LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 01 Ιουνίου 2021 18:26

Κορονοϊός - ECDC: Συστάσεις για τον εμβολιασμό εφήβων

Τι αναφέρει η έκθεση του ECDC για τον εμβολιασμό σε εφήβους. Ποιοι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην ηλικιακή ομάδα 12-18 ετών.

εμβολιασμός - εμβολιασμοί - εμβόλιο

Της ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη

"Τα μεμονωμένα άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό σε εφήβους αναμένεται να είναι περιορισμένα σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες", επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η έκθεση του Ευρωπαϊκού Kέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για το εμβολιασμό κατά του COVID-19 σε εφήβους ηλικίας 12 ως 18 ετών, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Καθώς η πορεία της νόσου COVID-19 είναι συνήθως ηπιότερη σε υγιείς εφήβους, θα πρέπει να συνεχιστεί να δίνεται προτεραιότητα στον εμβολιασμό μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, πριν τη στόχευση συνολικά στους εφήβους», επισημαίνει η έκθεση του ECDC και προσθέτει ότι «προτεραιότητα θα πρέπει να έχει ο εμβολιασμός εφήβων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρού COVID-19».

Σε γενικές γραμμές, η έκθεση του ECDC συστήνει προς τα κράτη-μέλη της ΕΕ τα εξής:

• Ο εμβολιασμός των εφήβων κατά του COVID-19 πρέπει να εξεταστεί στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής εμβολιασμού COVID-19 για ολόκληρο τον πληθυσμό.
• Ο εμβολιασμός εφήβων με υψηλό κίνδυνο σοβαρού COVID-19 πρέπει να θεωρείται προτεραιότητα, όπως και με άλλες ηλικιακές ομάδες.
• Τα συνολικά άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό των εφήβων θα εξαρτηθούν κυρίως από τη συχνότητα εμφάνισης λοίμωξης από SARS-CoV-2 σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.
• Τα μεμονωμένα άμεσα οφέλη από τον εμβολιασμό COVID-19 σε εφήβους αναμένεται να είναι περιορισμένα σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.
• Το γενικό όφελος για τον γενικό πληθυσμό των εφήβων εμβολιασμού θα είναι ανάλογο με τη μετάδοση SARS-CoV-2 εντός και από αυτήν την ηλικιακή ομάδα.
• Δεδομένης της αναμενόμενης μειωμένης ατομικής αναλογίας κινδύνου-οφέλους από τον εμβολιασμό COVID-19 των εφήβων σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, πρέπει να γίνεται προσεκτική εξέταση της επιδημιολογικής κατάστασης και της πρόσληψης εμβολίων σε ηλικιωμένες ομάδες πριν από τη στόχευση αυτής της ηλικιακής ομάδας.
• Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να παρακολουθείτε την εξάπλωση ανησυχητικών παραλλαγών μεταξύ των νεότερων ατόμων και να συνεχίσετε να αξιολογείτε την πραγματική επιβάρυνση του COVID-19 σε νεότερες ηλικιακές ομάδες επίσης σε σχέση με τις συνέπειες COVID-19.
• Τα ζητήματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την πρόσβαση εμβολίων πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά κατά την απόφαση επέκτασης του εμβολιασμού COVID-19 σε ομάδες με χαμηλότερο ατομικό κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Ειδήσεις σήμερα:

Λιβαδειά - βιασμός 15χρονης: Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη (εικόνες)

Δήλωση Υγείας για επιβάτες πλοίων: Σε ισχύ από την Πέμπτη

Θεσσαλονίκη: βρήκε ερπετό μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο