LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Μαΐου 2021 10:22 | Ανανέωση: 28 Μαΐου 2021 10:27

Ψηφιακό πιστοποιητικό – Μητσοτάκης: Η Ελλάδα το ενεργοποιεί πριν την 1η Ιουλίου

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού. Τι δήλωσαν Μαργαρίτης Σχοινάς και Σαρλ Μισέλ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ - EU DIGITAL COVID CERTIFICATE 
"Ο κορονοϊός λειτούργησε ως επιταχυντής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Το ψηφιακό πιστοποιητικό λειτουργεί ως μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των ταξιδιών, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για τη χώρα μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου". Αυτό επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά. 

"Ως Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να ενεργοποιήσουμε το ψηφιακό πιστοποιητικό νωρίτερα από την 1η Ιουλίου και ενθαρρύνουμε και τις υπόλοιπες χώρες να κάνουν το ίδιο για να αποφύγουμε την περιπλοκότητα των διμερών συνεννοήσεων. Επιμένω πως πρόθεση μας δεν είναι να διχάσουμε, αλλά το ψηφιακό πιστοποιητικό θα συμβάλει καθοριστικά στη διευκόλυνση των ταξιδιών, ιδίως το καλοκαίρι, που είναι τουριστική περίοδος", επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ - EU DIGITAL COVID CERTIFICATE

Σχοινάς: Η ελληνική πλατφόρμα, από τις πρώτες λειτουργικά έτοιμες

"Η ελληνική πλατφόρμα για το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι μία από τις πρώτες που είναι λειτουργικά έτοιμες, στο φόντο της πρωτοβουλίας του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές Ιανουαρίου, όπως και το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για το Ταμείο Ανάκαμψης ήταν από τα πρώτα, που υποβλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό δείχνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά στην Ελλάδα" σημείωσε, από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς. 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ - EU DIGITAL COVID CERTIFICATE

Σαρλ Μισέλ: Να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών 

"Είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ, συγχαρητήρια για την εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού, πρόκειται για ένα σημαντικό ευρωπαϊκό επίτευγμα, καθώς είναι κρίσιμο να καταδείξουμε πως μπορούμε να εγγυηθούμε την αποκατάσταση της απρόσκοπτης μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών μετά την πανδημία του κορονοϊού". Αυτό επισήμανε,από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κατά την παρουσίαση του ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού EU Digital Covid Certificate από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καταγγελία στον ΑΝΤ1 για bullying: Δεν στέλνω τον γιο μου στο σχολείο (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ληστεία σε μίνι μάρκετ

Μπακς και Αντετοκούνμπο μια “ανάσα” από τα ημιτελικά

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας -Σήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότηΣήμερα 17:27 | Ειδήσεις

Οι έρευνες στον ποταμό Λίσσο, διακόπηκαν προσωρινά λόγω του καιρού, αλλά συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στη στεριά.

Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, ΛαύριοΣήμερα 19:32 | Ειδήσεις

Δεν αποκλείονται νέες ματαιώσεις ή τροποποιήσεις δρομολογίων, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εντοπίσθηκαν μαχαίρι, ναρκωτικά και κινητό τηλέφωνο19:24Φθιώτιδα: Έπεσαν δέντρα στη Λοκρίδα λόγω των ισχυρών ανέμων19:10Οι Γροιλανδοί απαντούν στον Τραμπ: "Δεν θέλουμε να είμαστε Αμερικανοί"18:56Πάνω από 100 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας18:42Προϋπολογισμός 2025 – πρωτογενές πλεόνασμα: Σημαντική υπέρβαση έναντι του στόχου18:28Ολυμπιακός: Χωρίς Ποντένσε και Ροντινέι με Ατρόμητο18:14ΝΒΑ: Ο Αντετοκούνμπο κλείδωσε… τον ΛεΜπρόν και χάρισε την νίκη στα “ελάφια”18:01Τροχαίο στην Κόρινθο: Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζό17:47Αγρότες: “Ναι” στον διάλογο με την Κυβέρνηση – “Όχι” σε συλλαλητήριο στην Αθήνα17:33Ζάκυνθος: Συνελήφθη 45χρονος που έβαλε φωτιά σε ασθενοφόρο17:19Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει μετατραπεί σε κουρελόχαρτο17:05Η θάλασσα βγήκε έξω στο Ναύπλιο - Πλημμύρισαν δρόμοι (βίντεο)16:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο