LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2021 21:14 | Ανανέωση: 02 Ιουνίου 2021 21:17

Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας: Η Ελλάδα να αποφεύγει τις προκλήσεις στο Αιγαίο

Επιθετική ρητορική απο τους Τούρκους, που επιμένουν και στα δύο κράτη στην Κύπρο

AP - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Τον... χαβά τους οι Τούρκοι παρά το καλό κλίμα κατά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα.

Μετά από 5ωρη συνεδρίση, υπό τον Ερντογάν,  το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας επιμένει στα δύο κράτη για την Κύπρο, ενώ υποδεικνύει στην Ελλάδα να αποφεύγει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο!

Στη σχετική ανακοίνωση σε ότι αφορά το Κυπριακό υπογραμμίζει ότι «η Τουρκία στο θέμα της διευθέτησης του Κυπριακού υποστηρίζει με αποφασιστικό τρόπο την προσέγγιση μίας λύσης που βασίζεται σε δύο κυρίαρχα, ισότιμα και ανεξάρτητα κράτη. Για τον σκοπό αυτό, όπως έχει ήδη δηλωθεί, θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα είδη μέτρων που στοχεύουν στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του τουρκοκυπριακού λαού».

Παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική

Σε ότι αφορά το Αιγαίο και την Μεσόγειο αναφέρει: «Είναι απαραίτητο να αποφεύγονται προκλήσεις, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική που αγνοούν τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της Τουρκίας, προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή και να σημειωθεί πρόοδος στην επίλυση των ζητημάτων μέσω ενός αμοιβαίου διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Δικαίωμα αυτοάμυνας

Παράλληλα, τονίζεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις εκτός των συνόρων της για την ασφάλεια της χώρας και την ευημερία των γειτόνων της: «Η Τουρκία έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας. Το επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν στα νότια σύνορα της με σκοπό την πάταξη των τρομοκρατικών οργανώσεων και για την ασφάλεια της χώρας».

Όσον αφορά το Παλαιστινιακό, η ανακοίνωση αναφέρει: «Καταδικάζουμε έντονα την παράνομη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και τις απάνθρωπες ενέργειες του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Για να μην επαναληφθούν οι εγκληματικές πράξεις του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση. Για αυτό και γίνεται έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και χωρίς καθυστέρηση και με ειλικρίνεια να πράξει τα δέοντα».


Ειδήσεις σήμερα:

Ιράν: Φωτιά σε διυλιστήριο της Τεχεράνης (βίντεο)

Ελασσόνα – Σεισμόπληκτοι: είμαστε “ξεχασμένοι” από όλους, λένε στον ΑΝΤ1

ΕΥΠ: σε δίκη δικηγόροι και αστυνομικοί για διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικώνΧθες 22:14 | Ειδήσεις

Πως κατέγραψε η NASA την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη από τον Τάσο Αρνιακό. Οδηγίες από ειδικούς για ευπαθείς ομάδες.

Ευρωεκλογές - Γκάλοπ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρωνΧθες 19:36 | Ειδήσεις

Ποιο ποσοστό συγκεντρώνει το πρώτο κόμμα στην εκίμηση ψήφου. Ποιο κόμμα είναι δεύτερο και ποιο τρίτο. Πώς κινούνται τα υπόλοιπα κόμματα.

Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…Σήμερα 06:31 | Ειδήσεις

Το άκρως ειρωνικό σχόλιο του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για τον Πρόεδρο της Γερμανίας που θα συναντηθεί σήμερα με τον Ερντογάν στην Άγκυρα.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδώνΣήμερα 06:08 | Ειδήσεις

Οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση όμως τελικά απαγορεύτηκαν από την αστυνομία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορτολόγιο - 23 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 06:48Γκιουλέρ για Στάινμαγερ: Ο άνθρωπος κόβει ντονέρ…06:34ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Μπλόκο της Αστυνομίας στη συγκέντρωση οπαδών06:21Καιρός - Τετάρτη: Σκόνη, λασποβροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ06:07Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός αθωώθηκε επειδή... “το σώμα του παράγει αλκοόλ”23:59Youth League - Ολυμπιακός: Η επιστροφή των πρωταθλητών, τα ρεκόρ και οι αλλαγές στον θεσμό (εικόνες)23:48Τροχαίο: Σκοτώθηκε οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε φανάρι23:39Παρά-Κολύμβηση: “Χάλκινος” ο Λεργιός στην Μαδέιρα23:27Αττική: “Μπλακ άουτ” σε πολλές περιοχές στα νότια23:05Δίκη Τραμπ – Εκδότης “National Enquirer”: Συμφωνήσαμε να “θάβω” ρεπορτάζ εναντίον του22:52Euroleague: Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ22:38Αφρικανική σκόνη: η “επέλαση”, η πρόβλεψη για την Τετάρτη και οι οδηγίες των ειδικών22:24Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας22:11“MeToo” - ΗΠΑ: Αποζημίωση “μαμούθ” σε θύματα αθλίατρου θα πληρώσει το... FBI!21:57Κώστας Στεφανάκης: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός21:43Καούρες: Γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση ή διαφραγματοκήλη;21:29Ελλείψεις φαρμάκων - Γεωργιάδης: Υπάρχει φόβος ότι θα ξαναζήσουμε ό,τι έγινε με τον κορονοϊό (εικόνες)21:16Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου21:02Επιστολική ψήφος - Μητσοτάκης στο TikTok: Η συμμετοχή στις εκλογές στηρίζει τη Δημοκρατία (βίντεο)20:49e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή εισφορών σε χιλιάδες επαγγελματίες 20:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο