LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2021 10:07 | Ανανέωση: 29 Μαΐου 2021 10:13

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: έτσι θα λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα για τους εργαζόμενους (βίντεο)

Σεβόμαστε τους συνδικαλιστές, αλλά κι αυτοί θα πρέπει να σέβονται τους; Πολίτες, τόνισε ο Υπουργός Εργασίας. Τι αλλάζει στις απεργίες.

Κωστής Χατζηδάκης - Πρωινοί Τύποι

 Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», με αφορμή τη χθεσινή απεργία στο Μετρό, υπογράμμισε ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, υπάρχει πρόβλεψη ότι στις απεργίες που θα γίνονται σε τομείς κοινής ωφέλειας, όπως το Μετρό, τα απορρίμματα, η ΔΕΗ κ.α., θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας σε ποσοστό 33% έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Επίσης θα υπάρξει και μια σχετική ρύθμιση για τις απεργίες, ώστε όταν κάποια από αυτές κηρύσσεται από το δικαστήριο ως καταχρηστική, να μην εξαγγέλλεται από άλλο σωματείο και να παρακάμπτεται έτσι η απόφαση της Δικαιοσύνης. Σεβόμαστε τους συνδικαλιστές, είπε ο κ. Χατζηδάκης, αλλά και αυτοί θα πρέπει να σέβονται τους πολίτες.

Σε ότι αφορά την ψηφιακή κάρτα που εισάγεται με το νέο νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι αυτό είναι ένα αίτημα που είχε διατυπώσει η ΓΣΕΕ και ήδη εφαρμόζεται σε διάφορους τομείς όπως οι τράπεζες για παράδειγμα. Αρχικά η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από μεγάλες επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους, ώστε να κατοχυρωθεί το ωράριο τους.

Σε ότι αφορά τος καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή των συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα υπαρκτό και μεγάλο. Συμπλήρωσε δε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση του και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά, καθώς στο πρώτο τρίμηνο του 2021 οι συντάξεις που απονεμήθηκαν ήταν πολύ περισσότερες από το αντίστοιχο διάστημα τόσο του 2019 όσο και του 2020.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι σημαντικό μέτρο ανακούφισης για όσους περιμένουν την απονομή της σύνταξης τους είναι η θέσπιση της προκαταβολής που πλέον δίνεται, ενώ σύντομα και με τη συμμετοχή ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών οι καθυστερήσεις αυτές θα αποτελούν παρελθόν.

 Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Johnson & Johnson: Άνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18 ετών

“Ο Δρόμος προς το Euro 2020”: Γιαννακόπουλος και Ζήκος μιλούν για την “μεγάλη γιορτή”

Καιρός: ηλιοφάνεια και βοριαδάκι το Σάββατο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εντοπίσθηκαν μαχαίρι, ναρκωτικά και κινητό τηλέφωνο19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο