LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2021 20:23 | Ανανέωση: 23 Ιουνίου 2021 20:26

Μονή Πετράκη - Επίθεση με βιτριόλι: σε Μονάδα Εγκαυμάτων οι Μητροπολίτες

Ποιοι είναι οι ιεράρχες που μεταφέρθηκαν στο “Λαϊκό” και ποιοι διακομίστηκαν στο ΚΑΤ. Ποιος και γιατί έκανε την επίθεση. Πως εξουδετερώθηκε ο δράστης.,

Μονή Πετράκη - επίθεση με βιτριόλι - Πηγή: protothema.gr

(πηγή εικόνας: protohema.gr)

Οι Μητροπολίτες που μετέχουν στο Συνοδικό Δικαστήριο, ήτοι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας και Ζακύνθου δέχθηκαν την επίθεση με βιτριόλι από ιερέα, την καθαίρεση του οποίου αφορούσε η συνεδρίαση τους, στην Μονή Πετράκη.

Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν με μέριμνα του ΕΚΑΒ,  οι έξι Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Ο Μητροπολίτης Άρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

Στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση.

Στο ΚΑΤ έσπευσαν τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όσο και η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η επίθεση με βιτριόλι εναντίον των Μητροπολιτών έγινε στην Μονή Πετράκη, στο Κολωνάκι το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι έξι Μητροπολίτες δέχθηκαν το καυστικό υγρό στο σώμα τους και αμέσως διακομίστηκαν στο «Λαϊκό».

Το πρόσωπο που πραγματοποίησε την επίθεση είναι, κατά πληροφορίες, ιερέας της Μητρόπολης Βεροίας για τον οποίο συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο και η επίθεση έγινε λόγω της απόφασης να καθαιρεθεί και να μην μπορεί πλέον να φέρει το σχήμα.

Ο δράστης βρέθηκε στον δεύτερο όροφο της Μονής Πετράκη, όπου συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο και έριξε το καυστικό υγρό προς τους παριστάμενους.

Η σύλληψη του ατόμου πραγματοποιήθηκε από τον φρουρό ασφαλείας της Μονής με την συνδρομή ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι έσπευσαν πρώτοι στο σημείο.

Εξιτήριο πήρε από το 401 και ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την επίθεση. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα τραύματά του είναι ελαφρά και αφού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες του έδωσαν εξιτήριο.

Ιερώνυμος: Αποφφύγαμε τα χειρότερα

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό. «Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο και εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επικοινώνησε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.

Κικίλιας: Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός

Απο την πρώτη στιγμή, κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ, ενώ στο νοσοκομείο έσπευσε και ο Βασίλης Κικίλιας. 

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή με το ΕΚΑΒ που έσπευσε στη Μονή Πετράκη. Επτά Μητροπολίτες νοσηλεύονται στο "Λαϊκό", οι 4 πιο ελαφρά θα παραμείνουν εδώ και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες, ο ένας ήδη διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ και οι άλλοι δύο Μητροπολίτες, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του "Γ. Γεννηματάς".

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πόσοι είναι σοβαρά;

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες ιατρικής φύσεως. Νομίζω ότι τα Νοσοκομεία και η Υγειονομική Περιφέρεια, σωστά και οργανωμένα, όταν θα υπάρχει λόγος θα εκδώσουν ιατρικό ανακοινωθέν. Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο Υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας.  Επαναλαμβάνω, είναι πρωτόγνωρο γεγονός, τραγικό γεγονός. Εμείς αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, έτσι ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στην Ζάκυνθο: Ελεύθερος ο εφοπλιστής

Μαγιορκίνης για ινδική μετάλλαξη: Επισπεύστε τον εμβολιασμό για προστασία

Άρση μέτρων: Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι παρούσα όχι με λόγια αλλά με πράξειςΣήμερα 13:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα, στη συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα;

Επιστροφή ενοικίου: Πιστώθηκαν 199,5 εκατ. ευρώ σε 886.883 δικαιούχους - Στα 225 ευρώ το μέσο ενοίκιο που θα λάβουνΣήμερα 12:50 | Ειδήσεις

Τα χρήματα θα εμφανίζονται σταδιακά στους λογαριασμούς των πολιτών, ανάλογα με την τράπεζα που έχουν δηλώσει στην ΑΑΔΕ.

Κυριακή Γρίβα: Ελεύθερη και η αστυνομικός-επόπτρια που είχε υπηρεσία την ημέρα της δολοφονίαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

Κατά την απολογία της, η επόπτρια φαίνεται να είπε ότι δεν βρισκόταν στο γραφείο όπου ήταν η αξιωματικός υπηρεσίας όταν πήγε η Κυριακή ζητώντας βοήθεια.

ΣΤΑΣΥ: Ανακοινώθηκε νέα τετράωρη στάση εργασίας αύριοΣήμερα 12:48 | Ειδήσεις

Σε ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, αποφάσισαν ακόμη να αναστείλουν την προκηρυχθείσα μεταμεσονύκτια αυριανή τετράωρη στάση εργασίας από τη 01:00 π.μ. έως τις 05:00 π.μ λόγω πένθους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χανιά: Στους δρόμους οι αγρότες - Αγοράζουμε σε τιμές Ευρώπης, πουλάμε σε τιμές Βαλκανίων και ο πολίτης αγοράζει σε τιμές Βρυξελλών15:26Κυριακή Γρίβα: Ελεύθερη και η αστυνομικός-επόπτρια που είχε υπηρεσία την ημέρα της δολοφονίας15:16Βουλή: "Όχι" σε περικοπές στους αγρότες και σε διαιρεμένη Κύπρο - Τα μηνύματα Κακλαμάνη και Μέτσολα15:06Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες σε Ταϊλάνδη, Ινδονησία και Σρι Λάνκα (εικόνες)14:52Κρήτη: Θρήνος στο τελευταίο "αντίο" ου 19χρονου ΕΠΟΠ - Με γαλανόλευκη σημαία τυλιγμένο το φέρετρο (εικόνες)14:38Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι παρούσα όχι με λόγια αλλά με πράξεις14:24Αστεροσκοπείο Αθηνών: Σε Φάληρο, Άλιμο και Κηφισιά τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως σήμερα το πρωί14:10Μητσοτάκης - Μέτσολα - Εγκαίνια Europa Experience: Η απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη13:56Ιωάννα Τούνη: Με τις καταθέσεις των μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το revenge porn - Έχει βιαστεί ο ψυχισμός μου13:42Επιστροφή ενοικίου: Πιστώθηκαν 199,5 εκατ. ευρώ σε 886.883 δικαιούχους - Στα 225 ευρώ το μέσο ενοίκιο που θα λάβουν13:28Σαλαμίνα: Προφυλακιστέα κρίθηκε η 46χρονη - Αρνείται ότι δολοφόνησε την πεθερά της (βίντεο)13:14ΣΤΑΣΥ: Ανακοινώθηκε νέα τετράωρη στάση εργασίας αύριο 13:00Χονγκ Κονγκ: Οι ένοικοι του συγκροτήματος πολυκατοικιών είχαν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως για θέματα ασφαλείας12:46Μενίδι: 14χρονη απέβαλε μετά από ξυλοδαρμό - Πήγε με το νεκρό έμβρυο τυλιγμένο σε εφημερίδα στο ΑΤ12:32Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση ΙΧ με βράχο που βρέθηκε στον δρόμο από κατολίσθηση (εικόνες)12:18Κακοκαιρία - Κρανίδι: Ηλικιωμένοι απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική (βίντεο)12:04Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία σε 11 δήμους της χώρας11:50Πιερρακάκης: Σήμερα ξεκινα η επιστροφή ενοικίου11:36Νέα Ιωνία: Η κακοκαιρία ξερίζωσε δέντρο και το έριξε πάνω σε ΙΧ (βίντεο)11:22Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 19χρονο ΕΠΟΠ που έχασε τη ζωή του απο χειροβομβίδα (εικόνες)11:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο