LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Ιουνίου 2021 22:07

Προανακριτική για Παππά: “κόλαφος” της ΤτΕ για τα εκατομμύρια στον Καλογρίτσα (βίντεο)

Με υπόμνημα αποφάσισε να καταθέσει στην Επιτροπή ο πρώην Υπουργός, Νίκος Παππάς. Οι αντιδράσεις των κομμάτων.

Τηλεοπτικές Άδειες - Παππάς - ΣτΕ - Μαξίμου

Της Όλγας Παναγιωτίδου

Αποφεύγει τη δια ζώσης κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή ο Νίκος Παππάς, «το βάζει στα πόδια» λένε στη ΝΔ, επιλέγοντας τον μονόλογο της απολογίας με υπόμνημα.

«Κλείνει ο κύκλος μιας κακόγουστης φάρσας, μιας κακόγουστης παράστασης που έχει εξελιχθεί σε φιάσκο και μπούμερανγκ για τους πολιτικούς της εμπνευστές», υποστήριξε ο Νίκος Παππάς, συμπληρώνοντας πως «τη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να τη δει όλος ο ελληνικός λαός στην Ολομέλεια της Βουλής».

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζαν πως «Μην αντέχοντας να σταθεί πρόσωπο με πρόσωπο ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής και να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί για το παρασκήνιο της σύστασης ομίλου χειραγώγησης Μέσων Ενημέρωσης την περίοδο που ήταν πανίσχυρος Υπουργός, ο Νίκος Παππάς κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά “πυροτεχνήματα” και βαρύγδουπες δηλώσεις».

«Ο Υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν ο κατ’ εξοχήν εγγυητής και θεματοφύλακας της διαφάνειας του διαγωνισμού, - αντί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον σύμφωνα με τον Νόμο - “πατρόναρε” και διαμεσολαβούσε ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο το “στήσιμο” του διαγωνισμού», ανέφεραν πηγές του Κινήματος Αλλαγής.

Το πόρισμα “φωτιά”

Την ίδια ώρα, το πόρισμα της ΤτΕ “φωτίζει”, σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, τη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ με τα οποία συμμετείχε η εταιρεία Καλογρίτσα στη δημιουργία του λεγόμενου “ΣΥΡΙΖΑ Channel”, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς Παππά ότι η προέλευση των χρημάτων είχε ελεγχθεί και εγκριθεί από την κεντρική τράπεζα.

Αντιθέτως, δείχνει ότι όλα έγιναν μέσα σε 24 ώρες, ενώ υπήρξαν τρεις αναφορές στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με το πόρισμα, το ποσό των 3 εκ. έφυγε από το Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με προορισμό τον λογαριασμό της εταιρίας Τοξότης ΑΕ. Στις 29/8/2016 πέρασε στον λογαριασμό όψεως της εταιρίας “ΙΩΑΝΝΗΣ- ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” στην Attica Bank και την ίδια ημέρα δεσμεύτηκε για την κάλυψη έκδοσης εγγυητικής επιστολής για συμμετοχή στο λογαριασμό των τηλεοπτικών αδειών.

?

Αντίθετη ανάγνωση κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. «Η φάρσα ολοκληρώνεται ως κωμωδία και η μεθόδευση ως τραγωδία για τους εμπνευστές της».

Ο μαρτυρικός κατάλογος κλείνει με την εξέταση του πρώην στελέχους της Attica Bank, Αθανάσιου Τσάδαρη. Ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν είχε τα 3 εκατ. ευρώ για να καλυφθεί η εγγυητική επιστολή και πως η υπόθεση αυτή παρ’ ολίγον να οδηγήσει σε πτώχευση την τράπεζα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Η μητέρα της 11χρονης Ιωάννας στον ΑΝΤ1: ή έγινε δυστύχημα ή κάποιος την οδήγησε εκεί

AstraZeneca - Κρήτη: Θρήνος στην κηδεία της Γλυκερίας που πέθανε από θρόμβωση (εικόνες)

“Spitfire”: Το μαχητικό “θρύλος” στον αέρα μετά από 68 χρόνια (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο