LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 04 Ιουνίου 2021 15:17

Καρκίνος του προστάτη: Νέο φάρμακο φέρνει “επανάσταση”

Το σκεύασμα αυξάνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής των ασθενών, όπως προκύπτει από τις μελέτες.


 

Προστάτης - Αδένας - Γραφικό

Του Τάκη Σφυρή

Μέχρι και πέντε χρόνια αυξάνει το προσδόκιμο ζωής ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του προστάτη ένα ογκολογικό φάρμακο νέας γενεάς, που παρασκευάσαν επιστήμονες και το παρουσιάζουν στην διάσκεψη της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας. 

Το φάρμακο αυτό που ανήκει στην κατηγορία της ραδιοφαρμακευτικής «κλειδώνει» πάνω στο καρκινογόνο κύτταρο και το καταστρέφει.

Κάθε δόση περιέχει τρισεκατομμύρια τεχνητά μόρια και κάθε μόριο περιλαμβάνει έναν ανιχνευτή και ένα ραδιενεργό φορτίο. Ο ανιχνευτής βρίσκει τα καρκινικά κύτταρα στον προστάτη και «κλειδώνει» πάνω στη μεμβράνη του κυττάρου, «μεταδίδοντας» της ραδιοακτινοβολία.

Κάθε μόριο μπορεί να κτυπά εκατοντάδες καρκινικά κύτταρα που νεκρώνονται, καθώς καταστρέφεται το DNA τους. Η ραδιενέργεια αποβάλλεται ταχύτατα από το σώμα.

Στις πειραματικές φάσεις συμμετείχαν 831 άνδρες. Στην τελική φάση οι παρενέργειες ήταν κατά 60% λιγότερες σε σχέση με τα υπάρχοντα σκευάσματα.

Η εμπορική ονομασία του φαρμάκου δεν έχει ανακοινωθεί, αφού αναμένεται η έγκριση του από τον Αμερικανικό και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης - Βασίλισσα Σοφία: τι είπαν για το Τατόι

Λευκορωσία - Προτάσεβιτς: “ομολογεί τα πάντα” σε συνέντευξη (βίντεο)

“Game Of Chefs”: Έρχεται στον ΑΝΤ1!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο