LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Ιουνίου 2021 10:36

Ρωσία: Αυξάνονται οι πτήσεις προς Ελλάδα

Οι πτήσεις που συνδέουν την Ελλάδα με τη Ρωσία και οι χώρες στις οποίες αύξησε τις πτήσεις της η Μόσχα.

Αεροδρόμιο - Ελευθέριος Βενιζέλος - άδειο

Η Ρωσία αυξάνει, από τις 10 Ιουνίου, τις τακτικές αεροπορικές πτήσεις προς δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και τις ξεκινά προς άλλες οκτώ, όπως ανακοινώθηκε στους δημοσιογράφους από το ρωσικό Επιχειρησιακό Κέντρο κατά της πανδημίας του κορονοϊού, μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι», οι πτήσεις προς την Αθήνα αυξάνονται κατά δύο την εβδομάδα, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας, συνολικά, δηλαδή, κατά τέσσερις, ενώ μεταξύ των χωρών που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα διεύρυνσης πτήσεων είναι ακόμη δύο, πλην της Ελλάδας, τουριστικοί προορισμοί για Ρώσους τουρίστες, η Αίγυπτος και το Κατάρ, με την πρόσθεση μίας πτήσης εβδομαδιαίως προς τις αντίστοιχες πρωτεύουσες, Κάιρο και Ντόχα.

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από το Επιχειρησιακό Κέντρο ότι «παγώνει» έως τις 21 Ιουνίου η αύξηση των πτήσεων προς Τουρκία, ενώ αυτές επανεκκινούν προς τους πλήρως ή εν μέρει «τουριστικούς προορισμούς» Κροατία, Μαρόκο, Μαυρίκιο, Λίβανο και Αλβανία.

Ειδικά προς τη Λευκορωσία οι ρωσικές πτήσεις αυξάνονται κατά δέκα την εβδομάδα, λόγω της ειδικής κατάστασης αεροπορικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στο Μινσκ μετά το κύμα κυρώσεων από την ΕΕ για την υπόθεση «Ryanair-Προτασέβιτς», καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός Λευκορώσων πολιτών θα πετά πλέον με ανταποκρίσεις μέσω ρωσικού εδάφους.

Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Ρωσίας (ΑΤΟΡ) με ειδική αναφορά του στην Ελλάδα, είναι φυσικά θετικό το γεγονός της αύξησης των πτήσεων και της μη διακοπής στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου από την ελληνική πλευρά, ωστόσο δεν μπορεί να καλυφθεί η ζήτηση και η υπαρκτή πίεση από πλευράς τουριστών με τον υπάρχοντα αριθμό πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών και «χωρίς πτήσεις προς την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη εκ των πραγμάτων (σ.σ. η Ελλάδα) θα μείνει κλειστή για τον μαζικό τουρισμό από τη Ρωσία».

Αυτήν τη στιγμή (και μέχρι τις 10 Ιουνίου που αναμένεται η αύξησή τους) Ρωσία και Ελλάδα συνδέονται απευθείας αεροπορικώς με τέσσερις τακτικές πτήσεις εβδομαδιαίως προς Αθήνα, που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο από την Aegean Airways και κάθε Πέμπτη και Σάββατο από την Aeroflot, ενώ κάθε Τετάρτη πραγματοποιεί προς Θεσσαλονίκη η ρωσική εταιρεία S7 πτήση με τον ειδικό χαρακτηρισμό της εμπορευματο-επιβατικής.

Ο περιορισμός των πτήσεων έχει οδηγήσει τις τιμές των εισιτηρίων στα ύψη, όπως τονίζει ο ΑΤΟΡ, ο οποίος εκτιμά ότι θα χρειαστούν πολλές πτήσεις καθημερινά για να ικανοποιηθεί η αυξανόμενη ζήτηση, που καλύπτεται εν μέρει είτε μέσω πτήσεων Ρώσων τουριστών με ανταπόκριση σε τρίτες χώρες είτε με τη χρήση από τη ρωσική Aeroflot αεροσκαφών υπερατλαντικών πτήσεων, που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς άνω των 300 επιβατών ανά πτήση.

Ο ΑΤΟΡ σημειώνει ότι επανειλημμένως η ελληνική πλευρά και εκπρόσωποί της έχουν δηλώσει το τελευταίο διάστημα ότι αναμένεται αύξηση των εγκεκριμένων αεροπορικών πτήσεων και πως το ζήτημα συζητείται μεταξύ των δύο χωρών, ενώ πηγές που συμμετέχουν στις διμερείς διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζουν θετικό το γεγονός ότι με άδεια από τις αρμόδιες Αρχές και των δύο κρατών ξεκινά από σήμερα να πετά η ρωσική S7 προς Ηράκλειο Κρήτης και κάθε Παρασκευή προς Ρόδο. Ενδεικτικό του υψηλού ενδιαφέροντος της ρωσικής πλευράς προς τους ελληνικούς προορισμούς είναι και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ρωσική Aeroflot έχει ζητήσει έγκριση καθημερινών ειδικών πτήσεων για Ηράκλειο και Αθήνα και τέσσερις φορές την εβδομάδα για Θεσσαλονίκη και αναμένει τη σχετική απάντηση της ΥΠΑ, ενώ συνολικά η ρωσική πλευρά έχει ζητήσει 42 εβδομαδιαίες πτήσεις και η ελληνική 88.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: μίνι καζίνο βρέθηκε σε καφενείο

Ζέτα Δούκα: Η ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό και το ηχηρό μήνυμα

Άλιμος: Πυροβολισμοί σε διαμέρισμα πολυκατοικίας


 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιώργος Παπαδάκης - Το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της τηλεόρασηςΧθες 18:34 | Ειδήσεις

Δημοσιογράφοι που συνεργάστηκαν μαζί του, το επιτελείο της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα" και πλήθος πολιτικών, βρέθηκαν το πρωί στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, για το ύστατο χαίρε στον Γιώργο Παπαδάκη.

Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργόΧθες 22:40 | Ειδήσεις

Τα τρακτέρ αποσύρονται από τα σημεία πλήρους αποκλεισμού, παραμένοντας ωστόσο στα μπλόκα. 

Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο: Βίντεο "καίει" συνεργάτες του Νίκου ΧριστοδουλίδηΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Πηγές της προεδρίας θεωρούν το βίντεο «δόλιο» και προϊόν μονταζιέρας.

Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνιαΧθες 21:15 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή για το λιμάνι του Πειραιά;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης - Ο γνωστός "Γιάγκος Δράκος" της σειράς Λάμψη00:00Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια: Νίκη για τους "πράσινους" στη Euroleague23:56Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό23:46Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης23:36ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι ένα παράδειγμα της επιρροής του Τραμπ23:26Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:12Σύνταξη πριν τα 62 χρόνια - Ποιοι έχουν το δικαίωμα;22:58Αγρίνιο: Άνδρας επιτέθηκε στον Δήμαρχο και δάγκωσε υπάλληλο22:44Χαλκιδική: 61χρονος μαχαίρωσε τον 52χρονο συμπέθερό του22:30Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας22:16Θεσσαλονίκη: Εξακολουθεί ο 48ωρος αποκλεισμός στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης22:02Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια21:48Πάτρα: Στο εισαγγελέα 26χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο 30χρονου έπειτα από ξυλοδαρμό σε κέντρο διασκέδασης21:34Κύπρος: "Κακόβουλο και προϊόν μοντάζ" βίντεο περί χρηματισμού του Χριστοδουλίδη, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος21:20Στερεά Ελλάδα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών21:06Γιώργος Παπαδάκης - Το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της τηλεόρασης20:52ANT1 Sports: Ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική έχουν στο στόχαστρό τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Σαράφογλου για Μαδούρο – Ερντογάν: Το παρασκήνιο μιας στρατηγικής συμμαχίας με επίκεντρο τον χρυσό20:10Στα λευκά ντύθηκαν οι Ασπράγγελοι Ζαγορίου19:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο