LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Ιουνίου 2021 09:10 | Ανανέωση: 05 Ιουνίου 2021 09:15

Πέτσας για Δήμους: “διπλή” παράταση στις 100 δόσεις – Νέα μέτρα για τα τέλη

Τι είπε ο Αν. Υπ. Εσωτερικών στον ΑΝΤ1 για τα εργασιακά και το 8ώρο, τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό και το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Πρωινοί Τύποι - Πέτσας

Καλεσμένος στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ήταν το πρωί του Σαββάτου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, υπάρχουν περιοχές όπου έχουμε χαμηλή συμμετοχή στους εμβολιασμούς έναντι του κορονοϊού, λέγοντας ότι υπάρχουν «θύλακες» κατά των εμβολιασμών και αρκετοί που πείθονται από θεωρίες «ψεκασμένων», σημειώνοντας πάντως ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση βοηθάει για να υπάρξει ενίσχυση των εμβολιασμών». «Πρέπει οι αρνητές να καμφθούν και να πειστούν κυρίως από τους επιστήμονες». 

Σε ότι αφορά το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο Αν. Υπ. Εσωτερικών είπε ότι «είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα για τους ΟΤΑ. Σκοπός να φθάσουμε γρήγορα στην ένταξη όλων των σχεδίων των Δήμων. Σε σχέση με τα 2,5 δις ευρώ των πόρων του προγράμματος, έχουμε ήδη σχέδια από Δήμους ύψους 4 δις και ψάχνουμε επιπλέον πόρους με συνέργειες για να γίνουν και αυτά τα έργα. Μιλάμε για έργα που «φαίνονται» σε τοπικό επίπεδο και αυτό είναι σημαντικό και για την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία, καθώς απασχολούνται άνθρωποι»

Για την «πορτοκαλί λίστα» της Βρετανίας

Σε ότι αφορά τους περιορισμούς για τους τουρίστες από την Βρετανία, λόγω της ένταξης της Ελλάδας στην «πορτοκαλί λίστα», ο κ. Πέτσας είπε ότι «προφανώς είναι συνδυασμός πολιτικής, οικονομικής και επιδημιολογικής απόφασης», ενώ σε ότι έχει να κάνει με την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων σημείωσε ότι «η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε διάφορα μέρη της χώρας, θα είναι θετικό στοιχείο, που θα αντισταθμίσει απώλειες. Μην ξεχνάμε ότι πολλοί δημοφιλείς προορισμοί, όπως η Σαντορίνη, έχουν τουρισμό μεγάλο διάστημα μέσα στον χρόνο. Το θέμα είναι να δώσουμε τώρα, στην έναρξη της περιόδου, στήριξη στις τουριστικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας την ρευστότητα τους και πιστεύω ότι από τα μέσα Ιουνίου και μετά θα είναι καλύτερη η κατάσταση».

Για τα δημοτικά τέλη

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «από τον Μάρτιο του 2020, με διάφορες νομοθετικές παρεμβάσεις δόθηκε δυνατότητα στους Δήμους να «ανασταλούν» τα τέλη για καταστήματα εστίασης, με απόφαση των δημοτικών συμβουλίων». Όπως ανέφερε πέραν από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων,  «υπάρχουν και τέλη που πληρώνονται ασχέτως αν γίνεται χρήση τους, όπως τα τέλη κατάληψης πεζοδρομίου».

Όπως προανήγγειλε, «είμαστε σε επαφή και με τους επιχειρηματίες για να υπάρξει μια οριζόντια παρέμβαση, που θα ισχύσει για όλες τις περιοχές, παρέχοντας προφανώς και ένα αντιστάθμισμα στους Δήμους. Σε 1-2 εβδομάδες θα έχουμε αυτήν την εξέλιξη».

Παράταση στην ρύθμιση χρεών

Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε στον ΑΝΤ1 ότι δίνεται παράταση στην ρύθμιση χρεών της πανδημίας προς τους Δήμους. Όπως είπε, «η ισχύουσα ρύθμιση αφορά χρέη που είχαν δημιουργηθεί από την έναρξη της πανδημίας μέχρι τις 28.2.2021. Πλέον παρατείνεται η ρύθμιση αυτή και αφορά χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως το τέλος Ιουνίου ή το τέλος Ιουλίου, το μελετάμε για να καταλήξουμε στην διάταξη. Αυτά τα χρέη μπορούν να διευθετηθούν σε έως 100 δόσεις», καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας συνεχίζονται, όπως ανέφερε.

Για τα εργασιακά και το 8ώρο

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για προβλέψεις του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, ο κ. Πέτσας είπε ότι «με τσιτάτα και μικροπολιτικές κραυγές, πολιτική δεν γίνεται. Πρέπει να υπάρξει προσαρμογή στις νέες συνθήκες, με αλλαγές που γίνονται μετά από 40 χρόνια και αφορούν μεταξύ άλλων την προστασία των γυναικών και την εναρμόνιση της προσωπικής και της εργασιακής ζωής του υπαλλήλου».

«Σε ότι αφορά την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και το 8ωρο, παρέχεται η δυνατότητα να υπάρξει μόνο μετά από αίτηση του εργαζόμενου, ενώ υπάρχει και προστασία σε περίπτωση απόλυσης του υπαλλήλου, επειδή δεν υπέκυψε στην πίεση, ώστε αυτή να κηρύσσεται παράνομη και να είναι άκυρη», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πέτσας συνέχισε λέγοντας ότι «με το νομοσχέδιο αυτό, όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται ο εργαζόμενος, αλλά ενδυναμώνεται σε σχέση και με την προσωπική του ζωή και με τα δικαιώματα του έναντι του εργοδότη. Αυτό που έχει μείνει ως βασικός πυρήνας κριτικής της αντιπολίτευσης είναι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που είναι κάτι που ήδη ισχύει, το έχει ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και πλέον υπάρχει προστασία του εργαζόμενου, μέσω και της Ψηφιακής Κάρτας. Σε ότι αφορά τους ελέγχους, κάνουμε ανεξάρτητη Αρχή το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, όπως είναι η ΑΑΔΕ, για να μπορεί να λειτουργεί καλύτερα».


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – Τουρισμός: Τι αλλάζει από την Δευτέρα

Παναιτωλικός: Ο Δέλλας είπε “αντίο”

Κίνα: Δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο