LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2021 14:16

Σκίουρος 15 μέτρων “κρυφοκοιτάζει” μέσα στον Βοτανικό Κήπο (εικόνες)

Εντυπωσιάζει το νέο μέλος που απέκτησε το "θηριοτροφείο"

KINA-AP

Εδώ και λίγο καιρό, ο Ολλανδός καλλιτέχνης ολοκλήρωσε έναν ύψους 15 μέτρων σκίουρο, ο οποίος συλλαμβάνεται να κρυφοκοιτάζει μέσα στον Βοτανικό Κήπο της πόλης Chongqing (Τσονγκτσίνγκ), στην Κίνα.

Πριν από επτά χρόνια, ο Hofman παρουσίασε στην Dayuan Town Naval Base στην Ταϊβάν, τον «Moon Rabbit», έναν τεράστιο αλλά αξιολάτρευτο κούνελο που είχε γείρει πάνω σε ένα καλυμμένο με χορτάρι αμπρί κοιτάζοντας προς το φεγγάρι, εμπνεόμενος από το φολκλόρ της Ανατολικής Ασίας που θέλει να ζει στη Σελήνη ένα κουνέλι. To 2017, στο κέντρο της συνοικίας Yantian της κινεζικής πόλης Shenzen, ο Ολλανδός καλλιτέχνης παρουσίασε ως παιδότοπο μια γλυπτική εγκατάσταση με οκτώ πόδια και την κεφαλή ενός χταποδιού, που έφερε την επωνυμία «Kraken» (το γιγαντιαίο χταπόδι της σκανδιναβικής μυθολογίας που έσερνε στα βάθη της θάλασσας καράβια και ναυτικούς).

Σκίουρος -κινα

Τον περασμένο Ιούνιο, μεσούσης της καραντίνας, καθώς οι κάτοικοι της συνοικίας Bospolder-Tussendijken του Ρότερνταμ στην Ολλανδία συχνά εντόπιζαν αλεπούδες να περιπλανώνται στους δρόμους τη νύχτα, ο Hofman αποφάσισε να δώσει στο ζώο μόνιμο σπίτι εκεί. Εγκατέστησε τη μήκους 16 μέτρων «Bospolder Fox», να επιθεωρεί την κίνηση σε ένα πολυσύχναστο σταυροδρόμι. Η «Αλεπού» κρατούσε στα σαγόνια της μια ροζ τσάντα, και ο καλλιτέχνης αναρωτιόταν: «Έχει κλέψει κάτι η Bospolder Fox; Καθαρίζει σκουπίδια; Ή, έχει μόλις επιστρέψει από ψώνια στην αγορά;».

O «Shiny Squirrel», καλυμμένος με 16.500 μεταλλικούς δίσκους και στηριζόμενος στην εξαιρετικά φουντωτή ουρά του, χαρούμενος γνέφει στους επισκέπτες που είναι μέσα στον Βοτανικό Κήπο της Chongqing κάνει σήμα ειρήνης με ένα από τα πέλματά του. Η πλέον πρόσφατη εγκατάσταση του Florentijn Hofman ήταν παραγγελία της εταιρείας ακινήτων Hongkong Land Chongqing και την παραγωγή είχε αναλάβει η Art Depot.

Ειδήσεις σήμερα

Θρόμβωση από εμβόλιο AstraZeneca - Μεταξάκης στον ΑΝΤ1: θα είχα πεθάνει, αν…

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Από 1η Ιουνίου θα εκδίδεται ψηφιακά στην Ελλάδα - Πώς θα λειτουργεί

Στο εδώλιο 15χρονος για βιασμό 10χρονης, αφού την μέθυσε!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Χθες 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Χθες 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΧθες 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκάρι Κασπάροφ - Ρωσία: Ένταλμα για σύλληψη του σκακιστή23:59Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο