LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2021 21:24

Κλιματική αλλαγή: Οι G7 ανακοίνωσαν μέτρα

Συντονισμό για τη μέτρηση του αντίκτυπου των εταιρειών στο κλίμα ζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών της G7.

AP - Κλιματική αλλαγή

Η ομάδα των Επτά πλουσιότερων χωρών (G7) ανακοίνωσε σήμερα τη στήριξή της προς τις προσπάθειες να εξαναγκαστούν οι τράπεζες και οι εταιρείες να δημοσιοποιήσουν την έκθεσή τους σε κινδύνους που συνδέονται με το κλίμα, ένα μέτρο το οποίο θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες διαφύλαξης του χρηματοοικονομικού συστήματος από πλήγματα συνεπεία της κλιματικής αλλαγής.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 που συναντήθηκαν στο Λονδίνο έκαναν επίσης έκκληση για περισσότερο συντονισμό για τη μέτρηση του αντίκτυπου των εταιρειών στο κλίμα και στο περιβάλλον προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κατακερματισμού καθώς οι αρχές κάθε χώρας υιοθετούν διαφορετικές προσεγγίσεις.

«Στηρίζουμε την κατεύθυνση προς την υποχρεωτική δημοσιοποίηση χρηματοοικονομικών πληροφοριών σχετικών με το κλίμα που παρέχουν συστηματικές και χρήσιμες για τις αποφάσεις πληροφορίες για τους συμμετέχοντες στην αγορά...», αναφέρει το οριστικό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από δύο ημέρες συνομιλιών.

AP - Κλιματική αλλαγή

«Αυτό θα βοηθήσει στην κινητοποίηση τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τα απαιτούμενα από τον ιδιωτικό τομέα και θα ενισχύσει την κυβερνητική πολιτική για την ικανοποίηση της δέσμευσής μας για μηδενικές εκπομπές», όπως αναφέρεται για τον αυξανόμενο αριθμό δεσμεύσεων των μεγάλων οικονομιών για την επίτευξη του στόχου για μηδανικές εκπομπές άνθρακα.

Οι κεντρικές τράπεζες και άλλες χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές εκφράζουν παράπονα ότι υπάρχει έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων για το πόσο εκτεθειμένες σε κλιματικούς κινδύνους είναι οι επιχειρήσεις στα εδάφη τους και πόσο φιλικές προς το περιβάλλον ή όχι είναι οι ενέργειές τους.

Τέτοιου είδους στοιχεία σήμερα συνήθως συλλέγονται σε εθελοντική βάση παρότι κάποιες αρχές, όπως συμβαίνει στη Γαλλία, έχουν ήδη καταστήσει υποχρεωτική αυτή την παροχή πληροφοριών.

AP - Κλιματική αλλαγή

Η κίνηση προς μια υποχρεωτική αναφορά αυτών των πληροφοριών συζητάται από την ευρύτερη ομάδα της G20 και κάποιοι εκτιμούν ότι πιθανόν να υπάρξει διεθνής συμφωνία πριν από Σύνοδο του ΟΗΕ στη Γλασκόβη για την Κλιματική Αλλαγή, που ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τo ανακοινωθέν της G7, η υποχρεωτική δημοσιοποίηση χρηματοοικονομικών πληροφοριών σχετικών με το κλίμα θα πρέπει να γίνεται με βάση τις υπάρχουσες συστάσεις από την ειδική ομάδα του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (the Financial Stability Board Task Force on Climate Related Financial Disclosures).

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Αυτοκτόνησε νεαρό θύμα ρατσισμού

Νέα Σμύρνη: Καταγγελία για αστυνομική βία


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέρκυρα: Πλημμύρες και κατολισθήσεις - Κλειστά τα σχολεία08:46Τροχαίο ατύχημα στην Κηφισίας: Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό08:32Λουτράκι: Απομακρύνθηκε από το σχολείο η δασκάλα δημοτικού που κατήγγειλε 6χρονο... για θωπεία (βίντεο)08:18Δένδιας για Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Θωρακίζουμε την Ελλάδα με αλλαγές σε μέσα και φιλοσοφία, έχοντας στο επίκεντρο το έμψυχο δυναμικό08:04Έκλεβαν ρούχα στην Ελλάδα και τα πωλούσαν στην Αλβανία - 8 συλλήψεις07:50"Φυγόδικη" η νομπελίστρια Ματσάδο, αν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το βραβείο07:36Θεσσαλονίκη: Δελφίνια έκαναν για ακόμη μια φορά την εμφάνιση τους στον Θερμαϊκό (βίντεο)07:22Η Ουκρανία θα εκχωρήσει το Ντονμπάς στη Ρωσία, κατά το σχέδιο που πρότειναν οι ΗΠΑ07:08IRIS: Από 1 Δεκεμβρίου οι πληρωμές στις λιανικές συναλλαγές B2C 06:54Ηράκλειο: Κλείνει για μια βδομάδα ο κεντρικός διάδρομος του αεροδρομίου - Σοβαρές επιπτώσεις και περιορισμοί06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Νοεμβρίου06:26Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:12Σοκ στην Πορτογαλία: Εννιάχρονο αγόρι ακρωτηριάστηκε από συμμαθητές του σε τουαλέτα σχολείου23:59Ολυμπιακός: Τραυματίας ο Πασχαλάκης23:46Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονος που πέταξε πέτρα σε λεωφορείο23:32«Κατάπιε» και την Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός με 103-8223:18Απειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της Αθήνας23:04Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κατατάσσεται σε εκείνες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη22:50Έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στην Αττική και τα μεταπωλούσαν στην Αλβανία - Οκτώ συλλήψεις 22:36Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών22:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο