LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 14 Ιουνίου 2021 21:31 | Ανανέωση: 14 Ιουνίου 2021 21:48

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: οι αντιδράσεις στην Ελλάδα

Επίσημη ενημέρωση ζητά η αντιπολίτευση, δίχως να λείπουν τα πυρά προς το Μαξίμου.

ΝΑΤΟ - Μητσοτάκης - Ερντογάν

Αμέσως μετά τις διαρροές αναφορικά με την έκβαση της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, στις Βρυξέλλες, τα ελληνικά κόμματα ζήτησαν επίσημη ενημέρωση για όσα διημείφθησαν μετά των δύο ηγετών, δίχως να λείπουν οι επιθέσεις και η σκληρή κριτική.

Μειωμένες προσδοκίες από την κατ' ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, δήλωσε ότι διατηρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό γιατί δεν αξιοποιεί την θετική συγκυρία για να πιέσει την Τουρκία στην κατεύθυνση της παραπομπής της ελληνοτουρκικής διαφοράς στην Χάγη. Πρόσθεσε ότι θα στήριζε την κυβέρνηση για την παραπομπή στην Χάγη με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των κόκκινων γραμμών που έχει θέσει η χώρα μας.

Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει: «Κάθε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη, ώστε να προωθούνται με συνέπεια οι ελληνικές θέσεις. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει σαφές σε όλους, ότι για να δώσει θετική ψήφο σε μια αναβαθμισμένη συμφωνία της Ευρώπης με την Τουρκία, θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις από αυτήν, που θα αναιρούν την επιθετικότητα της και την αναθεωρητική της στρατηγική. Στην λογική ενός νέου Ελσίνκι. Κάτι που δεν γνωρίζουμε αν έπραξε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. Δεν μας αρκούν οι πομπώδεις διαρροές περί καλού κλίματος.  Ζητάμε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς τα πολιτικά κόμματα για το περιεχόμενο της σημερινής συνάντησης». 

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού, μιλώντας για “σπάσιμο του πάγου” και για μια πρόσκαιρη “ηρεμία” ενόψει του καλοκαιριού, δεν πρέπει να κρύψει εκείνους τους παράγοντες που τροφοδοτούν νέους μεγάλους κινδύνους στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Οι κίνδυνοι αυτοί απορρέουν από τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων, το παζάρι τους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και το κυνηγητό των εξοπλισμών που οδηγούν στην οικονομική αιμορραγία των λαών. Πολύ περισσότερο, είναι εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός ότι η ενίσχυση της συνοχής της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της Συνόδου του οποίου έγινε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, θα ωφελήσει την ειρήνη στην περιοχή και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο στόχος υπηρετεί τα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στα οποία μετέχουν ενεργά οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας και συνοδεύεται με λύσεις συνδιαχείρισης των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά της, η Ελληνική Λύση αναφέρει: «Για συνάντηση που διεξήχθη σε «θετικό κλίμα» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έσπασε ο πάγος» μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν. Την ίδια στιγμή, οι τούρκοι προβαίνουν σε πρωτοφανείς προκλήσεις με επακουμβήσεις ελληνικών σκαφών, παραβιάσεις ακόμα και των χωρικών υδάτων μας και έμπρακτη απειλή στην εθνική μας κυριαρχία μέσω του παράνομου μνημονίου με την Λιβύη. Παράλληλα οι Τούρκοι σε συνεργασία με τον Αλβανό Έντι Ράμα στήνουν δίχτυ περικύκλωσης της Ελλάδας με την τουρκική εταιρεια των μισθοφόρων ισλαμιστών να αναλαμβάνει την «ασφάλεια» της Αλβανίας. Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων καταγράφοντας άλλη μία εθνική ήττα τόσο απέναντι στην Τουρκία, όσο και την Αλβανία που μετατρέπεται σε προτεκτοράτο της Τουρκίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη - βιασμός ανήλικης: στην φυλακή ο βοσκός

Euro 2020: Η Σλοβακία “σόκαρε” την Πολωνία (βίντεο)

Τάσος Μπερδέσης - Συγκλονίζει η μητέρα του: Ο δολοφόνος ήταν στην κηδεία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της”Χθες 21:05 | Ειδήσεις

Στο ρεπορτάζ των ''Times'' του Λονδίνου γίνεται εκτενής αναφορά στον ελληνικό τουρισμό, την μείωση της ανεργίας και την οικονομία της Ελλάδας.

Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)Χθες 19:18 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας 29χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα βαρύτατου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο