LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2021 22:00 | Ανανέωση: 24 Ιουνίου 2021 06:03

Καιρός: καύσωνας και αφρικανική σκόνη την Πέμπτη

Πότε και που αναμένονται μπόρες. Που θα δείξει πάνω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων υπάρχει στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και προβλέπεται να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου, όμως στα παραθαλάσσια τμήματα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι, στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονία και της Θράκης. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα νησιά και στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά 40-41 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, όμως στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στη Μονή Πετράκη – Πρώην δικηγόρος δράστη: Ήταν λουτρό αίματος

Άρση μέτρων: πρώτη μέρα χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Κορονοϊός - Μόσιαλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο