LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2021 17:20 | Ανανέωση: 15 Ιουνίου 2021 17:29

Κυπριακό: συνάντηση Γκουτέρες - Τζόνσον στην Κορνουάλη

Ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών της G7.

ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ - ΤΖΟΝΣΟΝ

Νέα Υόρκη

Του Θανάση Τσίτσα

Το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στην Κορνουάλη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G7, που φιλοξένησε  η Βρετανία.

Η συζήτηση για το Κυπριακό μεταξύ των δύο αντρών αφορούσε τα επόμενα βήματα στην διαπραγματευτική διαδικασία, καθώς σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα, Τζέιν Χολ Λουτ, θα επισκεφθεί την Κύπρο στις 21 Ιουνίου, για επαφές με τους δύο ηγέτες.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία στα Ηνωμένα Έθνη για σύγκληση νέας Άτυπης Συνόδου 5+1, πριν από τον Σεπτέμβριο, ωστόσο οι συναντήσεις θεωρούνται χρήσιμες, ενόψει και της Έκθεσης Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, που θα πρέπει να επιδοθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας πριν από τις 10 Ιουλίου.

Μέσα στο ίδιο διάστημα πρέπει να δοθεί στο Συμβούλιο και η Έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενόψει της ανανέωσης της θητείας της Δύναμης, καθώς η τρέχουσα θητεία λήγει στις 31 Ιουλίου.

Πρόκειται για την τελευταία ανανέωση με πολιτική υπεύθυνη την ειδική αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, την οποίας η θητεία λήγει και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής αντικαταστάτη της.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλήνιες 2021 - Ειδικά Μαθήματα: το πρόγραμμα εξετάσεων

Euro 2020: Η διοργάνωση “ζεσταίνεται” - Τα καλύτερα έρχονται!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο