LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 22 Ιουνίου 2021 23:36 | Ανανέωση: 22 Ιουνίου 2021 23:55

Euro 2020: Η Κροατία “καθάρισε” την Σκωτία και πήρε τη 2η θέση (βίντεο)

Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα οι Κροάτες, που εξασφάλισαν το εισιτήριο της πρόκρισης, “προσπερνώντας” τους Τσέχους.

EURO 2020 - ΚΡΟΑΤΙΑ - ΣΚΩΤΙΑ

Η “παλιά φουρνιά” - με μπροστάρηδες τους Λούκα Μόντριτς και Ιβάν Πέρισιτς - “καθάρισε” για την Κροατία τη νίκη επί της Σκωτίας με 3-1 και την πρόκρισή της ως 2η από τον 4ο όμιλο του Euro 2020. Η “Χρβάτσκα” ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε σε μεγάλη βραδιά τους δύο ηγέτες της που κατέθεσαν την κλάση και την ποιότητά τους, έχοντας από ένα γκολ και από μία ασίστ κι εκμεταλλευόμενη την ήττα της Τσεχίας απ’ την Αγγλία με 1-0, κάλυψε το χάντικαπ στα γκολ και πήρε το εισιτήριο για τους “16”, τερματίζοντας στη 2η θέση πίσω απ’ τα “Τρία Λιοντάρια”. Ο Βλάσιτς άνοιξε το σκορ για τους Κροάτες κι ο ΜακΓκρέγκορ έδωσε... ελπίδα (μόλις) για ένα 20λεπτο στους Σκωτσέζους.

Η Σκωτία μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και στο πρώτο δεκάλεπτο “έγραψε” δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Άνταμς, ο οποίος δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά προς την εστία του Λιβάκοβιτς. Μετά το πρώτο τέταρτο η Κροατία ισορρόπησε το παιχνίδι κι άρχισε να γίνεται πιο απειλητική, φτάνοντας εντέλει στο γκολ με τον Νίκολα Βλάσιτς στο 17’. Από σέντρα του Γιουράνοβιτς, ο Πέρισιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά κι ο μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέβασε τη μπάλα και σούταρε με τη μία με το αριστερό, κάνοντας το 1-0 για την “Χρβάτσκα”.

Στο 22’ το καταπληκτικό σουτ του Μόντριτς έξω απ’ την περιοχή, υποχρέωσε Μάρσαλ σε καταπληκτική απόκρουση σε κόρνερ, ασχέτως αν ο διαιτητής Ραπαλίνι δεν είδε την επαφή κι έδωσε... άουτ.

Στο 24’ η Σκωτία “πάτησε” δύο φορές στην περιοχή των Κροατών, όμως το τελείωμα του ΜακΓκιν ήταν πολύ “άψυχο” και μπλόκαρε εύκολα ο Λιβάκοβιτς. Στο 42’ ωστόσο, οι Σκωτσέζοι έφτασαν στην ισοφάριση με “κεραυνό” του Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ έξω απ’ την περιοχή - έπειτα από ασταθέστατο διώξιμο της κροατικής άμυνας - που δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Λιβάκοβιτς.

Η Κροατία ξεκίνησε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50’ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όμως ο Μάρσαλ πρόλαβε στο τετ-α-τετ τον Γκβάρντιολ κι έδιωξε με τα πόδια την προβολή του Κροάτη αριστερού μπακ. Στο 59’ ο ΜακΓκιν έχασε απίστευτη ευκαιρία, κάνοντας κάκιστη προβολή προ του Λιβάκοβιτς και τρία λεπτά αργότερα ο Λούκα Μόντριτς “τιμώρησε” την αστοχία του Σκωτσέζου μέσου με ένα καταπληκτικό γκολ.

Οι Κροάτες γύρισαν πολύ ωραία τη μπάλα και με υπομονή έξω απ’ την περιοχή του Μάρσαλ, με τον Κόβατσιτς να στρώνει στον αρχηγό του, ο οποίος “εξαπέλυσε” ένα απίστευτο σουτ με εξωτερικό φάλτσο που κατέληξε στο «παραθυράκι» της εστίας των Σκωτσέζων, κάνοντας το 2-1 για την Κροατία.

Η “Χρβάτσκα” κυριάρχησε απόλυτα από εκείνο το σημείο και μετά, κράτησε την μπάλα στα πόδια της κι έφτασε και σε τρίτο τέρμα με τον έτερο “γερόλυκο” Ιβάν Πέρισιτς στο 77’, ο οποίος “κλείδωσε” με κεφαλιά τη νίκη και την πρόκριση για την Κροατία, έπειτα από κόρνερ του Μόντριτς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβάρντιολ (71’ λ.τρ. Μπάρισιτς), Κόβατσιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς (81’ Ρέμπιτς), Βλάσιτς (76’ Ιβάνουσετς), Πέτκοβιτς (70’ Κράμαριτς).

Σκωτία (Στηβ Κλαρκ): Μάρσαλ, ΜακΤόμινεϊ, Χάνλεϊ (33’ λ.τρ. ΜακΚένα), Τίερνι, Ο'Ντόνελ (84 Πάτερσον), ΜακΓκιν, Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (70’ Φρέιζερ), ΜακΓκρέγκορ, Ντάικς, Άνταμς (84’ Νίζμπετ).

Υπερθέαμα στον ΑΝΤ1

Οι αγώνες της τρίτης αγωνιστικής του Euro 2020 θα μεταδοθούν απευθείας από τον ΑNT1 και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ενώ η ποδοσφαιρική πανδαισία εμπλουτίζεται με εκπομπές και εκλεκτούς καλεσμένους.

Κάθε μεσημέρι στις 16:00 το “Euroday” με τους Δημοσθένη Γεωργακόπουλο και Ηλία Βλάχο θα ανοίγει το ποδοσφαιρικό δεκάωρο πρόγραμμα του σταθμού για το μεγαλύτερο αθλητικό event του καλοκαιριού.

Σταύρος ΣβήγκοςΓιώργος ΛέντζαςΝικόλας Ράπτης και Χάρης Νταρζάνος είναι στον ΑΝΤ1 με την εκπομπή “Παίξτε μπάλα”. Η ανατρεπτική παρέα θα μαζεύεται κάθε βράδυ στην… ταράτσα, για να σχολιάσει με χιουμοριστική διάθεση και ιδιαίτερο τρόπο τα highlights του Euro 2020 και όχι μόνο.

Επίσης, στην εκπομπή “Euroshow” με τους Αντώνη Καρπετόπουλο, Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Γιώργο Λιώρη, δίνεται καθημερινά γύρω στις 00:00 το στίγμα των αγώνων του μεγάλου ποδοσφαιρικού γεγονότος του καλοκαιριού. Εκλεκτοί καλεσμένοιζωντανές συνδέσεις και πολλές εκπλήξεις, μετά από τις σπουδαίες αναμετρήσεις της ημέρας, τα μεσάνυχτα, στο “Euroshow”.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πετράλωνα: συνελήφθη ο βιαστής της καθαρίστριας

Γλυκά Νερά: το υπόμνημα που κατέθεσε ο συζυγοκτόνος

Ο Στέλιος Ρόκκος θρηνεί για τον αδελφό του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στα κελιά (βίντεο)12:51Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο