LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Μαΐου 2021 11:24

Αλβανία: Μήνυση Μπερίσα στον Μπλίνκεν

Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας μήνυσε προσωπικά τον Αμερικανό ΥΠΕΞ. Ποιος ήταν ο λόγος.

AP - Σαλί Μπερίσα

Με μήνυση εναντίον του ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν σε γαλλικό δικαστήριο αντιδρά ο Σαλί Μπερίσα, στην ανακοίνωση του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ του ιδίου και της οικογένειάς του.

Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα, ότι μήνυσε προσωπικά τον Άντονι Μπλίνκεν για συκοφαντική δυσφήμηση σε δικαστήριο «ουδέτερης χώρας» και συγκεκριμένα στη Γαλλία.

Ο Μπερίσα επανέλαβε ότι καμιά από τις κατηγορίες δεν ευσταθεί και ότι το μέτρο έχει πολιτικό υπόβαθρο, ενώ δεν εξήγησε τους πολιτικούς λόγους που τον θέτουν απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ, περιοριζόμενος να αναφέρει πως ο φάκελος εναντίον του ετοιμάστηκε στα γραφεία του πρωθυπουργού της χώρας Έντι Ράμα. Πρόσθεσε δε, ότι θα επανέλθει δυναμικά στην πολιτική, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαθέτει πολλά «χαρτιά» στα χέρια του.

Σε μια άλλη εξέλιξη, χθες, το Ειδικό Δικαστήριο κατά της διαφθοράς στα Τίρανα καταδίκασε με δύο χρόνια κάθειρξη τον πρώην γενικό εισαγγελέα στη χώρα Αντριατίκ Λάλα για απόκρυψη εσόδων και αδικαιολόγητη περιουσία. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την κατάσχεση πέντε ακινήτων του πρώην γενικού εισαγγελέα.

Είναι ο πρώτος ανώτατος παράγοντας της αλβανικής δικαιοσύνης που τιμωρείται στη χώρα. Να τονιστεί ότι, λόγω πολιτικών συμφερόντων των κομμάτων εξουσίας, κανένας από τους μέχρι τώρα γενικούς εισαγγελείς στην περίοδο μεταπολίτευσης στην Αλβανία δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη θητεία του.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία στην Λέσβο: Πτώσεις δένδρων και ζημιές (εικόνες)

Βεβαιωμένες οφειλές: παράταση για την καταβολή της δόσης Μαΐου

Eurovision 2021: η Stefania για τον τελικό και η “ακτινογραφία” στις εμφανίσεις της Πέμπτης (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο