LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 31 Μαΐου 2021 09:19 | Ανανέωση: 01 Ιουνίου 2021 08:02

Εμβόλιο Pfizer: λιγότερα τα αντισώματα στους καρκινοπαθείς

Ερευνητές συνέκριναν την ανταπόκριση στο εμβόλιο 102 καρκινοπαθών με μέση ηλικία 66 ετών και 78 υγιών.

AP - Pfizer - BionTech - εμβόλιο - κορονοϊός

Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 «δουλεύει» και στους ανθρώπους που κάνουν θεραπεία για καρκίνο, ακόμη κι αν ο οργανισμός τους έχει μικρότερη ανοσιακή απόκριση σε σχέση με τους μη καρκινοπαθείς, σύμφωνα με μια νέα ισραηλινή επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Σάλομον Στέμερ του Ιατρικού κέντρου Ράμπιν του Νοσοκομείου Μπέιλινσον, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ογκολογίας "JAMA Oncology", συνέκριναν την ανταπόκριση στο εμβόλιο 102 καρκινοπαθών με μέση ηλικία 66 ετών και 78 υγιών.

Μολονότι τα επίπεδα αντισωμάτων στους καρκινοπαθείς ήταν κατά περίπου 70% χαμηλότερα σε σχέση με την ομάδα ελέγχου, ήταν παρόλα αυτά επαρκή για να παρέχουν προστασία έναντι της λοίμωξης Covid-19. Γι' αυτό, όπως είπε ο Στέμερ, οι ασθενείς με καρκίνο θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα ακόμη και εν μέσω ενεργής αντικαρκινικής θεραπείας.

Το 90% των ασθενών που έκαναν αντικαρκινική θεραπεία, εμφάνιζαν επαρκή αντισώματα IgG δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εν λόγω εμβολίου, έναντι 100% των μη καρκινοπαθών που είχαν εμβολιαστεί. Τα επίπεδα αντισωμάτων στους καρκινοπαθείς βρέθηκαν αρκετά πάνω από το κατώτερο όριο που επιτρέπει την ανοσιακή προστασία από τον κορονοϊό.

Οι καρκινοπαθείς κάνουν χημειοθεραπείες και ανοσοθεραπείες που μπορεί να μειώσουν την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος τους. Γι' αυτό, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς επιστήμονες, θα πρέπει να παρακολουθούνται τα επίπεδα αντισωμάτων τους σε βάθος χρόνου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι παραμένουν προστατευμένοι έναντι της Covid-19. Ανέφεραν επίσης ότι αναμένουν οι ασθενείς με καρκίνο να έχουν ανάλογη ανοσιακή απόκριση και με το παρεμφερές εμβόλιο mRNA της αμερικανικής Moderna, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σχετική μελέτη για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη - AstraZeneca: τελευταίο "αντίο" στην 44χρονη που πέθανε από θρόμβωση

Εξωδικαστικός μηχανισμός: πρεμιέρα για τη ρύθμιση χρεών σε 240 έως 420 δόσεις

Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Σε ισχύ από 1η Ιουνίου - πώς θα λειτουργεί

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
48 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο