LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Ιουνίου 2021 08:37

Παρίσι: Καταγγελία σοπράνο για ρατσιστική κράτηση στο αεροδρόμιο

Την επί μιάμιση ώρα κράτησή της και τη μεταχείρισή της «σαν να ήταν εγκληματίας» καταγγέλλει μία σοπράνο, που λίγο αργότερα έδωσε παράσταση στο Παρίσι.

Ρατσισμός - Pretty Yende

Η Νοτιοαφρικανή σοπράνο Πρίτι Γιέντε υποστήριξε, με αναρτήσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ότι η γαλλική αστυνομία «τη μεταχειρίστηκε σαν να ήταν εγκληματίας» κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο του Ρουασί, μια εκδοχή ωστόσο που αμφισβητείται από πηγές της αστυνομίας και του αεροδρομίου.

Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Instagram η μαύρη καλλιτέχνιδα εξηγεί ότι «την σημάδεψε» ο έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ.

Η Γιέντε αυτό το διάστημα εμφανίζεται στο Theatre des Champs-Elysees του Παρισιού, σε μια όπερα του Μπελίνι.

«Η αστυνομική βία είναι αληθινή, για τους ανθρώπους που μου μοιάζουν», γράφει η σοπράνο, συνδέοντας τη μεταχείριση που της επιφυλάχθηκε λόγω του χρώματος του δέρματός της. «Με έγδυσαν και με έψαξαν σαν να ήμουν εγκληματίας και με έβαλαν σε ένα κελί», συνέχισε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους του ελέγχου.

Ρατσισμός - Pretty Yende

Η 36χρονη Γιέντε έφτασε στο Παρίσι από το Μιλάνο, έχοντας στην κατοχή της νοτιοαφρικανικό διαβατήριο, όχι όμως και βίζα, ανέφερε μια πηγή της γαλλικής αστυνομίας. «Σε καμία στιγμή δεν υπήρξαν επεισόδια» και δεν της ζητήθηκε να γδυθεί, πρόσθεσε.

Την έβαλαν σε μια «αίθουσα αναμονής» μέχρι να εξετάσουν την κατάσταση και την έβγαλαν μιάμιση ώρα αργότερα, αφού εκδόθηκε βίζα για να της επιτραπεί να μπει στο γαλλικό έδαφος, είπε μια πηγή του γαλλικού αερολιμένα, επιμένοντας ότι η Γιέντε δεν στοχοποιήθηκε λόγω του χρώματος του δέρματός της.

Ρατσισμός - Pretty Yende

Η Πρίτι Γιέντε γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1985 σε μια κωμόπολη, 300 χιλιόμετρα από το Γιοχάνεσμπουργκ και η καριέρα της στο λυρικό τραγούδι εκτοξεύτηκε πριν από περίπου μία δεκαετία. Έχει τραγουδήσει στη Βιέννη, το Βερολίνο, το Λος Άντζελες, το Αμβούργο και το Παρίσι.

Ειδήσεις σήμερα:

Πετράλωνα: στον εισαγγελέα ο 35χρονος για τον βιασμό της καθαρίστριας

Ιταλία: γιγαντιαία κινητοποίηση για εξαφάνιση του μικρού Νικόλα

Γλυκά Νερά - Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: θα ζητήσουμε εξολοκλήρου την επιμέλεια του παιδιού

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπώνΣήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Φορτισμένο παραμένει το κλίμα στους κόλπους των αγροτών μια ημέρα πριν από τις διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Ελβετία: Δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν ΜοντανάΣήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Το ζευγάρι έχει εκφράσει τη λύπη του για την πυρκαγιά κι έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί πλήρως με τις ερευνητικές αρχές.

Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφαΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για τις δύο συναντήσεις των αγροτών με τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείς15:44Ιράν: Συνεχίζουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Ο Τραμπ "ανοίγει παράθυρο" για διάλογο15:34Εύβοια: Στο νοσοκομείο δασκάλα που ξυλοκοπήθηκε από τον 22χρονο σύντροφό της15:24Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 54χρονος που κατηγορείται για κατ' εξακολούθηση βιασμό των παιδιών του15:14Κύπρος: Βροχή παραιτήσεων για τις αποκαλύψεις15:04Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο14:54Ελβετία: Δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά14:44Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 50χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι και γυάλινο μπουκάλι σε δύο άτομα14:34Νέα Ιωνία: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε 65χρονο14:24Χρυσές σφαίρες: Νικητής της βραδιάς η ταινία "Μια μάχη μετά την άλλη" - Για τον 1ο ανδρικό ρόλο βραβεύθηκε ο Τιμοτέ Σαλαμέ 14:10Χωρίς ταξί για 48 ώρες η χώρα - Αποφασίσθηκε απεργία από αύριο, Τρίτη 13/113:56Ιράν: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις αρκεί να είναι δίκαιες13:46Μαρινάκης σε αγρότες: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί με τελεσίγραφα13:36Σε υψηλούς τόνους η εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Καταγγελίες ΠΑΣΟΚ για συγκάλυψη13:26Μπλόκα αγροτών: Στον "αέρα" το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό - Διαφωνίες για τη σύνθεση των αγροτικών επιτροπών13:16Κλειστά από σήμερα τα αεροδρόμια Σαντορίνης και Κέρκυρας13:06Πέθανε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και εμβληματική φιγούρα του γαλλικού ποδοσφαίρου, Ρολάν Κουρμπίς12:56Γερμανία: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λόγω χιονιού και πάγου12:46Τέμπη - Δίκη για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού12:36Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους από διευθυντής του γραφείου του Χριστοδουλίδη μετά το βίντεο12:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο