LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2021 16:38

ΣΕΕΧΩΜ: παράλογοι όροι για αγορές από επιβάτες κρουαζιερόπλοιων

Έντονες αντιδράσεις από επαγγελματίες για τους περιορισμούς που έχουν τεθεί, λόγω της πανδημίας. Η αντιπρόταση που θέτουν και το νέο “χτύπημα” για τα μικρά μαγαζιά.

Μύκονος - Κρουαζιέρα

Έντονη αντίδραση για τους όρους που έχουν θέσει οι διαχειριστές κρουαζιέρας για τις συναλλαγές επιβατών κρουαζιερόπλοιων στα καταστήματα της Χώρας στην Μύκονο εκφράζει το οικείο Σωματείο τους, κάνοντας λόγο για ουσιαστικό αποκλεισμό των μαγαζιών τους από τους δυνητικούς πελάτες τους και δη βάσει περιορισμών που λόγω και της ιδιαιτερότητας της Χώρας δεν θα έπρεπε να είχαν τεθεί, όπως υποστηρίζουν.

Αναλυτικά, το Σωματείο Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά συνάμα και με υπευθυνότητα οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες της Χώρας Μυκόνου αντιμετωπίζουν τις προϋποθέσεις για τις μετακινήσεις και συναλλαγές με τους τουρίστες κρουαζιέρας. Οι επιλεκτικές μετακινήσεις των τουριστών σε καταστήματα του νησιού για προστασία από την COVID-19 αποκλείουν εξ΄ ορισμού το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών της Χώρας και οδηγούν σε μαρασμό τον παραδοσιακό Οικισμό και τους επαγγελματίες της Χώρας δίνοντας ακόμη ένα χτύπημα στην χειμαζόμενη Χώρα.

Είναι αδιανόητο να αποκλείονται τα γκρουπ των τουριστών από τα καταστήματά μας, από τους διαχειριστές των κρουαζιερόπλοιων, θέτοντας όρους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να υπάρξουν. Όπως, είναι γνωστό τα καταστήματα μας και οι επιχειρήσεις μας, ειδικά στη χώρα Μυκόνου έχουν περιορισμένη έκταση – στις περισσότερες περιπτώσεις με βάση τα σημερινά μέτρα υπάρχει δυνατότητα για έναν πελάτη ανά κατάστημα - και δεν είναι λογικό να τίθεται ως όρος ότι τα γκρουπ θα χωρίζονται σε δύο τμήματα όπου το ένα θα εισέρχεται στο κατάστημα και το άλλο θα περιμένει τη σειρά του για να μπει μόλις τελειώσει το πρώτο. Είναι πασιφανές ότι αυτή πρακτική δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί στα σοκάκια της Μυκόνου, ούτε από τους ίδιους τους εμπνευστές της.

Η λογική λύση είναι. και οι επαγγελματίες της Μυκόνου θα το κάνουν πράξη, τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα, να έχουν τα εμπορεύματα τους στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων όπου και θα γίνονται οι συναλλαγές, παρά το επιπρόσθετο κόστος που θα επιφορτιστούν. Με την πρόταση αυτή, πιστεύουμε πως οι διαχειριστές της κρουαζιέρας θα αναθεωρήσουν την στάση τους και θα συνεχίσουμε την μακροχρόνια συνεργασία μας με αμοιβαίο όφελος και πάνω απ’ όλα με προστασία της υγείας όλων μας.

Σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο μας, το οποίο έχει επανειλημμένως ταχθεί υπέρ των εμβολιασμών και της τήρησης των μέτρων που αποφασίζει η Πολιτεία δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιες αποφάσεις που υπονομεύουν την οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεων-μελών μας και δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού».


Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Ομολόγησε ληστεία 25 χρόνια μετά και επέστρεψε τα χρήματα

Κωνσταντινούπολη: Ο Ερντογάν εγκαινίασε το μεγαλοπρεπές τέμενος στην πλατεία Ταξίμ

Κικίλιας: Κίνητρα για τους γιατρούς στα νησιά και τις ακριτικές περιοχές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύνται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση τοου προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο