LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 17 Ιουνίου 2021 08:38

Λουράντος για self test και AstraZeneca: οι πολίτες “μας έχουν αλλάξει τα πετρέλαια” (βίντεο)

Τι λέει για τις επισκέψεις πολιτών στα φαρμακεία και την νέα απόφαση για την διάθεση των self test.

Καλημέρα Ελλάδα - Λουράντος

«Τα φαρμακεία στην Αττική έχουν γονατίσει και από τα self test και από το AstraZeneca», είπε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ Λουράντος σημείωσε «”μας έχουν αλλάξει τα πετρέλαια” οι πελάτες, διότι πρέπει να κάνουμε την ίδια διαδικασία τρεις φορές για να πάρουν τα τρία self test και έρχονται και πολλοί που θέλουν να αλλάξουν το ραντεβού που είχαν κλείσει για εμβόλιο AstraZeneca και πρέπει να ψάχνουμε ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο που κάνει άλλο εμβόλιο. Βρίσκουμε, λένε “αυτό είναι μακριά, άστο, θα το ξαναδούμε αργότερα”. Όλα αυτά δεν μπορούν να συνυπάρχουν με την δουλειά του φαμρακείου».

«Και με τα self test οι πολίτες δεν ξέρουν τι ισχύει και χτυπάμε τρία και τέσσερα ΑΜΚΑ για να δούμε αν δικαιούται ο πολίτης και μετά είναι και οι πολίτες που έρχονται ανήσυχοι λόγω του AstraZeneca», προσέθεσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Όπως σημείωσε ο Κώστας Λουράντος, αναφορικά με την αναστάτωση που έχει προκληθεί σχετικά με την συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self test ανίχνευσης κορονοϊού από τα φαρμακεία, «οι πολιτικοί θυμούνται ένα πράγμα που δεν τους κάναμε το χατίρι και ξεχνούν τα χίλια που κάνουμε για αυτούς και για τους πολίτες».

Σε γραμμή μάλλον διαφορετική από εκείνη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής είπε ότι για να καθοριστεί η τελική απόφαση του ΦΣΑ δεν αρκεί συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά «θα πάμε σε Γενική Συνέλευση, εδώ δεν νιώθουμε καλά».

Ειδήσεις σήμερα:

Γλυπτό “Meteoron”: Αποκαλυπτήρια στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Βιασμός 11χρονης: Προφυλακίστηκε ο 25χρονος

Κίνα: Απογειώθηκε το επανδρωμένο διαστημόπλοιο Shenzhou-12 (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο