LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Ιουνίου 2021 19:23 | Ανανέωση: 14 Ιουνίου 2021 19:21

Φυτεία με 46000 δενδρύλλια χασίς και ...τζίρο 26 εκατομμύρια ευρώ! (βίντεο)

Με "βιτρίνα" την βιομηχανική κάνναβη, σύμφωνα με την Αστυνομία, λειτουργούσε η σπείρα. Δεκάδες συλλήψεις και εντοπισμός όπλων.

Κάνναβη - ναρκωτικά - σπείρα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία έχοντας ως προκάλυμμα επιχείρηση βιομηχανικής κάνναβης, δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Αττικής.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα και συνεργασία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής  Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 6 Έλληνες και 18 αλλοδαποί, σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης.

Κάνναβη - ναρκωτικά - σπείρα

Όπως εξακριβώθηκε, πέντε από τους Έλληνες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με προκάλυμμα αδειοδοτημένη επιχείρηση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης, καλλιεργούσαν μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων, τα οποία δεν εμπίπτουν στη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε η άδεια.

Επιπλέον απασχολούσαν παράνομα τους αλλοδαπούς, οι οποίοι προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες στον χώρο της φυτείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής, βρέθηκαν να καλλιεργούνται περισσότερα από 46.000 δενδρύλλια κάνναβης από τα οποία τα 28.910, ύψους έως 1,8 μέτρα, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Κάνναβη - ναρκωτικά - σπείρα

Από τα δενδρύλλια ελήφθησαν κατάλληλα δείγματα και μέχρι στιγμής για τα 28.910 προέκυψε, μέσω εργαστηριακών εξετάσεων, ότι το ποσοστό της ουσίας (τετραϋδροιοκανναβινόλη) που καθορίζει τη βιομηχανική κάνναβη, ξεπερνά κατά πολύ το νόμιμο επιτρεπτό, ενώ και από τις εξετάσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους προέκυψε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Τα υπόλοιπα δενδρύλλια φυλάσσονται, καθώς η έρευνα και οι εργαστηριακές εξετάσεις γι αυτά συνεχίζονται.

Κάνναβη - ναρκωτικά - σπείρα

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους σε Ηράκλειο και Αττική, όπου - μεταξύ άλλων - βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 5 πολεμικά όπλα, 11 γεμιστήρες και 770 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια, 5 περίστροφα, 3 αεροβόλα όπλα και κυνηγετικό όπλο,
  • 2 θήκες οπλισμού, διόπτρα, 4 μαχαίρια, κυτίο κατάλληλο για αποθήκευση πολεμικού υλικού,
  • 281 γραμμάρια κάνναβη και 1,9 γραμμάρια κάνναβη (σε μορφή σοκολάτας),
  • 21 ναρκωτικά δισκία,
  • 63.290 ευρώ και 10.259 δολάρια,
  • 2 καταγραφικά κλειστού κυκλώματος καμερών,
  • 10 συσκευές κινητών τηλεφώνων και
  • ακουστικό και συσκευή στρατιωτικού ασυρμάτου.

Το προσδοκώμενο παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τις μέχρι τώρα κατασχεθείσες ποσότητες, υπολογίζεται σε 26.000.000 ευρώ.

Κάνναβη - ναρκωτικά - σπείρα

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων και πλαστογραφία, ενώ σε βάρος ενός αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.

Ειδήσεις σήμερα:

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Ραφήνα - απόπειρα αρπαγής ανήλικης: : Αυτός είναι ο κατηγορούμενος (εικόνες)

Euro 2020 - Βόρεια Μακεδονία: η απάντηση της UEFA στον Αυγενάκη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο