LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 17 Ιουνίου 2021 21:14

Νέο γήπεδο ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε από τον δήμο Θεσσαλονίκης το ρυμοτομικό σχέδιο

Για «ιστορική απόφαση» έκανε λόγο ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

ΠΑΟΚ - ΤΟΥΜΠΑ - ΓΗΠΕΔΟ

Προχωρά βήμα-βήμα η διαδικασία για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής, μετά την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στο έργο, αλλά και την ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, δηλώνοντας «συγκινημένος που έφτασε το θέμα σε τελικό στάδιο, μετά από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις και συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο».

Ο κ.Ζέρβας, χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση «ιστορική και σημαντική για την πόλη», προσθέτοντας πως «ουσιαστικά με αυτήν κλείνει ένας μακρύς κύκλος για ένα πρότζεκτ που πρέπει να γίνει με πολλά επιμέρους θέματα περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά, πολεοδομικά. Το αξίζει ο ΠΑΟΚ, το αξίζει η Τούμπα, το αξίζει η πόλη και πρέπει να γίνει με τον καλύτερο και συντομότερο τρόπο».

Επίσης, ο δήμαρχος, εξέφρασε την ελπίδα ώστε «πολύ σύντομα να πάμε στο επόμενο στάδιο, να δούμε τα σχέδια, να έχουμε τις άδειες και την τελική κατασκευή του γηπέδου. Θα είμαι ευτυχής να βρεθώ στο νέο στάδιο της Τούμπας και να χαρούμε μια επιτυχία της πόλης μας».

Το Σώμα, στη σημερινή συνεδρίαση, ενέκρινε τους πολεοδομικούς όρους με επιμέρους επισημάνσεις, απορρίπτοντας τη μία ένσταση που κατατέθηκε για την οποία, όπως ανέφερε η προϊσταμένη του τμήματος Αστικού Σχεδιασμού, Κατερίνα Δαναδιάδου, είναι αβάσιμη, καθώς οι επιφυλάξεις που εκφράστηκαν αίρονται επί της ουσίας από τις διατάξεις του νόμου.

Υπέρ της κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟΚ τάχθηκαν στις τοποθετήσεις τους και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Βασίλης Γάκης, Γιώργος Ορφανός και Σπύρος Βούγιας, υπογραμμίζοντας πως το έργο θα συμβάλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, είπε ότι μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα τέτοιο γήπεδο, ωστόσο εξέφρασε τον προβληματισμό του εάν θα πρέπει όλος ο χώρος να διατεθεί στην ΠΑΕ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης19:34Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία - Υποδοχή στο αεροδρόμιο από τον Πρωθυπουργό Μόντι19:20Κακοκαιρία Byron: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί19:06Λωρίδα της Γάζας: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως αναγνωρίστηκαν τα λείψανα του προτελευταίου ομήρου18:56"Αποκαλύψεις": Βίντεο - ντοκουμέντο μετά την απαγωγή του επιχειρηματία στην Κυπαρισσία18:46Μάνδρα Αττικής: Κλειστή η οδός Αγίας Αικατερίνης λόγω υπερχείλισης ρέματος (βίντεο)18:36Κεφαλογιάννης: Η χώρα μπαίνει σε ένα διήμερο έντονης κακοκαιρίας, πρέπει να επιδείξουν όλοι οι πολίτες ιδιαίτερη προσοχή18:22Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στον ΗΣΑΠ Μοσχάτου (βίντεο)18:08Αγρότες-Μπλόκα: Άνοιξαν τα τελωνεία των Ευζώνων και του Προμαχώνα17:58Λακωνία – Κακοκαιρία: Η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από αυτοκίνητο σε πλημμυρισμένο δρόμο (βίντεο)17:48Η μάχη κορυφώνεται και ο πιο συναρπαστικός τελικός έρχεται την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 15:00 ζωντανά σε ΑΝΤ1 & ΑΝΤ1+17:45“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Κλειστές σε σημεία η Χαμοστέρνας και η Λεωφόρος Ποσειδώνος 17:38“Κακοκαιρία BYRON”: Υπερχείλισε ρέμα στο Αλεποχώρι – Διακοπή κυκλοφορίας17:25Ηράκλειο - Κακοκαιρία: Υποχώρησε το έδαφος και Ι.Χ. κατέληξε σε σκαμμένο οικόπεδο17:13Άρης: Ζητά αλλαγή των διαιτητών στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ17:03Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας16:53Κρήτη: Σοκάρει η καταγγελία για κακοποίηση 8 παιδιών από τους γονείς τους - Ο Κ. Γιαννόπουλος στις "Αποκαλύψεις"16:43Χανιά: Φωτιά σε διαμέρισμα προκάλεσε καταστροφές - Κάηκαν αυτοκίνητο και τέσσερις μηχανές (βίντεο)16:33ΕΕ: Πλήρης απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο έως το τέλος του 202716:23“Κακοκαιρία BYRON”: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή16:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο