LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2021 21:24

Κλιματική αλλαγή: Οι G7 ανακοίνωσαν μέτρα

Συντονισμό για τη μέτρηση του αντίκτυπου των εταιρειών στο κλίμα ζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών της G7.

AP - Κλιματική αλλαγή

Η ομάδα των Επτά πλουσιότερων χωρών (G7) ανακοίνωσε σήμερα τη στήριξή της προς τις προσπάθειες να εξαναγκαστούν οι τράπεζες και οι εταιρείες να δημοσιοποιήσουν την έκθεσή τους σε κινδύνους που συνδέονται με το κλίμα, ένα μέτρο το οποίο θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες διαφύλαξης του χρηματοοικονομικού συστήματος από πλήγματα συνεπεία της κλιματικής αλλαγής.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 που συναντήθηκαν στο Λονδίνο έκαναν επίσης έκκληση για περισσότερο συντονισμό για τη μέτρηση του αντίκτυπου των εταιρειών στο κλίμα και στο περιβάλλον προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κατακερματισμού καθώς οι αρχές κάθε χώρας υιοθετούν διαφορετικές προσεγγίσεις.

«Στηρίζουμε την κατεύθυνση προς την υποχρεωτική δημοσιοποίηση χρηματοοικονομικών πληροφοριών σχετικών με το κλίμα που παρέχουν συστηματικές και χρήσιμες για τις αποφάσεις πληροφορίες για τους συμμετέχοντες στην αγορά...», αναφέρει το οριστικό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από δύο ημέρες συνομιλιών.

AP - Κλιματική αλλαγή

«Αυτό θα βοηθήσει στην κινητοποίηση τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τα απαιτούμενα από τον ιδιωτικό τομέα και θα ενισχύσει την κυβερνητική πολιτική για την ικανοποίηση της δέσμευσής μας για μηδενικές εκπομπές», όπως αναφέρεται για τον αυξανόμενο αριθμό δεσμεύσεων των μεγάλων οικονομιών για την επίτευξη του στόχου για μηδανικές εκπομπές άνθρακα.

Οι κεντρικές τράπεζες και άλλες χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές εκφράζουν παράπονα ότι υπάρχει έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων για το πόσο εκτεθειμένες σε κλιματικούς κινδύνους είναι οι επιχειρήσεις στα εδάφη τους και πόσο φιλικές προς το περιβάλλον ή όχι είναι οι ενέργειές τους.

Τέτοιου είδους στοιχεία σήμερα συνήθως συλλέγονται σε εθελοντική βάση παρότι κάποιες αρχές, όπως συμβαίνει στη Γαλλία, έχουν ήδη καταστήσει υποχρεωτική αυτή την παροχή πληροφοριών.

AP - Κλιματική αλλαγή

Η κίνηση προς μια υποχρεωτική αναφορά αυτών των πληροφοριών συζητάται από την ευρύτερη ομάδα της G20 και κάποιοι εκτιμούν ότι πιθανόν να υπάρξει διεθνής συμφωνία πριν από Σύνοδο του ΟΗΕ στη Γλασκόβη για την Κλιματική Αλλαγή, που ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τo ανακοινωθέν της G7, η υποχρεωτική δημοσιοποίηση χρηματοοικονομικών πληροφοριών σχετικών με το κλίμα θα πρέπει να γίνεται με βάση τις υπάρχουσες συστάσεις από την ειδική ομάδα του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (the Financial Stability Board Task Force on Climate Related Financial Disclosures).

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Αυτοκτόνησε νεαρό θύμα ρατσισμού

Νέα Σμύρνη: Καταγγελία για αστυνομική βία


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑργολίδα - Κακοκαιρία Adel: "Βούλιαξε" στις λάσπες η Ερμιόνη (βίντεο)Σήμερα 20:36 | Ειδήσεις

Ορμητικοί χείμαρροι εγκλώβισαν άτομα μέσα στα αυτοκίνητα, αλλά και στα σπίτια τους.

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την προεδρία του EurogroupΣήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Η εκλογή του νέου επικεφαλή θα γίνει από τους υπουργούς Οικονομικών των 20 κρατών της Ευρωζώνης στην επόμενη συνεδρίαση στις 11 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, με κάθε χώρα να έχει ίσο δικαίωμα ψήφου.

"Κόκκινος συναγερμός" για τη λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αττική, Λέρος και ΠάτμοςΣήμερα 21:03 | Ειδήσεις

Ενώ μεγάλοι όγκοι νερού πέφτουν σε πολλές περιοχές της χώρας, η στάθμη στους ταμιευτήρες είναι ανησυχητικά χαμηλή.

ΑΑΔΕ: 10+1 ερωτοαπαντήσεις για την χορήγηση της επιστροφής ενοικίου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενοικιαστέςΣήμερα 20:02 | Ειδήσεις

Οι οδηγίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για να διασφαλίσουν την ενίσχυση το 2026, όσοι την έχασαν φέτος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεσολόγγι: Έπεσε κεραυνός κοντά σε θάλαμο στρατοπέδου – Τέσσερις στρατιώτες με ηλεκτροπληξία22:00Europa League-UEFA: 4η επίθεση ο ΠΑΟΚ, ξεχωρίζουν Σφιντέρσκι και Σιώπης21:50"Κόκκινος συναγερμός" για τη λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αττική, Λέρος και Πάτμος21:40Δήμαρχος Ερμιονίδας: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης21:30Δωδώνη: Μαζί με τους ουρανούς άνοιξαν και οι δρόμοι (εικόνες)21:20Ποια μέθοδος θέρμανσης συμφέρει περισσότερο;21:15Κακουργηματική δίωξη σε βάρος της μητέρας που φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την ανήλικη έγκυο κόρης της21:10Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϋ: "Μύρισε" Ελλάδα στο Brighton-Le-Sands21:04ANT1 sports: Δύο νίκες και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά ματς της Πέμπτης20:58Αργολίδα - Κακοκαιρία Adel: "Βούλιαξε" στις λάσπες η Ερμιόνη (βίντεο)20:48Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Ευάγγελος Μουστάκας - Δημιουργός του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη20:38ΑΑΔΕ: 10+1 ερωτοαπαντήσεις για την χορήγηση της επιστροφής ενοικίου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενοικιαστές20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Τέλλογλου για ΟΠΕΚΕΠΕ και επιδοτήσεις: Λιγότερα χρήματα θα πάρουν στα χέρια τους αγρότες και κτηνοτρόφοι19:54Αττική: Βεβαιώθηκαν 614 παραβάσεις σε 197 ελεγμένα φορτηγά οχήματα μετά από έλεγχο στο οδικό δίκτυο19:40Παρτιζάν: Τέλος ο αθλητικός διευθυντής Ζόραν Σάβιτς - Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση Ομπράντοβιτς19:26Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup19:12ΣΤΑΣΥ: Τετράωρη στάση εργασίας στις 29 Νοεμβρίου - Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί18:58Μητσοτάκης στο TikTok - Επιστροφή ενοικίου: Η στέγαση είναι μείζον ζήτημα ειδικά για τους νέους18:44Δολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Πάρε ό,τι θέλεις και φύγε - Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της 75χρονης18:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο