LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Ιουνίου 2021 10:51

Πλοία: νέα απεργία εξήγγειλαν τα ναυτεργατικά σωματεία

Πότε θα πραγματοποιηθεί και πόση θα είναι η διάρκεια της. Αναμένεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο πρωτοδικείο Πειραιά ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων(ΣΕΕΝ).

Λιμάνι - κάβος - πλοια

Nέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις  24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον της κινητοποίησης αναμένεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο πρωτοδικείο Πειραιά ο Σύνδεσμος των Ακτοπλόων(ΣΕΕΝ), η συζήτηση των οποίων αναμένεται να προσδιοριστεί πιθανότατα αύριο το πρωί.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου, την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση του νόμου για τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων  της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S,Π/Κ & Ο/Γ Μικρών Αποστάσεων.

«Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) η οποία συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

«Κυβέρνηση - κεφάλαιο επιχειρούν ένα στρατηγικό χτύπημα συντριβής των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΝΕΝ) ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την κατάργηση των  νόμων 4150/2013,4714/2020, 2687/1953, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) μέτρα στήριξης των ανέργων, αύξηση των επιδομάτων και επιμήκυνση του χρόνου ανεργίας.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 5:30 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

ΙΔΙΣ - Αβραμόπουλος για Συμφωνία των Πρεσπών: η Ελλάδα μπορεί να την διορθώσει

Άρση μέτρων: τι αλλάζει από την Δευτέρα

Roland Garros - Τσιτσιπάς: πέθανε η γιαγιά του μετά τον αγώνα με τον Τζόκοβιτς (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο