LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2021 20:55 | Ανανέωση: 23 Ιουνίου 2021 21:00

Euro 2020: Η Ισπανία στους “16” με 5αρα στην Σλοβακία

Η Ισπανία διέλυσε 5-0 τη Σλοβακία στη Σεβίλη, πέρασε στους «16» του EURO 2021 και έδιωξε από πάνω της το άγχος .

ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ
Για μισή ώρα ήρωας, για την υπόλοιπη αποδιοπομπαίος. Αυτή είναι η ζωή του τερματοφύλακα κι ο Μάρτιν Ντουμπράβκα θα θυμάται για καιρό την 23η Ιουνίου 2021. Η Ισπανία διέλυσε 5-0 τη Σλοβακία στη Σεβίλη, πέρασε στους «16» του EURO 2020 και έδιωξε από πάνω της το άγχος που δικαίως είχε δημιουργηθεί από τις προηγούμενες προβληματικές εμφανίσεις της. Το αυτογκολ του Ντουμπράβκα στο 30΄, η κεφαλιά του Λαπόρτ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το πλασέ του Σαράμπια στο 56΄, το σουτ του Φεράν Τόρες στο 67΄ και ακόμα ένα αυτογκόλ, του Κούτσκα στο 71΄, «υπέγραψαν» την ισπανική επέλαση.

Μέχρι το 30΄ όλα έδειχναν ότι οι «φούριας ρόχας» θα βίωναν ακόμα μια εφιαλτική εμπειρία, αγγίζοντας το χείλος της καταστροφής. Κάθε προσπάθειά τους έβρισκε στο «τείχος» Ντουμπράβκα, ακόμα και στο πέναλτι που κέρδισε ο Κόκε από τον Χρομάντα στο 12΄. Ο γκολκίπερ της Νιούκαστλ απέκρουσε την εκτέλεση του Μοράτα και η Ισπανία έχασε 5ο συνεχόμενο πέναλτι-ρεκόρ στην ιστορία της.

Ομως στο 30΄ από σοβαρό λάθος του Πέκαρικ, ο Σαράμπια σούταρε έξω από την περιοχή. Η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, πήρε ύψος και άρχισε να κατεβαίνει απρόβλεπτα. Ο Ντουμπράβκα προσπάθησε να την πετάξει πάνω από το δοκάρι, δεν έκανε σωστό υπολογισμό και «κάρφωσε» με το δεξί του χέρι τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Σλοβάκοι προσπάθησαν να συνέλθουν, όμως ήλθε και το δεύτερο γκολ στο χειρότερο χρονικό σημείο και τους «εξόντωσε». Στο 45+3΄ από σέντρα του Μορένο ο Λαπόρτ πέτυχε το 0-2 με το «παρθενικό» του γκολ με τη «Λα Ρόχα».

Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία. Στο 56΄ ο Σαράμπια με πλασέ από ασίστ του Ζόρντι Άλμπα πέτυχε το τρίτο γκολ. Ακολούθησε ολοκληρωτική κατάρρευση των Σλοβάκων και θρίαμβος των γηπεδούχων με τον Φεράν Τόρες να πετυχαίνει το 0-4 στην πρώτη του επαφή μετά την είσοδό του και τον Κούτσκα να βάζει τον επίλογο μιας θλιβερής ημέρας για την εθνική του ομάδα, με ακόμα ένα αυτογκολ στο 71.

Για πρώτη φορά η Ισπανία σημείωσε 5 γκολ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή στην οποία προερχόταν από τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις (φιλικό με Πορτογαλία και δύο επίσημα ματς στο EURO) με συνολικό απολογισμό ενός τέρματος! Άρα, δεν είναι να απορεί κανείς με τους πανηγυρισμούς του Λουίς Ενρίκε!

Τα highlights του αγώνα:

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Ντούντα - Μπουσκέτς, Ζόρντι Άλμπα

Οι συνθέσεις:

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χαράσλιν (69΄ Σούσλοφ), Χάμσικ (90΄ Μπένες), Χρομάντα (46΄ Λομπότκα), Μακ (69΄ Βάις), Ντούντα (46΄ Ντούρις)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουϊς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77΄ Ογιαρθάμπαλ), Έρικ Γκαρθία (71΄ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (71΄ Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Κόκε, Μορένο (77΄ Ανταμά Τραορέ), Σαράμπια, Μοράτα (66΄ Φεράν Τόρες)

Υπερθέαμα στον ΑΝΤ1

Οι αγώνες της τρίτης αγωνιστικής του Euro 2020 μεταδίδονται απευθείας από τον ΑNT1 και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ενώ η ποδοσφαιρική πανδαισία εμπλουτίζεται με εκπομπές και εκλεκτούς καλεσμένους.

Κάθε μεσημέρι στις 16:00 το “Euroday” με τους Δημοσθένη Γεωργακόπουλο και Ηλία Βλάχο θα ανοίγει το ποδοσφαιρικό δεκάωρο πρόγραμμα του σταθμού για το μεγαλύτερο αθλητικό event του καλοκαιριού.

Σταύρος ΣβήγκοςΓιώργος ΛέντζαςΝικόλας Ράπτης και Χάρης Νταρζάνος είναι στον ΑΝΤ1 με την εκπομπή “Παίξτε μπάλα”. Η ανατρεπτική παρέα θα μαζεύεται κάθε βράδυ στην… ταράτσα, για να σχολιάσει με χιουμοριστική διάθεση και ιδιαίτερο τρόπο τα highlights του Euro 2020 και όχι μόνο.

Επίσης, στην εκπομπή “Euroshow” με τους Αντώνη Καρπετόπουλο, Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Γιώργο Λιώρη, δίνεται καθημερινά γύρω στις 00:00 το στίγμα των αγώνων του μεγάλου ποδοσφαιρικού γεγονότος του καλοκαιριού. Εκλεκτοί καλεσμένοιζωντανές συνδέσεις και πολλές εκπλήξεις, μετά από τις σπουδαίες αναμετρήσεις της ημέρας, τα μεσάνυχτα, στο “Euroshow”.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπερπανσέληνος – “Φεγγάρι της Φράουλας”: Το τελευταίο μεγάλο φεγγάρι του χρόνου

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Η πρώτη ημέρα του πιλότου στην φυλακή

Αναπτυξιακή Τράπεζα: δάνεια 2 δις σε επιχειρήσεις

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΧατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα δοθεί παράταση, είπε ο υπουργός

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμωνΣήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Επίσης μίλησε και για τις τιμές των καυσίμων και την συνεχή άνοδο που καταγράφουν.

Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείςΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι νεαροί γονείς του βρέφους που κατέληξε την Κυριακή στην Κω.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)12:25Θάνατος βρέφους στην Κω: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους γονείς12:13Βόλος: Καταδικάστηκε για κλοπή που έκανε άλλος11:59 Συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)11:47Τροχαίο – Σέρρες: Νεκρός σε μετωπική σύγκρουση (εικόνες)11:34Μητσοτάκης: Η ΝΔ αγωνίζεται ώστε η Ελλάδα να γίνει Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα (βίντεο)11:22ΕΛΑΣ: δεκάδες συλλήψεις σε στοχευμένες δράσεις για την εξάλειψη της παραβατικότητας11:09“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα (βίντεο)10:56Ονδούρα: Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης βρέθηκε σε...βάρκες10:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο