LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 09 Ιουνίου 2021 09:15

Βορίδης: το οργανωμένο έγκλημα αξιοποιεί “κενά” στα πανεπιστήμια (βίντεο)

Συλλήψεις για τις δολοφονίες ζήτησε και ο ΥΠΕΣ. Τι είπε για την εγκληματικότητα και την αστυνομία στα ΑΕΙ. Τι θα ισχύσει με τα προνόμια στους εμβολιασμένους για κορνοϊό.

Μάκης Βορίδης - Καλημέρα Ελλάδα

«Θα έχω εγώ το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα υπάρχουν εξαιρέσεις – περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους και επομένως εγώ επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού μου, θα μπορώ να πω ότι εγώ εξαιρούμαι από τους περιορισμούς αυτούς», είπε ο Μάκης Βορίδης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ορισμένες κατηγορίες εργαζόμενων, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «αυτό σχετίζεται με την σύμβαση εργασίας των εν λόγω εργαζόμενων, όπως συνέβη και με τα self test, που είναι υποχρεωτικό για να εργαστεί κάποιος και αν δεν κάνει θα πρέπει να πάρει άδεια ή να χάσει το μεροκάματο του».

«Μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού συμμετέχει στον εμβολιασμό. Προφανώς υπάρχει και μια μερίδα που εξακολουθούμε να προσπαθούμε να την πείσουμε. Όσο προχωρά ο εμβολιασμός και όσοι έχουν επιφυλάξεις βλέπουν τους εμβολιασμένους και όλα να είναι καλά, θα κάμπτονται και αυτοί», σημείωσε ο κ. Βορίδης, λέγοντας ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα βρει ραντεβού.

ΣΕΠΟΛΙΑ - ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Αναφορικά με την εγκληματικότητα, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε «έχουν αλλάξει πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια στο πεδίο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Πολλές παραβατικές συμπεριφορές αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από ότι πιο παλιά, υπάρχει διαφορετική κουλτούρα. Κανείς δεν λέει ότι έχει κερδηθεί η «μάχη». Λέμε όμως ότι η Ελλάδα έχει κερδίσει πόντους σε ότι αφορά το αίσθημα της Ασφάλειας. Παράλληλα όμως χρειάζονται παρεμβάσεις μετά την ψήφιση του Ποινικού Νόμου, χρειάζονται παρεμβάσεις για τα σωφρονιστικά καταστήματα και την έκτιση ποινών, καθώς και αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, που είναι ένα άλλο πράγμα».

«Τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχε ημερομηνία λήξεως. Δεν ισχύουν οι διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου. Υπάρχουν διατάξεις που αφορούν αναστολές και άδειες λόγω των οποίων αφήνονται ελεύθεροι αρκετοί απ’  όσους συλλαμβάνονται, θεσμός που δεν ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει χρόνια. Επ'  αυτού υπάρχει δήλωση του Υπ. Δικαιοσύνης ότι θα υπάρξουν αλλαγές», είπε ο Μάκης Βορίδης.

«Προφανώς πρέπει να υπάρξουν συλλήψεις για τις δολοφονίες», είπε ο κ. Βορίδης, με βάσει και τον φάκελο που κατέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης στον Άρειο Πάγο, ενώ σημείωσε ότι «για το οργανωμένο έγκλημα πρέπει να υπάρξει αλλαγή των διατάξεων, καθώς οι εγκληματίες αυτοί κάνουν εγκλήματα, οδηγούνται στην φυλακή, αλλά κάνοντας χρήση διατάξεων βγαίνουν γρήγορα και εγκληματούν ξανά».

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι πρόκειται να αναλάβουν πρωτοβουλία οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη για αυστηροποίηση των διατάξεων. Πως μπορεί κανείς ως Αστυνομία να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα; Αυτό θέλει σύνθετη δράση και πολλή δουλειά, καθώς στο οργανωμένο έγκλημα οι δράστες είναι «επαγγελματίες», κάνουν αυτήν την δουλειά, δεν είναι μικροπαραβάτες. Δύο χρόνια προετοιμαζόμαστε», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Καταλήγοντας και αναφερόμενος στην Αστυνομία των Πανεπιστημίων, ο Υπ. Εσωτερικών είπε «δεν πρέπει να υποτιμάμε την κατάσταση στα Πανεπιστήμια και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ούτε πρέπει να υποτιμάμε την σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος, μεταξύ ομάδων που είναι συστηματικά παραβατικές, οι οποίες χρησιμοποιούν κενά που υπάρχουν στον νόμο, ένα από αυτά τα κενά είναι τα πανεπιστήμια για να οργανώνουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, μην τα αποσυνδέουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: είπα ψέματα για να μην τρομοκρατηθεί ο κόσμος

Ο ντελιβεράς για τον νεκρό 68χρονο στον ΑΝΤ1: οι παραγγελίες, το σπιτικό φαγητό και η έγνοια του

S-400 – Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον ΑΝΤ1: η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο