LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Ιουνίου 2021 09:39

Υεμένη: βομβάρδισαν βενζινάδικο (εικόνες)

Νέο μακελειό στην πολύπαθη Υεμένη. Άμαχοι και πάλι οι νεκροί από την επίθεση των Χούθι.

Υεμένη - βομβαρδισμός - βενζινάδικο

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι αναγνώρισαν χθες Κυριακή ότι έβαλαν στο στόχαστρο στρατιωτική βάση στη βόρεια Υεμένη κοντά στην οποία σκοτώθηκαν δεκατέσσερις άμαχοι το Σάββατο, σύμφωνα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, και ζήτησαν να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για το επεισόδιο αυτό.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης κατηγόρησε το Σάββατο τους Χούθι ότι βομβάρδισαν πρατήριο καυσίμων στη Μαρίμπ, έσχατο οχυρό των κυβερνητικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης Υεμένης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άμαχοι.

Μέσω Twitter ανώτερο στέλεχος των Χούθι, ο Μοχάμεντ Άλι αλ Χούθι, υποσχέθηκε ότι θα δοθούν «αποζημιώσεις» στους συγγενείς των θυμάτων εάν η οργάνωσή του αποδειχθεί πως ευθυνόταν για τους θανάτους αμάχων.

Είναι μάλλον σπάνιο οι αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν να παραδέχονται ότι έπληξαν στόχους κοντά σε σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους άμαχοι.

«Υποβάλαμε ερώτημα στο υπουργείο Άμυνας (σ.σ. της μη αναγνωρισμένης κυβέρνησης των Χούθι) και μας είπε ότι δεν βομβαρδίστηκε παρά μόνο στρατιωτική βάση», σημείωσε ο Μοχάμεντ Άλι αλ Χούθι.

«Ζητάμε να διενεργήσει έρευνα για το ζήτημα ανεξάρτητη επιτροπή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δύο κατοίκους της περιοχής, το πρατήριο καυσίμων απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από τη βάση και στρατιωτικοί πάνε συχνά σε αυτό με τις οικογένειές τους για να κάνουν ανεφοδιασμό σε καύσιμα.

Οι αντάρτες «θα είναι υποχρεωμένοι να δώσουν αποζημιώσεις» εάν η έρευνα που θα διενεργηθεί καταλήξει στο συμπέρασμα πως ευθύνονται για τους θανάτους των 14 αμάχων, ανέφερε ο κ. Αλ Χούθι.

Από τον Φεβρουάριο, οι σιίτες αντάρτες έχουν εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για να αποσπάσουν τη Μαρίμπ, επαρχία πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα, από τις δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, οι οποίες υποστηρίζονται από στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Η ένοπλη σύρραξη στην Υεμένη κορυφώθηκε το 2014, όταν οι Χούθι εφορμώντας από οχυρά τους στον βορρά κατέλαβαν την πρωτεύουσα Σανάα και μεγάλο μέρος της χώρας. Έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους, σύμφωνα με οργανώσεις αρωγής, ενώ εκτόπισε εκατομμύρια άλλους.

Πάνω από τα δύο τρίτα των περίπου 30 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, που είναι αντιμέτωποι με επιδημίες και λιμό, εξαρτώνται από τη διεθνή βοήθεια στη χώρα όπου εκτυλίσσεται αυτή που ο ΟΗΕ αποκαλεί τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Special Report” – Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: δεν επαναπαυόμαστε, είμαστε έτοιμοι

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά - Μπουκουβάλα: Η Μυλωνοπούλου διασύρει το επάγγελμα του ψυχολόγου

Αναγνωστόπουλος για self test: λογική η “απαλλαγή” για τους πλήρως εμβολιασμένους

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Τον συνέλαβαν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο18:38Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο18:25Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών18:11Γαύδος: Το πρωί αντιδήμαρχος και το μεσημέρι υπάλληλος καθαριότητας 17:58Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθήτριες Δημοτικού κοντά στο σχολείο τους17:44“Ο πρώτος από εμάς": Sneak preview από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)17:31“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο