LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2021 20:15 | Ανανέωση: 18 Ιουνίου 2021 20:22

Μενδώνη: Οι διαδρομές στην Ακρόπολη πριν και μετά την αποκατάστασή τους (βίντεο)

Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Τηρούνται από τη χώρα μας όλες οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Σύμβαση για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO, διαβεβαίωσε την Παρασκευή η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, με θέμα «Τήρηση των δεσμεύσεων προς την UNESCO από το Υπουργείο Πολιτισμού κατά την πρόσφατη “ανάπλαση” της Ακρόπολης»

«Σας βεβαιώ - επειδή θέλετε να το παραγνωρίζετε - ότι η Ελλάδα και το επιστημονικό δυναμικό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπό την επιστημονική επιμέλεια και εποπτεία του Μανώλη Κορρέ, επιτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό και άρτιο επιστημονικά έργο στην Ακρόπολη. Τα έργα στην Ακρόπολη έχουν ξεκινήσει εδώ και 40 χρόνια - στα περισσότερα είναι εμπλεκόμενος ο κ. Κορρές - με απόλυτο σεβασμό στις αρχές της Χάρτας της Βενετίας και των Διεθνών Συμβάσεων», τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού, παραθέτοντας φωτογραφίες πριν και μετά την αποκατάσταση των διαδρομών, καθώς και βίντεο με τον κ. Κορρέ.

Όπως ανέφερε η Υπουργός, οι εργασίες για τη διαμόρφωση των διαδρομών στην Ακρόπολη για άτομα ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, καθώς και η τοποθέτηση του ανελκυστήρα πλαγιάς θεωρούνται έργα μικρής κλίμακας.

«Όλες οι μελέτες που υλοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των υφιστάμενων, από το 1976, διαδρομών στον Βράχο, εξετάστηκαν από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατόπιν των εισηγήσεων της Επιτροπής Συντήρησης Έργων Ακρόπολης και της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, και εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, καθώς και τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, ενώ οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ επέβλεψαν επισταμένως και την εφαρμογή των μελετών σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν. 3028/2002. Οι τσιμεντένιες διαδρομές του αείμνηστου Γιάννη Τραυλού προϋπήρχαν της ένταξης της Ακρόπολης στα μνημεία UNESCO. Οι διαδρομές σήμερα αποτελούν επανάληψη των παλαιών με καλύτερο υλικό», σημείωσε η κ. Μενδώνη.

«Οι παρεμβάσεις περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες και σέβονται το αρχαίο δομικό σύστημα, ενώ παραμένουν σχολαστικά συνεπείς στην αρχή της αναστρεψιμότητας. Σας παραπέμπω στο βίντεο το οποίο έχει αναρτήσει η ΥΣΜΑ, που τεκμηριώνει αδιάψευστα την αναστρεψιμότητα των διαδρομών», ανέφερε η Υπουργός Πολιτισμού στη δευτερολογία της.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Αντιμέτωπος με τα ισόβια ο καθ’ ομολογίαν δράστης (βίντεο)

Αυτοψία Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ Αγίας Παρασκευής: από τους 35 υπαλλήλους έλειπαν οι 14

Euro 2020 - Έρικσεν: Έβαλε βηματοδότη και παίρνει εξιτήριο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο