LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 15 Ιουνίου 2021 07:41 | Ανανέωση: 15 Ιουνίου 2021 07:43

Παναγιωτόπουλος για AstraZeneca: δεν συνίσταται η επιλογή διαφορετικού εμβολίου για τη δεύτερη δόση

Για τον προβληματισμό που προκαλεί η νέα σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε στον ΑΝΤ1 ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Παναγιωτόπουλος - Καλημέρα Ελλάδα

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών άλλαξε τη σύστασή της αναφορικά με το σκεύασμα της AstraZeneca, συστήνοντας πλέον τη χορήγησή του στους άνω των 60 ετών.

Για τον προβληματισμό που προκαλεί η σύσταση αυτή σε όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση και είναι ηλικίας μικρότερης των 60 ετών μίλησε στον ΑΝΤ1 ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Όπως είπε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” δεν συνίσταται η επιλογή διαφορετικού εμβολίου για τη δεύτερη δόση σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία δόση της AstraZeneca.

“Οι συστάσεις που γίνονται δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον κίνδυνο του εμβολίου αλλά και με τον κίνδυνο της νόσου” τόνισε και επεσήμανε ότι είναι πάρα πολύ σπάνιο να υπάρξει παρενέργεια στη 2η δόση.

Ξέρουμε ότι παρουσιάζει αυτήν την πολύ σπάνια παρενέργεια. Βάζουμε όμως στη ζυγαριά τον κίνδυνο από τον covid και τον σπάνιο κίνδυνο παρενέργειας” σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι τους μήνες που πέρασαν σώθηκαν δεκάδες ζωές λόγω του εμβολίου.

Εκτίμησε δε ότι το όφελος από το εμβόλιο της AstraZeneca είναι η ταχύτητα σε σχέση με την επιλογή ενός άλλου σκευάσματος. “Για τη δεύτερη δόση δεν είναι ξεκαθαρισμένο ότι θα υπάρχει αποτέλεσμα με άλλο σκεύασμα” εξήγησε και ζήτησε να έχουμε στο μυαλό μας χώρο για αλλαγή των επιστημονικών δεδομένων.

“Βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κατάσταση και χρειάζεται να είμαστε ένα βήμα παραπέρα στο να αντιλαμβανόμαστε το γιατί” είπε.

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει, για όσους έχουν εμβολιαστεί με AstraZeneca, εάν χρειαστεί τρίτη δόση απάντησε ότι υπάρχουν μελέτες για το πόσο αποτελεσματικό είναι το μικτό σχήμα, οπότε μέχρι τότε μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: χέρι αρτοποιού εγκλωβίστηκε σε ζυμωτήριο

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: “Βήμα προς ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι”

Πανελλήνιες 2021: πρεμιέρα με Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυραΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη η νέα τραγωδία στην άσφαλτο, με θύμα ένα παλικάρι 19 ετών, το αυτοκίνητο του οποίου έπεσε από γέφυρα.

Νέος Κόσμος: Φορτηγό “έπεσε” πάνω σε 11 αυτοκίνητα (βίντεο)Σήμερα 08:16 | Ειδήσεις

Πανικόβλητοι οι κάτοικοι της περιοχής "άκουσαν" μέσα στην νύχτα τα αποτελέσματα της τρελής πορείας του φορτηγού, που τράκαρε συνολικά 11 αυτοκίνητα. 

Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)Σήμερα 06:34 | Ειδήσεις

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Κόρι Μπούκερ, έσπασε το ρεκόρ για την μεγαλύτερης διάρκειας ομιλίας στην Γερουσία, που κατείχε ένας Ρεπουμπλικάνος εδώ και δεκαετίες.

Πέθανε ο Βαλ ΚίλμερΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Η κόρη του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τον πρόωρο χαμό του Βαλ Κίλμερ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία - Ρόδος: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές (βίντεο ντοκουμέντο)08:38Νέος Κόσμος: Φορτηγό “έπεσε” πάνω σε 11 αυτοκίνητα (βίντεο)08:24Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Συνεργασία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης08:10Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυρα07:57Πέθανε ο Βαλ Κίλμερ07:44Εορτολόγιο - 2 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:30Βραζιλία: Νεογέννητο μωρό βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών (βίντεο)07:17Πατήσια - Φωτιά στην πρώην Εριουργία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (εικόνες)07:03Ακαθάριστα οικόπεδα: Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις, η διορία και το αίτημα για παράταση06:50Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη06:22Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη - Που θα είναι τοπικά ισχυρές06:09FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο