LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 08 Ιουνίου 2021 19:50

Βουλή - Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19: Υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία

«Είναι ένα θετικό πρόσημο για την Ελλάδα», τόνισε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ - EU DIGITAL COVID CERTIFICATE

Υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την κύρωση ΠΝΠ για τη θέσπιση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Υπέρ τάχθηκαν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

«Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 για την διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών, που ήταν μια ιδέα του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την οποία θέσπισε η ΕΕ, είναι ένα θετικό πρόσημο για την Ελλάδα, και θα δώσει τη δυνατότητα να ενισχυθεί ο Τουρισμός και ταυτόχρονα η ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικό ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό γίνεται με ταχύτητα και απόλυτη αξιοπιστία», ενώ, χαρακτήρισε «μίζερη την αντιπολιτευτική κριτική που ακούστηκε απέναντι σε κάτι καλό και θετικό που θα ενισχύσει τον Τουρισμό της χώρας και την ελληνική οικονομία», όπως είπε.

«Δεν αξίζει αυτή η άρνηση απέναντι στους Έλληνες που προσπαθούν και αγωνίζονται για ένα μέτρο που πρότεινε η Ελλάδα και θέσπισε η ΕΕ, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες στους μετακινήσεις τους και να ενισχυθεί ο Τουρισμός», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι δεν αναγνωρίζει το λάθος του, ότι είχε κάνει λάθος εκτίμηση για το ψηφιακό πιστοποιητικό. «Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει πιστοποιητικό ανωριμότητας την πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού, ενώ αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί. Δεν πρέπει να το βλέπουμε στενά κομματικά, γιατί ο κόσμος θέλει να καινοτομεί η χώρα και να δίνει παραδείγματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη «ουσιαστικής συστράτευσης όλων ώστε να πειστούν και όσοι ακόμα είναι δύσπιστοι ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο απέναντι στην πανδημία».

«Σήμερα ο Πρωθυπουργός τους κάλεσε όλους σε συστράτευση. Η Κυβέρνηση ζητά να κατατεθούν προτάσεις από όλους για ουσιαστική ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Μην ξεκινάμε με μίζερες κριτικές και αναφορές στο παρελθόν. Μην απαξιώνουμε μια σημαντική επιτυχία που αφορά όλη την Ευρώπη επειδή ξεκίνησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και την Ελλάδα. Γιατί αυτή η θετική εξέλιξη τιμά όλους τους Έλληνες. Και αύριο είναι σίγουρο ότι οι ευρωβουλευτές μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα αισθάνονται υπερήφανοι που υλοποιήθηκε μια ιδέα της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς.

«Πρέπει να πληροφορούμε σωστά τον κόσμο και να μην παραπληροφορούμε. Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 έγινε με την αρωγή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία συμφώνησε ότι τα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών είναι επαρκέστατα», κατέληξε ο κ. Γεωργαντάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Τρίτης

Καιρός – “Ψυχρή Λίμνη”: Τι είναι το φαινόμενο που θα “χτυπήσει” και την Αττική

Μακρόν: Πολίτης χαστούκισε τον Πρόεδρο της Γαλλίας - Δείτε βίντεο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο