LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2021 10:07 | Ανανέωση: 29 Μαΐου 2021 10:13

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: έτσι θα λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα για τους εργαζόμενους (βίντεο)

Σεβόμαστε τους συνδικαλιστές, αλλά κι αυτοί θα πρέπει να σέβονται τους; Πολίτες, τόνισε ο Υπουργός Εργασίας. Τι αλλάζει στις απεργίες.

Κωστής Χατζηδάκης - Πρωινοί Τύποι

 Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», με αφορμή τη χθεσινή απεργία στο Μετρό, υπογράμμισε ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, υπάρχει πρόβλεψη ότι στις απεργίες που θα γίνονται σε τομείς κοινής ωφέλειας, όπως το Μετρό, τα απορρίμματα, η ΔΕΗ κ.α., θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας σε ποσοστό 33% έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Επίσης θα υπάρξει και μια σχετική ρύθμιση για τις απεργίες, ώστε όταν κάποια από αυτές κηρύσσεται από το δικαστήριο ως καταχρηστική, να μην εξαγγέλλεται από άλλο σωματείο και να παρακάμπτεται έτσι η απόφαση της Δικαιοσύνης. Σεβόμαστε τους συνδικαλιστές, είπε ο κ. Χατζηδάκης, αλλά και αυτοί θα πρέπει να σέβονται τους πολίτες.

Σε ότι αφορά την ψηφιακή κάρτα που εισάγεται με το νέο νομοσχέδιο, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι αυτό είναι ένα αίτημα που είχε διατυπώσει η ΓΣΕΕ και ήδη εφαρμόζεται σε διάφορους τομείς όπως οι τράπεζες για παράδειγμα. Αρχικά η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από μεγάλες επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους, ώστε να κατοχυρωθεί το ωράριο τους.

Σε ότι αφορά τος καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή των συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα υπαρκτό και μεγάλο. Συμπλήρωσε δε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση του και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά, καθώς στο πρώτο τρίμηνο του 2021 οι συντάξεις που απονεμήθηκαν ήταν πολύ περισσότερες από το αντίστοιχο διάστημα τόσο του 2019 όσο και του 2020.

Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι σημαντικό μέτρο ανακούφισης για όσους περιμένουν την απονομή της σύνταξης τους είναι η θέσπιση της προκαταβολής που πλέον δίνεται, ενώ σύντομα και με τη συμμετοχή ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών οι καθυστερήσεις αυτές θα αποτελούν παρελθόν.

 Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Johnson & Johnson: Άνοιξαν τα ραντεβού για τους άνω των 18 ετών

“Ο Δρόμος προς το Euro 2020”: Γιαννακόπουλος και Ζήκος μιλούν για την “μεγάλη γιορτή”

Καιρός: ηλιοφάνεια και βοριαδάκι το Σάββατο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί07:34Απεργία: "Λουκέτο" σήμερα στους δήμους της χώρας07:24Σεισμός 5,2 ρίχτερ στη Ζάκυνθο07:10Ο Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή 5 δισ. κατά του BBC07:00Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Δεκεμβρίου06:48Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν την Ουκρανία να βρεθεί ένας συμβιβασμός06:38ΟΠΕΚΑ: Αυξάνεται από το νέο έτος το επίδομα για τους ανασφάλιστους υπερήλικες06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Φοινικούντα: Προφυλακίστηκαν ανιψιός και επιχειρηματίας23:59Μερτς για σύνοδο Βερολίνου: Ίσως η μεγαλύτερη διπλωματική δυναμική από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία23:45Η ΚΕΔΕ βάζει “λουκέτο” στους δήμους όλης της χώρας την Τρίτη23:31Χανιά: Ηλικιωμένες προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά στις φυλακές για τους γιους τους23:17“Ρουβίκωνας”: Πορεία έξω από το σπίτι της Νίκης Κεραμέως (εικόνες)23:03Καρυστιανού για πιθανή πολιτική δράση: Θα είμαι στην πρώτη γραμμή22:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Επιχείρησε να πνίξει τη σύντροφο του με κορδόνι22:35Θρήνος στη Βολιβία: Υπερχείλισε ο ποταμός Πιραΐ - Είκοσι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι (βίντεο)22:22Ιεράπετρα: Κουκουλοφόροι έδεσαν 65χρονη μέσα στο σπίτι της22:08Αμαλιάδα: Μεθυσμένος οδηγός έπεσε σε μάντρα σπιτιού – Τραυματίστηκε ο συνοδηγός21:55Ρέθυμνο: Συλλήψεις για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο21:41Εφιαλτικές στιγμές έζησε 15χρονη στο Ηράκλειο - Άνδρας ντυμένος Τσάρλι Τσάπλιν ασέλγησε εις βάρος της 21:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο