LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2021 09:41 | Ανανέωση: 15 Ιουνίου 2021 11:16

ΝΑΤΟ: Μπάιντεν - Ερντογάν “τα βρήκαν” στις Βρυξέλλες

Η αποτίμηση του Προέδρου των ΗΠΑ για τον διάλογο με τον Τούρκο ομόλογο και η διαβεβαίωση της Άγκυρας για εξεύρεση λύσεων, που θα ανοίξει τον δρόμο για επίσκεψη Μπάιντεν στην Τουρκία. 

 Μπάιντεν - Ερντογαν

Θετική και παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε πως το μεγαλύτερο μέρος της συνομιλίας με τον Τούρκο ομόλογό του ήταν κατ’ ιδίαν.

«Είχαμε λεπτομερείς συνομιλίες για το πώς θα προχωρήσουμε σε έναν αριθμό θεμάτων. Οι δύο χώρες μας έχουν μεγάλες ατζέντες. Οι ομάδες μας θα συνεχίσουν τις συνομιλίες μας και είμαι πεπεισμένος ότι θα κάνουμε πραγματική πρόοδο Τουρκία και ΗΠΑ», πρόσεθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Μπάιντεν - Ερντογαν 

«Παραγωγική και ειλικρινή» χαρακτήρισε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την πρώτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών που δεν είναι δυνατόν να λυθούν.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Ερντογάν είπε ότι στις «εκτεταμένες συνομιλίες» του με τον Μπάιντεν κάλυψαν πολλά θέματα, όπως τη συνεργασία τους σε περιφερειακά θέματα. Τόνισε επίσης τη μακρόχρονη φιλία του με τον Αμερικανό ηγέτη ενώ χαρακτήρισε «θετική για το μέλλον» αυτήν τη συνάντηση, την πρώτη μεταξύ τους αφότου ο Μπάιντεν ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο Μπάιντεν του είπε ότι ενδέχεται να επισκεφθεί την Τουρκία.

Ο Ερντογάν, που συνάντησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ μετά το τετ α τετ που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι μετέφερε στον Μπάιντεν τη θέση της Τουρκίας όσον αφορά την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 αλλά και το θέμα των αμερικανικών μαχητικών F-35, του αμερικανικού προγράμματος από το οποίο αποκλείστηκε η Άγκυρα.

Για το Αφγανιστάν, ο Ερντογάν είπε μετέφερε «ξεκάθαρα» την άποψη της Άγκυρας και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συνομιλεί με τους Ταλιμπάν. Πρόσθεσε ότι θεωρεί πολύ σημαντική τη στήριξη των ΗΠΑ, στον οικονομικό, επιμελητειακό και διπλωματικό τομέα, αν ζητηθεί από τις τουρκικές δυνάμεις να μην αποχωρήσουν από τη χώρα αυτή. Η Τουρκία έχει δηλώσει πρόθυμη να αναλάβει την ασφάλεια του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ.

Αναφερόμενος εξάλλου στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο Ερντογάν είπε ότι του μετέφερε πως η Τουρκία και η Γαλλία μπορούν να συνεργαστούν στη Συρία και τη Λιβύη.

Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλήνιες Εξετάσεις: η ιστορία τους

Αντικειμενικές αξίες - Σταϊκούρας: Οι αρχές και οι στόχοι της μεταρρύθμισης

AstraZeneca – σύζυγος 44χρονης: Να εξηγήσουν στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους για να σωθούν άλλοι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντεςΣήμερα 16:38 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών.

Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθειαΣήμερα 17:08 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τους ενθάρρυνε να καταλάβουν τους ιρανικούς θεσμούς.

"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένηΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

«Δεν το περίμενα ότι θα ήταν 16 χρονών, εγώ νόμιζα ότι είναι φοιτήτρια και ότι έχει κάποια φίλη εκεί».

Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της ΝίκαιαςΣήμερα 16:25 | Ειδήσεις

Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών αναμένεται να αποφασιστούν, στη νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στον Παλαμά Καρδίτσας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεσολόγγι: Ανετράπη τρακτέρ σε ρέμα - Χωρίς τις ασθήσεις του ο οδηγός 17:44Τραμπ σε Ιρανούς διαδηλωτές: Συνεχίστε, έρχεται βοήθεια17:34Αθήνα: Συνελήφθη 49χρονος για παιδική πορνογραφία - Κατείχε και είχε πρόσφορα για διαμοιρασμό τουλάχιστον 176 αρχεία17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:14Λάρισα: Απέκλεισαν για τρεις ώρες την παλαιά εθνική οδό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας17:04ΝΑΤΟ στον ANT1: Η ασφάλειά μας βασίζεται στη συλλογική άμυνα16:54Μητσοτάκης σε αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες16:44Χιονοδρομικά κέντρα: Επισκέπτες χωρίς…σκι την περίοδο των εορτών - Αναμονή για χιόνι και στροφή στη λειτουργία όλο τον χρόνο16:34Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το Επίδομα Παιδιού16:20Θεσσαλονίκη: Μηχανοκίνητη πορεία ταξί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας – Ζητούν παράταση της ηλεκτροκίνησης μετά το 203016:06ΗΠΑ: Ρεπουμπλικανός βουλευτής προτείνει να γίνει η Γροιλανδία η 51η αμερικανική πολιτεία15:52Κοζάνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό15:38Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών15:24Παναθηναϊκός: Καθοριστικό το επόμενο 48ωρο για την μεταγραφή του Αντίνο15:09"Αποκαλύψεις": Ο οδηγός ταξί που μετέφερε την 16χρονη Λόρα από την Πάτρα στην Αθήνα - Δεν μου φάνηκε προβληματισμένη14:55Έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες14:41Μάλγαρα: Κλείνει το ρεύμα προς Αθήνα - Ανοιχτό θα παραμείνει το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη 14:28Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 10ετές ομόλογο - Προσφορές ρεκόρ στα 51 δισ. ευρώ14:18Η Ρωσία αντικρούει τον ισχυρισμό του Τραμπ για το πετρέλαιο στη Βενεζουέλα14:04Χανιά: Νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε σε παραλία (εικόνες)13:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο