LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 09 Ιουνίου 2021 14:23

F1 in Schools: δύο ελληνικές ομάδες στο Top10

Ομάδες μαθητών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό του STEM.

Σχολείο - κλειστό - προαύλιο - Καισαριανή

Δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται στο Top10 των καλύτερων ομάδων στους 16ους Παγκόσμιους Τελικούς του STEM διαγωνισμού F1 in Schools, ενώ άλλη μια ελληνική ομάδα βρίσκεται στο Top15.

Οι αγώνες διενεργήθηκαν 4 έως 8 Ιουνίου 2021 στην Αγγλία, με τη συμμετοχή 43 ομάδων απ’ όλο τον κόσμο. Λόγω της πανδημίας, οι αγώνες διοργανώθηκαν για πρώτη φορά εξ αποστάσεως χωρίς τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων. Παγκόσμια πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα Britannia Red από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη 2η θέση αναδείχθηκε η ομάδα Quintolux από την Ιρλανδία και στην 3η η ομάδα Nebula από την Αυστραλία.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική παρουσία, η Prismatic, μια ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου και από το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών κατετάγη 7η, ενώ η ίδια ομάδα σημείωσε και τον 1ο ταχύτερο χρόνο (1.014 sec) στους αγώνες πίστας και συμμετείχε στους τελικούς των αγώνων knock out κερδίζοντας την δεύτερη θέση.

Στην 9η θέση κατατάχθηκε η Hyperion Racing team, ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από μαθητές από το λύκειο του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή στην Παλλήνη συνεχίζοντας την παράδοση της καλής παρουσίας και των δυο σχολείων στους Παγκόσμιους Τελικούς.

Στη 14η θέση κατατάχθηκε η Olympian Racing, μια ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από μαθητές από το Αρσάκειο Εκάλης και από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου. Επίσης, η ίδια ομάδα κέρδισε το βραβείο Digital Media Award και ήταν προτεινόμενη για το βραβείο Sponsorship & Marketing Award.

Τις ελληνικές ομάδες συνεχάρη για την παρουσία τους ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «η διάκριση αυτή δικαιώνει τη συνεχόμενη προσπάθεια για τη διοργάνωση του διαγωνισμού στην Ελλάδα και απέδειξε τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: σοκάρει η κατάθεση του συζύγου της Καρολάιν

Καταγγελία για βιασμό σε στρατόπεδο με εντολή λοχαγού

Δένδιας από Άμπου Ντάμπι: Σχέση μακράς πνοής με τα Αραβικά Εμιράτα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πύραυλοι κατά αεροπορικής βάσης06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο