LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 18 Μαΐου 2021 21:13 | Ανανέωση: 18 Μαΐου 2021 21:37

Δένδιας για Μεσανατολικό: Δύο κράτη με κοινή πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ

Την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών, κατά τις επαφές που είχε σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΔΕΝΔΙΑΣ - ΣΤΑΓΕΧ

«Απαιτείται άμεση κατάπαυση του πυρός, προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστασία της ανθρώπινης ζωής», κατέστησε σαφές ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στις σημερινές επαφές που είχε στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των συναντήσεων του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι και τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Ιμπραχίμ Στάγεχ, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως «το κενό, δηλαδή η μη ύπαρξη πρωτοβουλίας, δημιουργεί ζητήματα τα οποία βλέπουμε μπροστά μας, ανθρώπινες τραγωδίες» και υπογράμμισε: «Η λύση στην οποία πρέπει να καταλήξουμε είναι σαφής. Είναι η λύση, την οποία προβλέπουν το Διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Δύο κράτη στα σύνορα του 1967, με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα και των δύο κρατών».

ΙΣΡΑΗΛ - ΔΕΝΔΙΑΣ - ΑΣΚΕΝΑΖΙ

Επίσης, ανέφερε πως καταδίκασε με τον πιο καθαρό τρόπο την εκτόξευση χιλιάδων ρουκετών από τη Χαμάς κατά του Ισραήλ. Είναι ενέργεια απολύτως και καθολικά καταδικαστέα, προσέθεσε και ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ, όπως και κάθε χώρα του κόσμου, έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Από εκεί και πέρα, προέταξε, «οφείλει να αναληφθεί πρωτοβουλία για το Μεσανατολικό».

Ο κ. Δένδιας ξεκίνησε τη δήλωσή του αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, με την οποία άρχισε τις επαφές του στην περιοχή. «Συναντήθηκα σήμερα το πρωί στα Ιεροσόλυμα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, για να δηλώσω με τον πιο καθαρό τρόπο το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ένα από τα πιο ιερά καθιδρύματα του Χριστιανισμού» ανέφερε.

Νίκος Δένδιας - Πατριάρχης Ιεροσολύμων  Θεόφιλος

Απαντώντας σε ερώτηση τι εικόνα αποκόμισε από τις επαφές για την κατάσταση αυτήν τη στιγμή στη Γάζα, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση είναι απολύτως προβληματική και χρειάζεται να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Επανέλαβε ότι η Χαμάς είναι απολύτως καταδικαστέα για την εκτόξευση των χιλιάδων ρουκετών εναντίων αμάχων πολιτών.

Τέλος, ερωτηθείς για τον ρόλο της Τουρκίας, ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως οι εμπρηστικές δηλώσεις και οι μονομερείς τοποθετήσεις σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κατάσταση, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, δεν βοηθούν.

ΔΕΝΔΙΑΣ - ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Μετά τις συναντήσεις του στα Ιεροσόλυμα και τη Ραμάλα, ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε στην άτυπη τηλεδιάσκεψη Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, κατά την οποία ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις επαφές του αυτές.

ΙΟΡΔΑΝΙΑ - ΔΕΝΔΙΑΣ - ΣΑΦΑΝΤΙ

Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών στην περιοχή ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφαντί, στο Αμμάν. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός: δεκάδες θάνατοι και 2812 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Μητσοτάκης: Αμοιβαία επωφελής η σχέση της Ελλάδας με τη Γερμανία

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ντουντουνάκη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη ΔεκεμβρίουΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ' όλα».

Κρήτη: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων (βίντεο)Σήμερα 13:23 | Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Κρήτη. Πετροπόλεμος και χρήση χημικών στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων

Τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη με δύο νεκρούς - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγόςΣήμερα 11:44 | Ειδήσεις

Στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε νεκρός ο 51χρονος αδερφός του. 

Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Από τις 5 το απόγευμα έως τις 7 το βράδυ, τίθεται ήδη σε εφαρμογή το κλείσιμο των παραδρόμων γύρω από το μπλόκο της Νίκαιας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την ενοχή και των δύο κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας14:08Κρήτη: Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων (βίντεο)13:54Θεσσαλονίκη: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας13:40Ζάκυνθος - Ο πατέρας του 2χρονου στο Πρωινό: Προσπαθώ να δείχνω ότι είμαι καλά, αλλά τα χάνω13:26Νορβηγία: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο του Όσλο13:12Ναύπακτος: Άνδρας συνελήφθη μετά από άσκοπους πυροβολισμούς έξω απο το σπίτι του12:58Λαμία: Έκλεισαν οι αγρότες τον Μπράλο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας12:44Εντείνονται τα μπλόκα των αγροτών στην Ήπειρο12:30Σάμος: Τούρκος διακινητής έριξε στη θάλασσα 37 μετανάστες - Εντοπίστηκε η σορός ενός 12χρονου αγοριού12:16Αγροτοκτηνοτρόφοι: Σε εξέλιξη το παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο12:02Τροχαίο δυστύχημα στη Ξάνθη με δύο νεκρούς - Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός11:48Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη Δεκεμβρίου11:34Τσιάρας: Οι πραγματικοί και έντιμοι αγρότες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα 11:20Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη11:06Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για κλοπές, μεταξύ αυτών τρεις ανήλικοι10:52Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί σε τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης 10:38Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:24Ρέθυμνο: Ανήλικος μέθυσε σε γάμο και κατέληξε στο νοσοκομείο10:10Πυροβολισμοί στο Ίλιον: Πεθερός πήγε να βιάσει την 17χρονη νύφη του09:56Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας09:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο