LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 14 Ιουνίου 2021 17:45 | Ανανέωση: 14 Ιουνίου 2021 17:50

Euro 2020: Η Τσεχία νίκησε την Σκωτία (βίντεο)

Η Εθνική ομάδα της Τσεχίας... τιμώρησε τους "φλύαρους" Σκωτσέζους.

EURO 2020 - ΣΚΩΤΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ

Σικ... νίκη για την Τσεχία στην πρεμιέρα της στο Euro 2020, μέσα στο “σπίτι” της Σκωτίας, μπροστά σε 12.000 φιλάθλους στο “Hampden Park” της Γλασκώβης, για τον 4ο Όμιλο (όπου συμμετέχουν επίσης Αγγλία και Κροατία).

Η πρώτη εμφάνιση της Σκωτίας σε μεγάλο τουρνουά, μετά από 23 χρόνια (τελευταία φορά ήταν το Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998), ολοκληρώθηκε με απογοήτευση. Η νίκη της Τσεχίας φέρει την υπογραφή του 25χρονου επιθετικού της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ, που με δύο γκολ (46', 52') - το δεύτερο με σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα - διαμόρφωσε τις αποστάσεις στο σκορ, αλλά επίσης και των αποφασισμένων Τσέχων αμυντικών, που σταμάτησαν με επιτυχία τις προσπάθειες των παικτών του Σβικ Κλάρκ.

Η απουσία του αμυντικού της Άρσεναλ, Κίεραν Τιέρνι (ο οποίος ήταν εκτός των 23), ήταν η μόνη έκπληξη στην ενδεκάδα της Σκωτίας, που παρουσίασε ο Στιβ Κλαρκ, αντικαθιστώντας τον με τον οπισθοφύλακα της Λιντς, Λίαμ Κούπερ, και μετατοπίζοντας τον Τζακ Χέντρι στα αριστερά. Κλασική η ενδεκάδα των Τσέχων, δεδομένης της τιμωρίας του αμυντικού τους, Όντρεϊ Κούντελα (Σλάβια Πράγας), για ρατσιστική επίθεση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Europa League, με τη Ρέιντζερς στις 18 Μαρτίου στη Γλασκόβη.

EURO 2020 - ΣΚΩΤΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ

Οι Σκωτσέζοι, τυπικά και ουσιαστικά οικοδεσπότες, ξεκίνησαν καλύτερα αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις ευκαιρίες των Ντάικς (18’) και - κυρίως - του Ρόμπερτσον (32’), όταν βρέθηκε σε θέση για γκολ, σούταρε αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Βάτσλικ. Έτσι ο Σικ, που είχε προειδοποιήσει από το 16’, άνοιξε (42’) το σκορ, όταν με γυριστή κεφαλιά από σέντρα του Κουφάλ, νίκησε τον Μάρσαλ. (0-1)

Ο σκόρερ προσπάθησε με την έναρξη της επανάληψης (46’) να “καθαρίσει” το ματς, αλλά αυτή τη φορά ο Μάρσαλ σταμάτησε το σουτ που επιχείρησε. Άμεση (48’) η “απάντηση” των Σκωτσέζων, αλλά το σουτ του Χέντρι σταμάτησε το δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βάτσλικ με υπερπροσπάθεια δεν απέτρεψε το αυτογκόλ του Κάλας.

Όμως, ο 25χρονος επιθετικός της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ, επιβεβαιώνοντας τον “νόμο” του ποδοσφαίρου περί ευκαιριών, λίγο κάτω από τη σέντρα, βλέποντας τον Μάρσαλ εκτός εστίας, επιχείρησε σουτ, σημειώνοντας (52’) ένα πανέμορφο γκολ (0-2), σημειώνοντας το 8ο γκολ στις 11 τελευταίες του διεθνείς εμφανίσεις.

Η Σκωτία προσπάθησε να αντιδράσει, δημιουργώντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες (61’ σε σουτ του Αρμστρονγκ, 65’ σε κεφαλιά του Χέινλι και 66’ με τον Ντάικς), χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η τελευταία μεγάλη χαμένη ευκαιρία (90') ήταν για την Τσεχία, με πρωταγωνιστή τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, Μίχαελ Κρμέντσικ (αντικατέστησε τον Σικ στο 87'), ο οποίος δε μπόρεσε να νικήσει τον Μάρσαλ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σκωτία: Μάρσαλ, Ο' Ντόνελ (79' Φόρεστ), Χέινλι, Κούπερ, Χέντρι (67' ΜακΓκρέγκορ), Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (67' Φρέιζερ), ΜακΓκιν, ΜακΤόμινεϊ, Κρίστι (46' Ανταμς), Ντάικς (79' Νίσμπετ)

Τσεχία: Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσέλουστκα, Κάλας, Μπορίλ, Σούτσεκ, Κραλ (67' Χόλες), Νταρίντα (87' Σέβτσικ), Μάσοπουστ (72' Βίντρα), Γιάνκτο (72'Χλόζεκ), Σικ (87' Κρμέντσικ).

Ειδήσεις σήμερα:

Euro 2020 - Βόρεια Μακεδονία: η απάντηση της UEFA στον Αυγενάκη

Ραφήνα - απόπειρα αρπαγής ανήλικης: : Αυτός είναι ο κατηγορούμενος (εικόνες)

Μητσοτάκης - Ράμα για ΑΟΖ: συμφωνία για προσφυγή στην Χάγη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο