LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2021 10:07 | Ανανέωση: 29 Μαΐου 2021 10:13

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: έτσι θα λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα για τους εργαζόμενους (βίντεο)

Σεβόμαστε τους συνδικαλιστές, αλλά κι αυτοί θα πρέπει να σέβονται τους; Πολίτες, τόνισε ο Υπουργός Εργασίας. Τι αλλάζει στις απεργίες.

Κωστής Χατζηδάκης - Πρωινοί Τύποι

 Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», με αφορμή τη χθεσινή απεργία στο Μετρό, υπογράμμισε ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, υπάρχει πρόβλεψη ότι στις απεργίες που θα γίνονται σε τομείς κοινής ωφέλειας, όπως το Μετρό, τα απορρίμματα, η ΔΕΗ κ.α., θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας σε ποσοστό 33% έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Επίσης θα υπάρξει και μια σχετική ρύθμιση για τις απεργίες, ώστε όταν κάποια από αυτές κηρύσσεται από το δικαστήριο ως καταχρηστική, να μην εξαγγέλλεται από άλλο σωματείο και να παρακάμπτεται έτσι η απόφαση της Δικαιοσύνης. Σεβόμαστε τους συνδικαλιστές, είπε ο κ. Χατζηδάκης, αλλά και αυτοί θα πρέπει να σέβονται τους πολίτες.

Σε ότι αφορά την ψηφιακή κάρτα που εισάγεται με το νέο νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι αυτό είναι ένα αίτημα που είχε διατυπώσει η ΓΣΕΕ και ήδη εφαρμόζεται σε διάφορους τομείς όπως οι τράπεζες για παράδειγμα. Αρχικά η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από μεγάλες επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους, ώστε να κατοχυρωθεί το ωράριο τους.

Σε ότι αφορά τος καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή των συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα υπαρκτό και μεγάλο. Συμπλήρωσε δε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση του και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά, καθώς στο πρώτο τρίμηνο του 2021 οι συντάξεις που απονεμήθηκαν ήταν πολύ περισσότερες από το αντίστοιχο διάστημα τόσο του 2019 όσο και του 2020.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι σημαντικό μέτρο ανακούφισης για όσους περιμένουν την απονομή της σύνταξης τους είναι η θέσπιση της προκαταβολής που πλέον δίνεται, ενώ σύντομα και με τη συμμετοχή ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών οι καθυστερήσεις αυτές θα αποτελούν παρελθόν.

 Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Johnson & Johnson: Άνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18 ετών

“Ο Δρόμος προς το Euro 2020”: Γιαννακόπουλος και Ζήκος μιλούν για την “μεγάλη γιορτή”

Καιρός: ηλιοφάνεια και βοριαδάκι το Σάββατο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάσχα - ΕΛΑΣ: Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας για όλη την περίοδο 16:00Το Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Άμμο επιστρέφει μετά από 15 χρόνια15:45Κικίλιας: Μείωση 50% των λιμενικών τελών και στήριξη στην αγορά υπέρ των πολιτών 15:32Λαμία: Μπήκαν σαν “κυρίες” στο κατάστημα... αλλά δεν είχαν σκοπό να πληρώσουν15:17Αλκοόλ - Μελέτη: Η έντονη κατανάλωση σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών βλαβών15:03Κώστας Καββαθάς: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του14:48“Έξυπνα παγκάκια”: Τι είναι και πως λειτουργούν; (εικόνες)14:34Βορίδης από Κάιρο: Δεν υπάρχει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική χωρίς επιστροφές14:20Μαρινάκης για Τέμπη: Απέτυχε το αφήγημα της συγκάλυψης 14:05Η ΕΕ παγώνει τους δασμούς κατά των ΗΠΑ για 90 ημέρες13:51Κυλλήνη: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε παραλία13:38Γεραπετρίτης: Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ εν ευθέτω χρόνω13:24"Σπίτι μου 2": Πάνω από 4300 δάνεια, αξίας 520 εκατομμυρίων έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα 13:10Ρόδος: Έκρυβε κοκαΐνη... μέσα σε κρέμα προσώπου12:58Άρτα: Παπάς βίαζε κοριτσάκι για χρόνια 12:44ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι ενισχύσεις που καταβάλλονται τη M. Τετάρτη και οι πληρωμές έως τέλος Μαΐου12:30Κολομβία: Πτώμα Ιταλού επιστήμονα βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε βαλίτσα12:16Λάρισα: Καθηγητής θρησκευτικών ασελγούσε σε 15χρονη μαθήτρια - Πως αποκαλύφθηκε12:02Ναρκωτικά - Πειραιάς: Εργαζόμενος στο λιμάνι ήταν μέλος κυκλώματος με κέρδη εκατομμυρίων ευρώ11:47Τέμπη - Ψαρόπουλος: Δεν έχω καμία διάθεση να έρθω σε επικοινωνία με τον κύριο Πλακιά (βίντεο) 11:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο