LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Ιουνίου 2021 17:26

Τουρισμός: Διευκολύνσεις για την είσοδο τουριστών στην Ελλάδα

Οι τροποποιήσεις αφορούν σε ελέγχους πολιτών που προέρχονται από χώρες για τις οποίες έχουν απελευθερωθεί οι τουριστικές μετακινήσεις προς και από την Ελλάδα.

Tουρισμός - αεροδρόμια - τουρίστες

Δύο σημαντικές τροποποιήσεις στη διαδικασία υγειονομικού ελέγχου των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα μας αποφάσισε η Ελληνική Κυβέρνηση:

  • Αναγνώριση των rapid tests: Στο εξής, η είσοδος στην Ελλάδα χωρίς περαιτέρω περιοριστικά μέτρα θα επιτρέπεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test (τεστ αντιγόνου).
  • Αύξηση του ορίου ηλικίας για τους ελέγχους σε παιδιά τουριστών: Ακολουθώντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι έλεγχοι των απαραίτητων πιστοποιητικών κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνονται πλέον σε παιδιά από 12 ετών και άνω, αντί των 6 ετών, όπως ίσχυε έως τώρα.

Οι ως άνω τροποποιήσεις αφορούν σε ελέγχους πολιτών που προέρχονται από χώρες για τις οποίες έχουν απελευθερωθεί οι τουριστικές μετακινήσεις προς και από την Ελλάδα.

Επίσης οι δύο αλλαγές για τα rapid tests και το κατώτερο όριο ηλικίας για τα παιδιά απλώς τροποποιούν το υφιστάμενο καθεστώς ελέγχων, το οποίο εξακολουθεί να ισχύει κανονικά και προβλέπει ότι κάθε εισερχόμενος τουρίστας δικαιούται ελεύθερης εισόδου στην Ελλάδα με την επίδειξη είτε α) πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε β) αρνητικού PCR τεστ ή γ) πιστοποιητικού νόσησης ή θετικής διάγνωσης, ισχύος 2 έως 9 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή.

Σκοπός όλων των πρωτοκόλλων ελέγχου είναι η διευκόλυνση των ταξιδιωτών οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας, παράλληλα με την πάγια και κατ' απόλυτη προτεραιότητα φροντίδα για τη διαφύλαξη της υγειονομικής ασφάλειας, τόσο των τουριστών όσο και των Ελλήνων πολιτών.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τουρισμό και εστίαση

Κοινή δήλωση του Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, και της τομεάρχη Τουρισμού, Κατερίνας Νοτοπούλου

"Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης δείχνουν τεράστια απώλεια τζίρου που υπερβαίνει τα 650 εκατ. ευρώ μέσα στο πρώτο μόνο τρίμηνο του 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020.

Την ίδια στιγμή ακόμη και όσες επιχειρήσεις δικαιούνται ενίσχυση από το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ. Ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν αποκλειστεί από το αντίστοιχο πρόγραμμα για τον τουρισμό. Χαρακτηριστικά, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καταλυμάτων και οι επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού.

Είναι πλέον σαφές ότι η πρωτοφανής κρίση που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι δεν αντιστρέφεται με τα κατόπιν εορτής, ανεπαρκή μέτρα στα οποία επιμένει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει εγκαίρως ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση των κλάδων που επλήγησαν ασύμμετρα από την κρίση με κανόνες, ασφάλεια και στήριξη για το σύνολο των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων. Εφόσον επιλέγει να μην το εφαρμόσει, η κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα χιλιάδες λουκέτα και την εκτίναξη της ανεργίας που θα ακολουθήσουν".

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Παρασκευής

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Στον εισαγγελέα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος (εικόνες)

Euro 2020: Η Σουηδία νίκησε την Σλοβακία (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57Κιμ Γιονγκ Ουν - “Φιλικός Πατέρας”: Το νέο τραγούδι αφιερωμένο στον Βορειοκορεάτη ηγέτη (βίντεο)13:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο