LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 26 Μαΐου 2021 13:18 | Ανανέωση: 26 Μαΐου 2021 13:26

Στην Ακρόπολη ο οίκος Dior: “Πράσινο φως” από το ΚΑΣ για φωτογράφιση

Το ΚΑΣ έθεσε αυστηρούς όρους για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση στους αρχαιολογικούς χώρους.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Το «πράσινο φως» στο αίτημα του οίκου μόδας Christian Dior να πραγματοποιήσει φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις της συλλογής του «Cruise 2022» σε αρχαιολογικούς χώρους, συγκεκριμένα στην Ακρόπολη, το Ηρώδειο, την Αρχαία Αγορά, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στην αρχαία Νεμέα, έδωσε χθες ομόφωνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Στην Ακρόπολη προγραμματίζεται μόνο φωτογράφιση για τις 14 και 15 Ιουνίου -σύμφωνα με το αίτημα του οίκου- συγκεκριμένα μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, θυμίζοντας την ιστορική φωτογράφιση του 1951.

Το ΚΑΣ έθεσε αυστηρούς όρους για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση στους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ την Πέμπτη 27 Μαΐου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας της συλλογής «Cruise 2022» που, σύμφωνα με το αίτημα του οίκου, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου και θα αποτελεί το επίκεντρο των δράσεων στην Αθήνα.

Ένας από τους όρους του ΚΑΣ ήταν οι κινηματογραφικές λήψεις, όπου αυτές γίνουν, να μην πραγματοποιηθούν εντός αρχαίων ναών.

H ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού 

Σε ανακοινωση του Υπ. Πολιτισμού αναφέρονται τα εξής:

«Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει ότι έλαβε αίτημα του διεθνούς Οίκου «Dior» για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, οι οποίες, σύμφωνα με το φάκελο που υποβλήθηκε, είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία της Ελλάδας και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους, ως ένα γεγονός θεμελιώδους σημασίας για την Ευρώπη και τις σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας.

Ο γενικός τίτλος του φακέλου που υποβλήθηκε είναι «Dior celebrates Greece». Μετά από λεπτομερή εξέταση των όσων προτείνει ο διεθνής Οίκος υψηλής ραπτικής, κρίθηκε ότι οι εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου, με την εμβέλεια και την προβολή που θα έχουν σε πολύ σημαντικές τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, όπως αυτές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας, θα έχουν ιδιαίτερα θετικό πρόσημο.

Η πρόταση του διεθνούς Οίκου προβλέπει την παρουσίαση της ειδικής συλλογής «Resort 2022» η οποία θα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με δημιουργίες που θα ετοιμαστούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες, από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες και δημιουργούς, με στόχο την προβολή της ελληνικής παράδοσης και παράλληλα του ταλέντου και της τεχνογνωσίας των Ελλήνων στο χώρο αυτό.

Σύμφωνα με το φάκελο που κατατέθηκε, η κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση της ειδικής συλλογής προτείνεται να πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στις 17 Ιουνίου, με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση διεθνώς. Για το λόγο αυτό κατατέθηκε από το Υπουργείο μας αίτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο θα εξεταστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων.

Όπως αναφέρεται στο φάκελο της παρουσίασης του Οίκου «Dior», οι έννοιες «Phos» (φως) και «Kallos» (ομορφιά) που ξεκίνησαν να λάμπουν πριν 2.500 χρόνια στην Αθήνα είναι απόλυτα ταυτισμένες με τις αισθητικές αξίες και την ποιότητα που πρεσβεύει ο Οίκος και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε το αίτημα για την παρουσίαση της νέας ειδικής συλλογής στη χώρα μας.

Με επίκεντρο την κεντρική εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, ο Οίκος έχει αιτηθεί επίσης να δοθεί άδεια για κάποιες φωτογραφίες με τις δημιουργίες που έχουν ως θέμα την ελληνική κληρονομιά και τον ελληνικό πολιτισμό σε εμβληματικά σημεία, μεταξύ των οποίων η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, η Αρχαία Αγορά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο ναός του Διός στη Νεμέα, πάντα με σεβασμό στην ιστορικότητα των μνημείων. Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε επίσης στο Υπουργείο Πολιτισμού και εξετάστηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Το γεγονός αυτό, δεδομένου ότι θα τύχει διεθνούς παρουσίασης από μεγάλα ΜΜΕ, θα συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και στην ενίσχυση του τουρισμού».

Ειδήσεις σήμερα:

Πέτσας στον ΑΝΤ1: Το ποσοστό εμβολιασμού σε ορισμένες περιοχές δεν είναι ικανοποιητικό (βίντεο)

Καλαμάτα: νεκροί σε τροχαίο δύο 20χρονοι (εικόνες)

Μεσοπεντηκοστή: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Σήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:56Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:44Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο