LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 01 Ιουνίου 2021 09:12

Θεμιστοκλέους στον ΑΝΤ1 για εμβολιασμό παιδιών: Είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τον εμβολιασμό ενήλικων και ανηλίκων. Πότε ξεκινά ο κατ’οίκον και τι γίνεται με όσους νόσησαν κι έχουν ραντεβού για εμβόλιο.

Μάριος Θεμιστοκλέους - Καλημέρα Ελλάδα

«Θα αυξάνονται τα ραντεβού όσο έρχονται εμβόλια», ανέφερε για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18-29 ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, «σε πολύ σύντομο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τα άλλα σκευάσματα», αφού προς το παρόν οι 18-29 εμβολιάζονται μόνο με το μονοδοσικό Johnson&Johnson.

Σχετικά με αυτούς που έχουν νοσήσει από κορονοϊό, επανέλαβε ότι, αρκεί μία δόση για τη θωράκισή τους, ενώ εξήγησε πως αν κάποιος έχει προγραμματισμένο ραντεβού και νόσησε πρόσφατα, θα λάβει τώρα ένα μήνυμα ακύρωσής του και μετά από έξι μήνες, θα του έρθει άλλο μήνυμα για νέο ραντεβού.

Ο ΕΜΑ έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει τις επόμενες μέρες το ελληνικό πλάνο. «Εμείς σαν επιχειρησιακός μηχανισμός, είμαστε έτοιμοι», σημείωσε σχετικά.

Όσο για το πότε θα εμβολιαστούν τα παιδιά, είπε πως «πρέπει να έχουμε τις οδηγίες για από Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και θα προχωρήσουμε όπως στις άλλες ηλικίες ανάλογα με τη διαθεσιμότητα».

Αναφορικά με τα self test σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας είπε πως 14 μέρες μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν έχει κάποιος λόγο για να υποβληθεί σε self test και προανήγγειλε σχετικές ανακοινώσεις και οδηγίες.

 Ανακοινώσεις προανήγγειλε και για το σχέδιο του κατ’οίκον εμβολιασμού, την ερχόμενη Δευτέρα. Το πλάνο που θα ανακοινωθεί θα εφαρμοστεί μέσα στον Ιούνιο.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της 44χρονης από την Κρήτη, που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. «Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες του  ΕΜΑ και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που αντιμετώπισαν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα  και διαφάνεια το θέμα και έδωσε τα στοιχεία» και σχετικά με το γεγονός ότι κάθε χώρα ακολούθησε τη δική της γραμμή στον εμβολιασμό με AstraZeneca, συμφώνησε ότι, «δεν βοήθησε το ότι κάθε χώρα είχε τη δική της γραμμή».

Επανέλαβε ότι, η σύσταση είναι κάποιος να κάνει τη δεύτερη δόση του ίδιου εμβολίου που έκανε την πρώτη, «εκτός πολύ συγκεκριμένων περιπτώσεων, όπως η θρόμβωση» και παρατήρησε ότι, «δεν βλέπουμε μεγάλες ακυρώσεις από όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του AstraZeneca».

Διαβεβαίωσε, τέλος ότι, υπάρχουν αποθέματα εμβολίων και από τα τρία σκευάσματα, ενώ «αναμένουμε πολύ μεγάλο αριθμό παραλαβής εμβολίων μέχρι το τέλος της χρονιάς».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: παρενόχλησε σεξουαλικά 13χρονη και της έδωσε ναρκωτικά

Απόπειρα αρπαγής στη Ραφήνα - μητέρα 13χρονης: ήταν η δεύτερη φορά που την προσέγγισε (βίντεο)

Ταμείο Ανάκαμψης: η ΕΕ προχωρά στην έκδοση κοινού χρέους!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κεντρικό σημείο των αιτημάτων αποτελεί η κατηγορηματική αντίθεση στη μεταφορά της διαχείρισης και του ελέγχου των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεσηΣήμερα 20:36 | Ειδήσεις

Από την τρομοκρατική επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο ένας από τους δύο δράστες.

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτωνΣήμερα 21:39 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας της Αυστραλίας, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 16. Πολλά παιδιά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Show Παυλίδη και 4-0 η Μπενφίκα 22:46Χανιά: Αιματηρή ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης22:32Άρης – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι τα είχε όλα εκτός από γκολ22:18Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου22:04Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων21:50Ο ΑΝΤ1 στηρίζει τη "Φλόγα" για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης 21:36Ατρόμητος – ΠΑΟΚ: Τον γκρέμισε… από τη δεύτερη θέση21:22Σίδνεϊ: Μαρτυρία Έλληνα κατοίκου στον ΑΝΤ1 για την τρομοκρατική επίθεση21:09Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Σαν… σίφουνας πέρασε η “Ένωση” από το Αγρίνιο20:55Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση20:41ANT1 Sports: Εκτός έδρας δοκιμασία για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό κόντρα στον φιλόδοξο Άρη20:27Άρης Μουγκοπέτρος: Τροχαίο ατύχημα για τον δεξιοτέχνη του κλαρίνου - Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο20:13Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα19:59Σοκαρισμένη η Αυστραλία από την «τρομοκρατική» και «αντισημιτική» επίθεση στο Σίδνεϊ που άφησε 12 νεκρούς19:42Το “τουρκικό πλυντήριο” ρωσικού αερίου και ο Κάθετος Διάδρομος19:28Σίδνεϊ - Βασιλιάς Κάρολος: Η σύζυγος μου κι εγώ, είμαστε αποτροπιασμένοι και λυπημένοι από τη φοβερή αντισημιτική επίθεση19:11Ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» το Περιστέρι18:54Αίγιο: Νεκρός ο άνδρας που ξυλοκόπησε γιατρό μέσα στο Νοσοκομείο18:37Αργυρούπολη: Οδηγός έβγαλε τσεκούρι σε καυγά με άλλο οδηγό σε διασταύρωση18:23Αυστραλία: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την ένοπλη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ18:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο