LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Ιουνίου 2021 08:12

Άρση μέτρων: τι αλλάζει από την Δευτέρα

Η 1η Ιουλίου είναι το επόμενο ορόσημο στον «δρόμο» για επιστροφή στην κανονικότητα

Φροντιστήρια - μαθήματα - εκπαίδευση - ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Νέο βήμα στην μακρά διαδρομή της επιστροφή στην κανονικότητα κάνει απο σήμερα η χώρα, μετά και το πρώτο μεγάλο «στοίχημα», αφού το Σαββατοκύριακο επέστρεψε η μουσική στην εστίαση ενώ επεκτάθηκε και το ωράριο της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας, καθώς η απαγόρευση των μετακινήσεων ξεκίνησε στις 01:30, απο 00:30 μέχρι την Παρασκευή.

Από το Σάββατο επίσης, αυξήθηκε το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος - θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους. Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100 τ.μ..

Από σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

Επίσης, απο σήμερα ξεκινά η δια ζώσης λειτουργία των φροντιστηρίων.

Επόμενο  ορόσημο ειναι η 1η Ιουλίου όταν και θα καταργηθεί πλήρως η απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ θα αυξηθεί και το όριο των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων από 100 που ισχύει σήμερα στους 300.

Τα προνόμια για τους εμβολιασμένους

Την ίδια ώρα "φουντώνει" η συζήτηση για την διαμόρφωση πλαισίου το οποίο θα δίνει περαιτέρω ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένων έναντι όσων διστάζουν να συμμετάσχον στην εμβολιαστική διαδικασία.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι πλήρως εμβολιασμένοι να βγάλουν τις μάσκες τελείως σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα και από την 1η Ιουλίου. Ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν εκδώσει τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, θα μπορούν να αποχωριστούν την μάσκα στους εξωτερικούς χώρους.

Από τα μέσα Ιουλίου δε, είναι πιθανό οι πλήρως θωρακισμένοι απέναντι στον ιό να έχουν και άλλα προνόμια. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, όσον αφορά στη διασκέδαση οι ειδικοί μελετούν ένα μοντέλο μαζικών εκδηλώσεων δύο ταχυτήτων με το πρώτο να αφορά αποκλειστικά τους πλήρως εμβολιασμένους, έπειτα από το απαιτούμενο διάστημα τήρησης μέτρων μετά και την λήψη της δεύτερης δόσης. Οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έχουν την δυνατότητα να μετέχουν σε τέτοιες διαδηλώσεις, εισερχόμενοι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να απαιτείται να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες.

Την ίδια ώρα, γίνεται λόγος για ένα επιπρόσθετο «υβριδικό» μοντέλο εκδηλώσεων στο οποίο θα μπορούν να μετέχουν τόσο οι πλήρως εμβολιασμένοι όσο και οι μη. Στις «υβριδικές» εκδηλώσεις θα απαιτείται η τήρηση των μέτρων και θα υπάρχει όριο ως προς την συμμετοχή των ατόμων.

Ταυτόχρονα, ;όπως αναφέρει το protothema.gr, όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης, συζητιέται η δυνατότητα να μπορεί κανείς να καθίσει και σε κλειστό χώρο εφόσον έχει πλήρως εμβολιαστεί, δείχνοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού του.

Ειδήσεις σήμερα:

Roland Garros - Τσιτσιπάς: πέθανε η γιαγιά του πριν τον αγώνα με τον Τζόκοβιτς (βίντεο)

Νεκρός στην Πολίχνη: συγκλονίζει ο νεαρός που προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή (βίντεο)

Πανελλήνιες 2021: “αυλαία” με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τουςΧθες 21:16 | Ειδήσεις

Σκηνές έντασης, αποκλεισμοί δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα από τις διαμαρτυρίες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΧθες 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΧθες 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνιΧθες 21:27 | Ειδήσεις

Στην απολογία του αύριο, ο 29χρονος αναμένεται να ρίξει την απολογία σε άλλο οδηγό υποστηρίζοντας ότι του έκοψε τον δρόμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο