LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 16 Ιουνίου 2021 10:05

Γιάννης Αντετοκούνμπο: “Υπόκλιση” στον Ντουράντ μετά την ήττα από το Μπρούκλιν

Απίστευτος Ντουράντ με 49 βαθμούς  στο ματς που κόστισε την ήττα στους Μπακς του Αντετοκούνμπο.

Γιάννης Αντετοκούνμπο - Μπακς - Μπρούκλιν

Ως τον «κορυφαίο παίκτη στον κόσμο αυτή την εποχή» χαρακτήρισε τον Κέβιν Ντουράντ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά τη νίκη του Μπρούκλιν επί των Μπακς με 114-108 στο πέμπτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς της Ανατολικής περιφέρειας. Ο «Giannis» παραδέχθηκε πως τα έκανε «θάλασσα» με το λάθος του στο τέλος του αγώνα ενώ δήλωσε πανέτοιμος για το έκτο ματς τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/6) στο Fiserv Forum.

Πιο συγκεκριμένα ο Αντετοκούνμπο δήλωσε:

«Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα στο μαρκάρισμα του KD; Είστε κοντά μας πολύ καιρό. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε; Ότι θα μπορούσα να τον μαρκάρω και να του στείλουμε δεύτερο παίκτη ε; Δεν ξέρω, είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών. Είναι δύσκολο. Είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή και πρέπει να τον κερδίσουμε σαν ομάδα. Πρέπει να τον δυσκολέψουμε, πρέπει να συνεχίσουμε και να ελπίζουμε ότι θα αστοχήσει. Θα υπάρχουν στιγμές που θα τον παγιδεύουμε και άλλες που δεν θα το κάνουμε. Στο τέλος της ημέρας, έκανε απίστευτη δουλειά. Θέλω να τον αντιμετωπίσω, θέλω αυτή την πρόκληση στο επόμενο ματς, αν ο προπονητής μου θέλει να το κάνω, θα είμαι έτοιμος γι' αυτό.

Στο τέλος η πάσα ήταν καλή, απλώς δεν κατάφερα να βάλω και τα δύο χέρια μου στη μπάλα. Τα έκανα θάλασσα, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν μπορείς να στέκεσαι σε μια φάση. Πρέπει να σκεφτείς το Game 6 και να σκεφτείς πως θα κερδίσεις εκεί. Πρέπει να προστατεύσουμε την έδρα μας. Η ήττα είναι ήττα. Με έναν πόντο ή με 30, όταν χάνεις προβάδισμα 15 πόντων, η ήττα είναι ήττα. Πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας, να μπούμε στο Game 6 για να πάρουμε το παιχνίδι. Το Game 5 μας πονάει λίγο, αλλά σε δύο ημέρες πρέπει να τα δώσουμε όλα. Το Μπρούκλιν έκανε το τέλειο ματς, ο KD έβαλε πενηντάρα, ο Τζεφ Γκριν έβαλε επτά τρίποντα, ο Μπλέικ Γκρίφιν ήταν καλός. Δεν σκέφτομαι τα φάουλ, κάποιες φορές οι διαιτητές θα χάσουν κάποια σφυρίγματα. Πρέπει να προσπαθώ περισσότερο, δεν με ενδιαφέρουν τα φάουλ, απόψε η προσπάθειά μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε».

«Διαστημικός Ντουράντ»

Πραγματοποιώντας μια ιστορική εμφάνιση, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο προπονητής του, Στιβ Νας, ο Ντουράντ οδήγησε το Μπρούκλιν στη νίκη επί του Μιλγουόκι με 114-108 στο πέμπτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς της Ανατολικής περιφέρειας και έδωσε προβάδισμα στους Νετς με 3-2.

Ο Ντουράντ που αγωνίστηκε και στα 48 λεπτά του παιχνιδιού είχε 49 πόντους (12/14 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 13/16 βολές), 17 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 3 λάθη και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος με τουλάχιστον 45 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε αγώνα για τα playoffs.

Γιάννης Αντετοκούνμπο - Κέβιν Ντουράντ - Μπακς - Μπρούκλιν

Μεγάλη βοήθεια έδωσε από τον πάγκο ο Τζεφ Γκριν με 27 πόντους (7/8 τρίποντα) ενώ στην επιστροφή του, ο Τζέιμς Χάρντεν αγωνίστηκε 46 λεπτά αλλά ήταν πολύ άστοχος και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 5 πόντους (1/10 σουτ), 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Σε ό,τι αφορά στους Μπακς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε και πάλι μεγάλη εμφάνιση αλλά ήταν και ο μοιραίος της ομάδας του καθώς έχασε την μπάλα από τον Ντουράντ στα 15,6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ το σκορ ήταν στο 109-107 υπέρ των Νετς. Ο «Giannis» είχε 34 πόντους (12/18 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/7 βολές), 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 μπλοκ και 4 λάθη σε 42 λεπτά συμμετοχής. Από εκεί και πέρα 25 πόντους σημείωσε ο Κρις Μίντλετον, που ήταν όμως άστοχος (8/22 σουτ) ενώ 19 πόντους και 8 ασίστ είχε ο Τζρου Χόλιντεϊ.

Επόμενος αγώνας τα ξημερώματα της Παρασκευής (03:30) στο Fiserv Forum, με το Μιλγουόκι να χρειάζεται τη νίκη ώστε να οδηγήσει τη σειρά σε έβδομο και τελευταίο παιχνίδι τα ξημερώματα της Κυριακής (03:30) στο Barclays Center.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Κατερίνη: Άνδρας βρέθηκε καμένος με κουκούλα στο κεφάλι και δεμένος πισθάγκωνα

Τροχαίο στη Βεϊκου: Ταξί “καρφώθηκε” σε μπάρες

Θεμιστοκλέους για εμβόλιο AstraZeneca: απειροελάχιστες οι παρενέργειες από την δεύτερη δόση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)Σήμερα 08:49 | Ειδήσεις

Οι 67 συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα. 

Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)Σήμερα 09:23 | Τοπικά Νέα

Δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα ΜπελέρηΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα Μπελέρη, τις συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη και την ακρίβεια.

Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)Σήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Τραγωδία στη Μαλαισία με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα. Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τη σύγκρουση στον αέρα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στη Σούδα κοντά στον Ναύσταθμο - Μήνυμα 112 στους κατοίκους (εικόνες)09:35Μαρινάκης: Με συμβολισμούς η υποψηφιότητα Μπελέρη09:24Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Στον εισαγγελέα οι 67 συλληφθέντες (εικόνες)09:11ΗΠΑ για επίσκεψη Ερντογάν: Ρωτήστε την Άγκυρα αν υπάρχει αλλαγή σχεδίων08:58Χαλκιδική: Καρέ - καρέ η επίθεση με φτυάρι στον δημοτικό υπάλληλο (βίντεο) 08:44Μαλαισία: φονική σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων (βίντεο)08:30“The 2Night Show” - Χάρης Βεραμόν: οι εξαφανίσεις που συγκλόνισαν το πανελλήνιο (βίντεο)08:17Θεσσαλονίκη - Καραμπόλα: Στρατιωτικό λεωφορείο και απορριμματοφόρο συγκρούστηκαν με 3 ΙΧ08:04Δολοφόνοι Λυγγερίδη: Τα καταφέραμε, έχουμε νεκρό αστυνομικό07:51Οι “illuminati” των ευρωψηφοδελτίων07:39“The 2Night Show” - Γιαννουδάκη: η “Αρχοντούλα” από τις “Ψυχοκόρες” και η βεντέτα (βίντεο)07:26Σητεία: Η “μαύρη χήρα” του καρδιολόγου καλείται να φύγει από την Κρήτη07:13Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση “πυρηνικής αντεπίθεσης”07:01Λασίθι: Έκρυβαν ναρκωτικά και σύνεργα σε σπίτια και ΙΧ (εικόνες)06:48Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:35Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη06:21Καιρός: Βροχές, σκόνη και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη06:08Λειψοί: Τραγούδι... πρόσκληση στο νησί από τον Δήμαρχο και τον “Μιχαλάρα” (βίντεο)23:59Ημέρα της Γης: Ο ΕΕΣ παρουσιάζει την Στρατηγική Κλιματικής Αλλαγής23:48Ιράκ: Ερντογάν - Ρασίντ έβαλαν “στο στόχαστρο” το PKK23:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο