LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 20 Ιουνίου 2021 21:00

Euro 2020: Η Ελβετία νίκησε την Τουρκία και…περιμένει (εικόνες)

Την ολοκλήρωση των υπόλοιπων γκρουπ περιμένει η Ελβετία για να δει αν θα προκριθεί στους «16» του Euro 2020.

AP - Euro 2020 - Ελβετία - Τουρκία

Η Ελβετία νίκησε 3-1 την Τουρκία στο Μπακού, κατέλαβε την τρίτη θέση του Α΄ ομίλου του EURO 2020 με τέσσερις βαθμούς και θα περιμένει την ολοκλήρωση των υπολοίπων γκρουπ, για να μάθει αν θα προκριθεί στη φάση των «16». Ο Σεφέροβιτς στο 6΄ και ο Σακίρι στο 26΄ και στο 68΄ πέτυχαν τα γκολ των νικητών, που έχασαν στη διαφορά τερμάτων τη δεύτερη θέση από την Ουαλία. Ο Καχβετσί στο 62΄ σημείωσε το μοναδικό τέρμα των Τούρκων στη διοργάνωση, από την οποία αποχωρούν χωρίς βαθμό.

Η Τουρκία, που πριν το ματς είχε κάποιες μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε στο 4΄ με δυνατό σουτ του Αϊχάν, που απέκρουσε δύσκολα ο Ζόμερ. Όμως, στην πρώτη κατ΄ουσίαν επίθεσή τους, οι Ελβετοί άνοιξαν το σκορ στο 6΄, με συρτό σουτ του Σεφέροβιτς λίγο έξω από την περιοχή, και δημιούργησαν νέα δεδομένα στο παιχνίδι. Ο Ζόμερ διαφύλαξε το προβάδισμα με νέα απόκρουση στο 16΄, αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Μουλντούρ, και στο 26΄ ο Σακίρι διπλασίασε τα τέρματα της «Nati», με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Από κει κι έπειτα η Ελβετία έψαχνε όσο το δυνατόν ευρύτερο σκορ, είτε για να ξεπεράσει στη διαφορά τερμάτων την Ουαλία και να τερματίσει δεύτερη, είτε για να αυξήσει τις πιθανότητές να περάσει ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των έξι ομίλων. Στο 29΄ ο Σακίρι έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0, καθώς νικήθηκε από τον Τσακίρ σε τετ-α-τετ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Μουλντούρ δοκίμασε ξανά το πόδι του στο 33΄, αλλά ο Ζόμερ τον σταμάτησε ξανά, όπως και στο 43΄, όταν ο ίδιος παίκτης έκανε τρομερή κούρσα και μπήκε στην περιοχή, αλλά ούτε αυτή τη φορά κατόρθωσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Γκλάντμπαχ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι «άνοιξε», με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Ο Τσακίρ είχε δύο καλές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Εμπολό και Σεφέροβιτς και στο 62΄ η Τουρκία μείωσε με έναν «κεραυνό» του Καχβετσί έξω από την περιοχή, όμως στο 68΄ σε μία ιδανική ελβετική αντεπίθεση ο Τσούμπερ έδωσε την ασίστ και ο Σακίρι «εκτέλεσε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 3-1. Ο Τζάκα στο 77΄ «σημάδεψε» τη ρίζα του δοκαριού σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ακόμη κι αυτό να έμπαινε, η Ελβετία χρειαζόταν κι άλλο γκολ για να ξεπεράσει την Ουαλία και να περάσει ως δεύτερη. Με τέσσερις βαθμούς και αρνητικό συντελεστή τερμάτων (4-5), οι παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς θα περιμένουν με αγωνία για να μάθουν αν θα συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

AP - Euro 2020 - Ελβετία - Τουρκία

Κίτρινες: Τζάκα (78΄) - Τσαλχάνογλου (70΄), Τσελίκ (75΄), Σογιουντσού (76΄)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ (90+2΄ Μπαμπού), Τζάκα, Φρόιλερ, Τσούμπερ (85΄ Μπενίτο), Σακίρι (75΄ Βάργκας), Σεφέροβιτς (75΄ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό (85΄ Μεχμέντι)

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μουλντούρ, Αϊχάν (64΄ Γιοκουσλού), Καχβετσί (80΄ Κοκτσού), Τουφάν (64΄ Γιαζιτσί), Τσαλχάνογλου (86΄ Τοκόζ), Ιντέρ (80΄ Καραμάν), Μπουράκ Γιλμάζ

Υπερθέαμα στον ΑΝΤ1

Οι αγώνες της τρίτης αγωνιστικής του Euro 2020 θα μεταδοθούν απευθείας από τον ΑNT1 και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ενώ η ποδοσφαιρική πανδαισία εμπλουτίζεται με εκπομπές και εκλεκτούς καλεσμένους.

Κάθε μεσημέρι στις 15:00 το “Euroday” με τους Δημοσθένη Γεωργακόπουλο και Ηλία Βλάχο θα ανοίγει το ποδοσφαιρικό δεκάωρο πρόγραμμα του σταθμού για το μεγαλύτερο αθλητικό event του καλοκαιριού.

Σταύρος ΣβήγκοςΓιώργος ΛέντζαςΝικόλας Ράπτης και Χάρης Νταρζάνος είναι στον ΑΝΤ1 με την εκπομπή “Παίξτε μπάλα”. Η ανατρεπτική παρέα θα μαζεύεται κάθε βράδυ στην… ταράτσα, για να σχολιάσει με χιουμοριστική διάθεση και ιδιαίτερο τρόπο τα highlights του Euro 2020 και όχι μόνο.

Επίσης, στην εκπομπή “Euroshow” με τους Αντώνη Καρπετόπουλο, Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Γιώργο Λιώρη, δίνεται καθημερινά γύρω στις 00:00 το στίγμα των αγώνων του μεγάλου ποδοσφαιρικού γεγονότος του καλοκαιριού. Εκλεκτοί καλεσμένοιζωντανές συνδέσεις και πολλές εκπλήξεις, μετά από τις σπουδαίες αναμετρήσεις της ημέρας, τα μεσάνυχτα, στο “Euroshow”.

Ειδήσεις σήμερα:

Εργασιακά - Χατζηδάκης: Με τον νέο νόμο ενισχύονται οι εργαζόμενοι και η οικονομία

Αλαμπάμα: Πολύνεκρη καραμπόλα εν μέσω καταιγίδας

Αθηνά Οικονομάκου: Εμβολιάστηκε κατά της COVID-19 και το ανακοίνωσε μέσω Instagram

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Λυγγερίδη: Πότε απολογούνται οι συλληφθέντες 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια Τετάρτης – “Το πρωινό”: Ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο