LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2021 19:57

Ο Νώντας Ζαφειρόπουλος στον ΑΝΤ1: Αύξηση στην έκτιση ποινών των δολοφόνων

Την ανάγκη να αυξηθεί ο πραγματικός χρόνος έκτισης των ποινών για δολοφονίες ζήτησε μέσω του ΑΝΤ1 ο δικηγόρος γιος του δολοφονηθέντος Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Νώντας Ζαφειρόπουλος - ΑΝΤ1

Της Κέλλυς Χεινοπώρου

Ο Νώντας Ζαφειρόπουλος, μόλις είχε αποφοιτήσει από την Νομική  όταν είδε τον πατέρα του νεκρό στο γραφείο του, τον Οκτώβρη του 2017, από αδίστακτα μέλη οργανωμένων εγκληματικών ομάδων που είχαν την εντολή εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου σε βάρος του γνωστού δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σήμερα, δικηγόρος με εξειδίκευση στο οργανωμένο έγκλημα μιλά για παύση αποσυμφόρησης των φυλακών και την ανάγκη αύξησης του χρόνου πραγματικής έκτισης της ποινής σε ειδεχθή εγκλήματα, όπως η εν ψυχρώ εκτέλεση του πατέρα του. Θυμάται ότι στην δική για την δολοφονία του, οι δράστες αδιαφορούσαν για την ισόβια καταδίκη τους.

«Αναγκαζόμαστε να νομοθετούμε νόμους αποσυμφόρησης ….κάτι που έχει οδηγήσει τους εγκληματίες σε μια ασυδοσία. Φτάνουν να εκτίουν το 1/5 της ποινής», σημειώνει και αναφερόμενος στη δίκη για τη δολοφονία του πατέρα του, περιγράφει:

«Εγώ την βίωσα αυτή την ασυδοσία που σας περιγράφω, διότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν κατηγορούμενοι στην υπόθεση της δική μου ήδη εκτίνουν ποινές ισόβιας κάθειρξης , οπότε δεν είχαν πρόβλημα να το προτάξουν.  Αυτό φάνηκε στην αντιμετώπιση της διαδικασίας από μέρους τους.  Η πλήρης αδιαφορία για την έκβασή της, δεν τους ένοιαζε, γιατί ξέρανε ότι η έκτιση ποινής θα παραμείνει η ίδια».

«Ο χρόνος εγκλεισμού στο σωφρονιστικό κατάστημα είναι εξαιρετικά περιορισμένος σε σχέση με την ποινή που επιβάλει το δικαστήρια. Γιατί σήμερα έχουμε μια κραυγαλέα απόσταση ανάμεσα στην ποινή που επιβάλλεται και στην ποινή που εκτίεται», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο ποινικολόγος Θόδωρος Μαντάς.

Σύμφωνα με την πιο επικαιροποιημένη έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα, το 2019 δραστηριοποιήθηκαν 375 διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες απαρτίζονταν από 2.837 μέλη.

Το 63% των οργανώσεων αυτών  είναι μικρές ομάδες, έως 6 μέλη, ενώ 12% αυτών των ομάδων επρόκειτο για ολόκληρα εγκληματικά δίκτυα , άνω των 12 μελών. Καλά οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα που μοιάζουν με επιχειρήσεις.

«Προσομοιάζουν με επιχειρήσεις και ρόλος κλειδί σε αυτές της οργανώσεις είναι ο ‘λογιστής’ ο οποίος εξασφαλίζει να φαίνεται ότι η επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα και μέσω αυτής να διαπράττονται εγκληματικές πράξεις, όπως λαθρεμπόριο ναρκωτικών, καπνικών, φαρμάκων… και να νομιμοποιεί τα έσοδα από εγκληματικές δραστηριότατες», περιγράφει ο  Διονύσης Χιόνης, νομικός και  μέλος του Κέντρου Μελέτης Εγκλήματος .

Το 2019 οι αρχές εκτίμησαν ότι το κέρδος το οποίο αποκόμισαν οι εγκληματικές ομάδες συνολικά ξεπέρασε το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ. Το μεγαλύτερο εκτιμώμενο κέρδος, προέρχεται από την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τις κλοπές, τις εκβιάσεις, τις απάτες, την παράνομη μετανάστευση, τις ληστείες, τις κλοπές τροχοφόρων, την πλαστογραφία και την παραχάραξη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τουρκία: Πρόστιμο στον Κιλιτσντάρογλου για προσβολή της οικογένειας Ερντογάν

Mεσανατολικό: Ευχαριστίες στην Ελλάδα για την συνεισφορά της στην επίτευξη εκεχειρίας

Πανελλαδικές: Τι θα γίνει φέτος με Μηχανογραφικά, Βάσεις, εισακτέους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τουςΣήμερα 21:01 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως και οι επόμενες ημέρες είναι σημαντικές για την οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΣήμερα 21:01 | Ειδήσεις

Με μπλόκα, ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις συνεχίζουν οι αγρότες τις δράσεις τους και αύριο.

Τροχαίο στην Πάτρα: Αγροτικό μπήκε μέσα σε ταβέρνα και ο οδηγός βρέθηκε κάτω από το αμάξι (βίντεο)Σήμερα 17:48 | Ειδήσεις

Ο οδηγός εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητό του.

"Αποκαλύψεις" - Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία-κλειδί για τις σχέσεις του τραγουδιστή με τον Στέφανο ΠαπαδόπουλοΣήμερα 16:47 | Ειδήσεις

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Αποκαλύψεις" για τις συνθήκες της συνεργασίας τους, λίγες ημέρες μετά τη μήνυση που έχει καταθέσει ο νεαρός τραγουδιστής κατά του γνωστού καλλιτέχνη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Τραμπ δηλώνει "πολύ θυμωμένος" για την ουκρανική επίθεση στην προεδρική κατοικία του Πούτιν23:44Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ23:30Ζαπορίζια: Ο σταθμός μπορεί να λειτουργήσει σε 18 μήνες εφόσον ο πόλεμος τελειώσει, λέει ο επικεφαλής23:14Τραμπ: Με επαίνους στον Νετανιάχου, ζητά να μπει στη δεύτερη φάση της η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα23:00Αττική Οδός: 21χρονος μεθυσμένος οδηγός πάτησε γκάζι για να ξεφύγει από το μπλόκο22:46Τραμπ: “Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί” - Συζητήσεις με Νετανιάχου για τη Γάζα22:32Έκρηξη κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων - 120 παιδιά με γρίπη σε μία εφημερία στο Αγλαΐα Κυριακού22:18Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 202622:04Επίσημα στον Παναθηναϊκό ο Ανδρέας Τεττέη - Το αντίο στην Κηφισιά21:50Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα21:36Η Χαμάς επαναλαμβάνει πως δεν θα καταθέσει τα όπλα, ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Νετανιάχου21:22Μητσοτάκης: Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους21:08ANT1 Sports: Μεταγραφικές εξελίξεις σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Κορυφαία του κόσμου η Φωτεινή Τριχά20:54Συνάντηση Νετανιάχου - Τραμπ, με φόντο τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή20:40Ο Άντριου Γκάουντλοκ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών στη Ρόδο20:26Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:12Εορταστική αγορά: Με... φειδώ ψώνια και δώρα, λόγω ακρίβειας19:58Ρόδος: Νεκρός 51χρονος καθηγητής σε τροχαίο - Ελαφρά τραυματίας 15χρονος συνεπιβάτης19:44Θεοδωρικάκος: Ρεκόρ πληρωμών από αναπτυξιακούς νόμους19:30Ισπανία: Τρεις νεκροί και μία τραυματίας από χιονοστιβάδα στα Πυρηναία19:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο