LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2021 12:14

“Γαλάζια Σημαία”: Στο “Visit Greece App” οι βραβευμένες ελληνικές παραλίες

Το υπουργείο Τουρισμού ενσωμάτωσε τον κατάλογο με τις 545 παραλίες ανά την Ελλάδα, που έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία», στην επίσημη εφαρμογή του ΕΟΤ.

Παραλία -  θάλασσα - Φαλάσαρνα

Σε μια ουσιαστική και χρήσιμη αναβάθμιση της επίσημης εφαρμογής του ΕΟΤ «Visit Greece App» προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού, ενσωματώνοντας τον κατάλογο με τις 545 παραλίες ανά την Ελλάδα, οι οποίες έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία».

Δεδομένου ότι η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 49 χώρες, με κριτήριο το συνολικό αριθμό των παραλιών με «Γαλάζια Σημαία», η προσθήκη του σχετικού καταλόγου στο «Visit Greece App» κρίθηκε ως απολύτως απαραίτητη, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Πλέον, κάθε χρήστης της εφαρμογής θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ώστε να προγραμματίζει εκδρομές και διακοπές σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες ανά την Ελλάδα, επιλέγοντας άμεσα και εύκολα προορισμούς από το σχετικό κατάλογο στο «Visit Greece App».

Υπενθυμίζεται ότι η απονομή της «Γαλάζιας Σημαίας» σε οποιαδήποτε παραλία γίνεται κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης και ισχύει για 12 μήνες. «Γαλάζιες Σημαίες» δικαιούνται να φέρουν παραλίες που πληρούν 33 διαφορετικά κριτήρια, τα οποία αφορούν στην ασφάλεια των λουομένων, στην καθαριότητα, στην οργάνωση, στην πληροφόρηση, στην προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου, στις ενέργειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης κ.ά. Ωστόσο, το προεξάρχον κριτήριο για τις «Γαλάζιες Σημαίες» είναι η καθαρότητα της θαλάσσιας ζώνης: Αποδεκτές γίνονται παραλίες, αποκλειστικά και μόνο, με «εξαιρετική» ποιότητα υδάτων.

Καθόσον η «Γαλάζια Σημαία» λειτουργεί, εκ των πραγμάτων, σαν εγγύηση κορυφαίας και ολοκληρωμένης ποιότητας, χρησιμοποιείται ευρύτατα ως δείκτης επιλογής προορισμού, τόσο από τουριστικούς οργανισμούς, «tour operators» κ.λπ., όσο και από μεμονωμένους τουρίστες. Ως εκ τούτου, η πρόσβαση στον κατάλογο των 545 ελληνικών παραλιών με «Γαλάζια Σημαία» διευκολύνει ακόμη περισσότερο την προώθηση της Ελλάδας ως ελκυστικού και ασφαλούς προορισμού, ιδιαίτερα για τους ξένους επισκέπτες οι οποίοι προτιμούν τη θάλασσα.

Με την ενσωμάτωση των «Γαλάζιων Σημαιών» στο «Visit Greece App», για πρώτη φορά από το 1992, αναδεικνύεται το σημαντικό έργο που επιτελεί η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ως Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Η εφαρμογή «Visit Greece App» αποτελεί μία πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Mastercard, την Eurobank και την Warply. Πρόκειται για το κατεξοχήν χρηστικό, ψηφιακό εργαλείο για τους επισκέπτες της Ελλάδας, καθώς παρέχει ταξιδιωτικές πληροφορίες, ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, προτάσεις κ.λπ. -και, βεβαίως, οδηγίες σχετικά με την Covid-19 για τουρίστες. Το «Visit Greece App» διατίθεται δωρεάν, μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων «App Store» και «Google Play».

Ειδήσεις σήμερα

Dior στο Καλλιμάρμαρο: Η λάμψη της μόδας στην Αθήνα (εικόνες)

Πανελλήνιες 2021: Συνέχεια με Κοινωνιολογία, Χημεία, Πληροφορική

Οσάκα: Αποχή από το Wimbledon

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)Σήμερα 07:46 | Ειδήσεις

"Θείε, με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις" ακούγεται να λέει η γυναίκα στον 68χρονο νεκρό, τον οποίο κινεί προσπαθώντας να πείσει ότι είναι εν ζωή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο