" για την Τουρκία οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου. Ο Σάμεχ Σούκρι ανακοίνωσε την διακοπή των διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα, που είχαν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, σε μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών, με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο να αφήνει αιχμές για τους τουρκικούς στόχους και επιδιώξεις.

Τόνισε ότι δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία για την συνέχεια των διερευνητικών συνομιλιών Καΐρου και Άγκυρας, κάτι που συνεπάγεται την διακοπή των διαπραγματεύσεων, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές είχαν χαρακτηρίσει «ειλικρινείς» τις τελευταίες τους επαφές, που είχαν λάβει χώρα στις αρχές του περασμένου Μαΐου.

Ο Σάμεχ Σούκρι, στο πλαίσιο συνέντευξης στην αιγυπτιακή τηλεόραση, δήλωσε ότι η Αίγυπτος διατηρεί επιφυλάξεις για ορισμένες τουρκικές πολιτικές, ιδίως μετά την σκληρή κριτική που άσκησε ο Γιασίν Ακτάι, στενός συνεργάτης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τις αποφάσεις που έλαβε το Κάιρο ενάντια στην Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Αιχμές κατά της Τουρκίας

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Egypt Independent, ο Υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε το γεγονός ότι μια αντιπροσωπεία Αιγυπτίων αξιωματούχων θα επισκέπτονταν την Τουρκία, με στόχο την επανέναρξη των διαβουλεύσεων, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι υπάρχει διπλωματική εκπροσώπηση και από τις δύο πλευρές με την αρμοδιότητά τους, μέσω της οποίας πραγματοποιείται ο κανονικός πολιτικός διάλογος για τη μεταφορά μηνυμάτων, τη διαχείριση των διμερών σχέσεων.

Επίσης, υπογράμμισε ότι αναμένει οι τουρκοαιγυπτιακές σχέσεις να βασίζονται σε αρχές όπως η «μη παρέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις και καλή γειτνίαση», καθώς και στην αποτροπή οποιασδήποτε «εγχώριας δραστηριότητας που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει μια άλλη χώρα».

Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: δασκάλα βρέθηκε νεκρή σε κεραμοσκεπή κατοικίας

Σέρρες: διέρρηξαν σπίτι και πήραν μέχρι και τα κουφώματα!

Ολυμπιακός: Ρήξη χιαστού ο Φορτούνης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΏρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντησηΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 12.00, στη Νίκαια Λάρισας.

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2026Σήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών της Αντιπολίτευσης και την ονομαστική φανερή ψηφοφορία η οποία είθισται να χαρακτηρίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των ΧριστουγέννωνΠέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025 10:38 | Ειδήσεις

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα

Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέηΣήμερα 09:02 | Ειδήσεις

Πέρα από τις οικονομικές και νομικές συμβουλές, για πρώτη φορά το κράτος αναγνωρίζει επίσημα το ψυχολογικό βάρος της υπερχρέωσης, καλύπτοντας δωρεάν και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και εμψύχωσης (mentoring).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 202610:34Επιθεώρηση Εργασίας: Ρεκόρ ελέγχων με την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων - Τι προβλέπεται για το δώρο Χριστουγέννων10:20Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων10:06ΟΑΣΑ: Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη - Γενική Συνέλευση των εργαζομένων09:52Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις εναντίον της Βενεζουέλας09:38Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέη09:24Ζελένσκι: H Κίνα προετοιμάζεται για πιο εντατική συνεργασία με την Ρωσία09:10Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Δεκεμβρίου08:56Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντηση08:42Λαβρόφ: Η Μόσχα επιθυμεί μια σειρά εγγράφων που θα στηρίζουν μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία 08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένη οβίδα κατά τη διάρκεια των εργασιών στο λιμάνι23:59Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία - Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους23:44Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες κατέρρευσαν στην Βαρκελώνη 23:30ΑΑΔΕ: Νέα σημαντική μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα23:16Γιατρός δέχθηκε επίθεση μέσα σε νοσοκομείο στο Αίγιο - Ο δράστης φέρεται να είχε εμπειρία πυγμαχίας23:02Συνάντηση Μητσοτάκη με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο - Στο επίκεντρο η τριμερής22:48Η πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του Eurogroup22:34Αθήνα: Άνδρας μετέφερε Καλάσνικοφ στην βαλίτσα του σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων 22:20Στο πλευρό των αγροτών οι οδηγοί ταξί στην Πάτρα22:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο