LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Ιουνίου 2021 06:49 | Ανανέωση: 19 Ιουνίου 2021 06:49

Περού: δεκάδες νεκροί σε τροχαίο

Οδηγός λεωφορείου παρέσυρε στον θάνατο πολλούς από τους επιβάτες, οι οποίοι επέστρεφαν στα σπίτια τους.

Λεωφορείο - δυστύχημα - Περού

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους εργαζόμενοι σε μεταλλευτική εταιρεία, σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε βγήκε από τον δρόμο στις Άνδεις κι έπεσε σε χαράδρα στο νότιο τμήμα του Περού.

«Δυστυχώς θρηνούμε τους θανάτους 27 εργαζομένων μας μετά την πτώση σε χαράδρα του λεωφορείου που τους μετέφερε στην Αρεκίπα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μεταλλευτική εταιρεία Ares, διευκρινίζοντας πως άλλοι 16 τραυματίστηκαν.

Η εισαγγελία της περιοχής ανέφερε ότι ο οδηγός του λεωφορείου είναι ανάμεσα στους νεκρούς. «Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη περιοχή», είπε ο εισαγγελέας Τζόνι Ρομέρο, εκτιμώντας πως η αιτία του δυστυχήματος μπορεί να ήταν πως ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Το δυστύχημα έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες ανάμεσα στην τουριστική πόλη Νάσκα και στην Πούκιο, στα υψίπεδα της περιφέρειας Αγιακούτσο, περίπου 450 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίμας. Το λεωφορείο, που μετέφερε 43 εργαζόμενους, εκτελούσε δρομολόγιο περίπου 500 χιλιομέτρων, με προορισμό την πόλη Αρεκίπα. Οι μεταλλωρύχοι επέστρεφαν στα σπίτια τους έπειτα από μια εβδομάδα δουλειάς.

«Τα σωστικά συνεργεία βρήκαν 14 πτώματα κατά μήκος της πορείας της πτώσης του λεωφορείου. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν απότομες πλαγιές, ψηλοί λόφοι από τους οποίους περνάει ο δρόμος», επισήμανε ο Νέστορ Μαρτίνες, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος στη Νάσκα.

Στο εσωτερικό του οχήματος οι πυροσβέστες βρήκαν εννιά πτώματα. Άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι υπέκυψαν στα τραύματά τους ενώ διακομίζονταν σε νοσοκομεία.

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε έξω μέσα από το παράθυρο κι έπεσε πάνω σε πέτρες. Είναι σοβαρά τραυματισμένος, αδυνατεί να κινήσει το σώμα του, θα τον μεταφέρουν στη Λίμα», είπε στον Τύπο η Αντριάνα Κρους Τάιπε.

Πρόκειται για το δεύτερο πολύνεκρο τροχαίο στο Περού μέσα σε δέκα ημέρες.

Την 8η Ιουνίου 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή Λα Λιμπερτάδ, 500 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμας.

Τα τροχαία δυστυχήματα είναι πολύ συχνά στο Περού, λόγω της ανάπτυξης υπερβολικής ταχύτητας, της κακής κατάστασης των δρόμων, της απουσίας σήμανσης καθώς και ελέγχων από τις αρχές.

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυκά Νερά - Δικηγόρος πιλότου στον ΑΝΤ1: να μην υπάρχει ανθρωποφαγία (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: ανήλικος ψαροντουφεκάς τραυματίστηκε στο ψάρεμα

Καιρός: τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59Ολυμπιακός – Προμηθέας: Έβγαλε την υποχρέωση… και τώρα Μπαρτσελόνα19:46Δίκη Τραμπ: Ένορκος απαλλάχθηκε γιατί διέρρευσαν στοιχεία της ταυτότητας της19:32Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή19:19Τουρκία – σεισμός: Ισχυρή δόνηση στα βόρεια της χώρας19:05Δραπέτης φυλακών… με έφεση στις απάτες18:52“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο