LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2021 10:22 | Ανανέωση: 28 Μαΐου 2021 10:27

Ψηφιακό πιστοποιητικό – Μητσοτάκης: Η Ελλάδα το ενεργοποιεί πριν την 1η Ιουλίου

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού. Τι δήλωσαν Μαργαρίτης Σχοινάς και Σαρλ Μισέλ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ - EU DIGITAL COVID CERTIFICATE 
"Ο κορονοϊός λειτούργησε ως επιταχυντής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Το ψηφιακό πιστοποιητικό λειτουργεί ως μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των ταξιδιών, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τη χώρα μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου". Αυτό επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά. 

"Ως Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε το ψηφιακό πιστοποιητικό νωρίτερα από την 1η Ιουλίου και ενθαρρύνουμε και τις υπόλοιπες χώρες να κάνουν το ίδιο για να αποφύγουμε την περιπλοκότητα των διμερών συνεννοήσεων. Επιμένω πως πρόθεση μας δεν είναι να διχάσουμε, αλλά το ψηφιακό πιστοποιητικό θα συμβάλει καθοριστικά στη διευκόλυνση των ταξιδιών, ιδίως το καλοκαίρι, που είναι τουριστική περίοδος", επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ - EU DIGITAL COVID CERTIFICATE

Σχοινάς: Η ελληνική πλατφόρμα, από τις πρώτες λειτουργικά έτοιμες

"Η ελληνική πλατφόρμα για το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι μία από τις πρώτες που είναι λειτουργικά έτοιμες, στο φόντο της πρωτοβουλίας του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές Ιανουαρίου, όπως και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν από τα πρώτα, που υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό δείχνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά στην Ελλάδα" σημείωσε, από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ - EU DIGITAL COVID CERTIFICATE

Σαρλ Μισέλ: Να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών 

"Είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ, συγχαρητήρια για την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού, πρόκειται για ένα σημαντικό ευρωπαϊκό επίτευγμα, καθώς είναι κρίσιμο να καταδείξουμε πως μπορούμε να εγγυηθούμε την αποκατάσταση της απρόσκοπτης μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών μετά την πανδημία του κορονοϊού". Αυτό επισήμανε,από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά την παρουσίαση του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καταγγελία στον ΑΝΤ1 για bullying: Δεν στέλνω τον γιο μου στο σχολείο (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε μίνι μάρκετ

Μπακς και Αντετοκούνμπο μια “ανάσα” από τα ημιτελικά

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ13:40Μουσείο του Λούβρου: Θα παραμείνει κλειστό σήμερα λόγω απεργίας του προσωπικού13:26Συνεχίζεται η εισαγγελική αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Βίαιη οργάνωση με φυλετικό μίσος13:12Συνελήφθη 21χρονος που επιχείρησε να περάσει ναρκωτικά μέσω αεροδρομίου12:58Πειραιάς: Επέτρεψαν σε ανήλικους την είσοδο σε κλαμπ και τους χορήγησαν αλκοόλ - Συνελήφθη ο υπεύθυνος12:44Καλοί Λιμένες: Διάσωση 80 μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex12:30Σε πένθος έχει βυθιστεί η Αυστραλία μετά την αντισημιτική επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ12:16Πάτρα: Έδωσαν ραντεβού για να λύσουν προσωπικές διαφορές και στη θέα του όπλου... τους πάτησε με το αμάξι12:02Θεσσαλονίκη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μακεδονίας - Ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις για αύριο11:48Ηλεία: 33χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του11:32Παρατείνονται οι εργασίες στη Γραμμή 2 του Μετρό - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα11:18Πατέρας παίκτη ριάλιτι που χτύπησε σοβαρά ασφαλιστικό πράκτορα στο "Πρωινό" - Είναι ένα απόβρασμα της κοινωνίας11:04Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία της Βόρειας Μακεδονίας εν αναμονή της απάντησης του πρωθυπουργού10:50Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:36Ο χάρτης πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου10:22Παραμένουν στα αγροτοκτηνοτροφικά τους μπλόκα οι παραγωγοί στην Κοζάνη10:08Βοιωτία: Ανατράπηκε βυτιοφόρο στη Θηβών - Λιβαδειάς (εικόνες)09:54ΗΠΑ - Επίθεση στο Πανεπιστήμιο Brown: Ελεύθερος ο 24χρονος που είχε συλληφθεί ως ύποπος για το αιματοκύλισμα 09:40Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών: Σκάφος ελληνικών συμφερόντων στο επίκεντρο - Πέντε συλλήψεις στην Ελλάδα09:26Μαύρη μέρα στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 21 νεκροί σε ξαφνικές πλημμύρες09:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο