LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2021 21:24

Κλιματική αλλαγή: Οι G7 ανακοίνωσαν μέτρα

Συντονισμό για τη μέτρηση του αντίκτυπου των εταιρειών στο κλίμα ζήτησαν οι υπουργοί Οικονομικών της G7.

AP - Κλιματική αλλαγή

Η ομάδα των Επτά πλουσιότερων χωρών (G7) ανακοίνωσε σήμερα τη στήριξή της προς τις προσπάθειες να εξαναγκαστούν οι τράπεζες και οι εταιρείες να δημοσιοποιήσουν την έκθεσή τους σε κινδύνους που συνδέονται με το κλίμα, ένα μέτρο το οποίο θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις προσπάθειες διαφύλαξης του χρηματοοικονομικού συστήματος από πλήγματα συνεπεία της κλιματικής αλλαγής.

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 που συναντήθηκαν στο Λονδίνο έκαναν επίσης έκκληση για περισσότερο συντονισμό για τη μέτρηση του αντίκτυπου των εταιρειών στο κλίμα και στο περιβάλλον προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κατακερματισμού καθώς οι αρχές κάθε χώρας υιοθετούν διαφορετικές προσεγγίσεις.

«Στηρίζουμε την κατεύθυνση προς την υποχρεωτική δημοσιοποίηση χρηματοοικονομικών πληροφοριών σχετικών με το κλίμα που παρέχουν συστηματικές και χρήσιμες για τις αποφάσεις πληροφορίες για τους συμμετέχοντες στην αγορά...», αναφέρει το οριστικό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από δύο ημέρες συνομιλιών.

AP - Κλιματική αλλαγή

«Αυτό θα βοηθήσει στην κινητοποίηση τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τα απαιτούμενα από τον ιδιωτικό τομέα και θα ενισχύσει την κυβερνητική πολιτική για την ικανοποίηση της δέσμευσής μας για μηδενικές εκπομπές», όπως αναφέρεται για τον αυξανόμενο αριθμό δεσμεύσεων των μεγάλων οικονομιών για την επίτευξη του στόχου για μηδανικές εκπομπές άνθρακα.

Οι κεντρικές τράπεζες και άλλες χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές εκφράζουν παράπονα ότι υπάρχει έλλειψη αξιόπιστων στοιχείων για το πόσο εκτεθειμένες σε κλιματικούς κινδύνους είναι οι επιχειρήσεις στα εδάφη τους και πόσο φιλικές προς το περιβάλλον ή όχι είναι οι ενέργειές τους.

Τέτοιου είδους στοιχεία σήμερα συνήθως συλλέγονται σε εθελοντική βάση παρότι κάποιες αρχές, όπως συμβαίνει στη Γαλλία, έχουν ήδη καταστήσει υποχρεωτική αυτή την παροχή πληροφοριών.

AP - Κλιματική αλλαγή

Η κίνηση προς μια υποχρεωτική αναφορά αυτών των πληροφοριών συζητάται από την ευρύτερη ομάδα της G20 και κάποιοι εκτιμούν ότι πιθανόν να υπάρξει διεθνής συμφωνία πριν από Σύνοδο του ΟΗΕ στη Γλασκόβη για την Κλιματική Αλλαγή, που ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τo ανακοινωθέν της G7, η υποχρεωτική δημοσιοποίηση χρηματοοικονομικών πληροφοριών σχετικών με το κλίμα θα πρέπει να γίνεται με βάση τις υπάρχουσες συστάσεις από την ειδική ομάδα του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (the Financial Stability Board Task Force on Climate Related Financial Disclosures).

Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Αυτοκτόνησε νεαρό θύμα ρατσισμού

Νέα Σμύρνη: Καταγγελία για αστυνομική βία


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δόμνα Μιχαηλίδου: Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το δημογραφικό09:04Ισραήλ - Κατς: Δεν θα υπάρξει ηρεμία στον Λίβανο όσο δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ08:50Τροχαίο στη Βάρη: Αναποδογύρισε αμάξι στα Βλάχικα - Από τύχη γλίτωσε ο οδηγός (βίντεο)08:36Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούν08:22Παναθηναϊκός: Μέσα και ο Τσιριβέγια με Στουρμ Γκρατς - Επιστρέφουν Καλάμπρια και Κώτσιρας08:08Τραμπ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση εναντίον εθνοφρουρών στην Ουάσιγκτον07:54Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης07:38ΑΑΔΕ: Καταχώρηση ΙΒΑΝ στο myAADE για καταβολή επιστροφών και επιδοτήσεων07:24Κίνα: Τρένο πέφτει πάνω σε εργαζόμενους, 11 νεκροί07:10Αιγάλεω: Συνελήφθη 16χρονος έπειτα από καταδίωξη – Πάνω από 90 γραμμάρια κάνναβης στην κατοχή του06:56Formula 1: Το 23ο Grand Prix στο Κατάρ έρχεται την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, στις 18:00 ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+06:42Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:28Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 27 Νοεμβρίου06:14Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο