LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2021 10:08

Ιράν: Ο Ραϊσί νέος πρόεδρος της χώρας

Τον  Εμπραχίμ Ραϊσί συνεχάρησαν και οι αντίπαλοί του χωρίς να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών. 

AP - Εκλογές - Ιμπραχίμ Ραϊσί - Ιράν
Οι Ιρανοί εξέλεξαν τον νέο πρόεδρο της χώρας από τον πρώτο γύρο των εκλογών, δήλωσε σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος Χασάν Ροχανί, ενώ και οι αντίπαλοί του συνεχάρησαν τον υπερσυντηρητικό Εμπραχίμ Ραϊσί χωρίς να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών. 

«Συγχαίρω τον λαό για την επιλογή του», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του στην τηλεόραση. «Επειδή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως, τα επίσημα συγχαρητήριά μου θα έρθουν αργότερα, όμως γνωρίζουμε ποιος έχει συγκεντρώσει τις ψήφους στις εκλογές και ότι εξελέγη σήμερα από τον λαό», πρόσθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Ιράν, χωρίς να αναφέρει το όνομα του νικητή. 

Σε μηνύματά τους στο Telegram, το Twitter ή μέσω του ιρανικού Τύπου οι τρεις αντίπαλοι του Ραϊσί παραδέχθηκαν τη νίκη του. 

AP - Εκλογές - Ιμπραχίμ Ραϊσί - Ιράν

Ο μετριοπαθής υποψήφιος Αμπντολνασέρ Χεματί ανέφερε σε επιστολή του: «Ελπίζω η κυβέρνησή σας, υπό την ηγεσία του ανώτατου ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να φέρει ανακούφιση και ευημερία στο έθνος μας», σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης. 

Το ίδιο έπραξε και ο Μοχσέι Ρεζαΐ ο οποίος επεσήμανε: «Συγχαίρω τον ανώτατο ηγέτη, τον ιρανικό λαό και αυτόν που επέλεξε ο λαός, τον αδελφό μου Εμπραχίμ Ραϊσί», μετέδωσε το πρακτορείο ISNA. 

Η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή στο Ιράν συνεχιζόταν σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τα επίσημα, μερικά αποτελέσματα, ο υπερσυντηρητικός υποψήφιος Εμπραχίμ Ραϊσί κέρδισε στις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας περισσότερο από το 62,2% των ψήφων.

Από τις 28,6 εκατομμύρια ψήφους που έχουν καταμετρηθεί, ο Ραϊσί συγκέντρωσε «περισσότερες από 17.800.00», δήλωσε ο Τζαμάλ Ορφ πρόεδρος της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τεχεράνη.

Ο Ορφ δεν ανακοίνωσε το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές. Φέτος είχαν εγγραφεί 59,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι, ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβόλιο - Ντράγκι: Αλλάζει το AstraZeneca για τη δεύτερη δόση

Euro 2020: με ντέρμπι πέφτει η αυλαία της 2ης αγωνιστικής

Γλυκά Νερά - Συνήγορος πιλότου: Είπε “συγγνώμη” - Δεν θα ζητηθεί ψυχιατρική εξέταση

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο