LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 24 Ιουνίου 2021 19:49

“Μετάλλαξη Δέλτα” - Παυλάκης: Τα εμβόλια είναι μονόδρομος (βίντεο)

Χαρακτήρισε λάθος να "πετάξουμε τις μάσκες" και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το καλοκαίρι.

Γιώργος Παυλάκης - ΑΝΤ1
Για την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους και την επικίνδυνη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο καθηγητής Ιατρικής και ερευνητής στο εθνικό ινστιτούτο των ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης. 

«Είναι πολύ ατυχές όταν το Ισραήλ ξαναβάζει τις υποχρεωτικές μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, όταν όλη η Ευρώπη βάζει νέους περιορισμούς, η Ελλάδα βρήκε την ημέρα να ανακοινώσει την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους», είπε ο κ. Παυλάκης και πρόσθεσε:

«Φοβάμαι δυστυχώς ότι πολύς κόσμος θα το προσλάβει ως κατάργηση της μάσκας, ότι πετάμε τις μάσκες, τελειώσαμε. Είναι μεγάλο λάθος αυτό. Η κυβέρνηση λέει χαλάρωση μόνο και ότι οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μόνο όπου υπάρχει συνωστισμός. Αυτό δημιουργεί σύγχυση και νομίζω ότι θα το βρούμε μπροστά μας».

Σχετικά με την ινδική μετάλλαξη, η οποία έχει δημιουργήσει προβληματισμό, ο κ. Παυλάκης ανέφερε πως «το Δέλτα στέλεχος και διάφορα στελέχη Δέλτα επεκτείνονται και όπου υπάρχουν λίγα, θα υπάρξουν σε λίγες ημέρες πάρα πολλά, και θα επικρατήσει ταχύτατα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «το πιο σημαντικό μήνυμα είναι «εμβολιαστείτε άμεσα» . Τα εμβόλια είναι μονόδρομος, αλλά μην περιμένετε θαύματα. Τα εμβόλια είναι θαυμαστά, αλλά όχι θαυματουργά. Με 30% ή 50% εμβολισμένους δεν πάμε πουθενά. Ωστόσο, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός σε αυτούς που έχουν κάνει εμβόλιο.Θα είναι καταστροφικό, καθώς μολύνονται και πεθαίνουν και μερικοί εμβολιασμένοι, διότι δεν έχουν όλοι οι εμβολιασμένοι απόλυτη προστασία».

«Γενικά τα εμβόλια καλύπτουν την μετάλλαξη Δέλτα αλλά δεν υπάρχουν εμβόλια, υπάρχουν εμβολιασμένοι που έχουν διαφορετική προστασία», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εμβολιαζόμαστε και προσέχουμε, γι’ αυτό είναι λάθος η εντύπωση ότι δεν θέλουμε μάσκες, δεν θέλουμε προστασία. Είναι επικίνδυνο και το καλοκαίρι και ο χειμώνας που έρχεται».

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά: Από κοινού επιμέλεια του παιδιού ζητεί η οικογένεια του συζυγοκτόνου (βίντεο)

Βουλγαρία: 'Ερευνα για παράνομες μεταμοσχεύσεις νεφρών

Παναθηναϊκός: Ο Κάτας φεύγει, ο Πρίφτης έρχεται

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο