LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 15 Μαΐου 2021 22:16

Ατρόμητος – Βόλος: Τo “κύκνειο”... γκολ του Ούμπιδες

Ένα πέναλτι-γκολ του εμβληματικού Χαβιέ Ούμπιδες, στο τελευταίο ματς της καριέρας του.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΒΟΛΟΣ - SUPER LEAGUE

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς στο Περιστέρι για την 7η και τελευταία αγωνιστική των play-out της Super League, ο Ατρόμητος πήρε τη τη νίκη γοήτρου με 1-0 επί του ήδη πρώτου σε αυτή τη διαδικασία Βόλου, ολοκληρώνοντας τη σεζόν πάνω από το... ψυχολογικό όριο της 8ης θέσης. Ωστόσο το φινάλε της σεζόν δεν ήταν το σημαντικότερο στοιχείο του αγώνα. Αντιθέτως, αυτό ήταν το ποδοσφαιρικό φινάλε του Χαβιέ Ούμπιδες!

Ο 39χρονος Αργεντινός έριξε τίτλους τέλους στη σημαντική καριέρα του, η οποία ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2009 από τον Ολυμπιακό Βόλου και συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση μονάχα μια σεζόν, φτάνοντας τις 362 συμμετοχές. Αγωνίστηκε στους Περιστεριώτες 8 σεζόν (μετά και απο μονοετές πέρασμα από τον Άρη), από το 2013 και για 278 επίσημους αγώνες, έχοντας 29 γκολ και 48 ασίστ, όντας ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του Ατρομήτου στη Super League. Το τελευταίο από τα εν Ελλάδι γκολ του έμελλε να σημειωθεί στο αντίο του και να χαρίσει έτσι μια ακόμη νίκη στην ομάδα των δυτικών προαστίων, ισοφαρίζοντας μάλιστα τα γκολ του Μανούσου στην κορυφαία κατηγορία. Ο Έλληνας επιθετικός με τη σειρά του, ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι που έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο παραχώρησε με χαρά τη μπάλα στον Αργεντινό για να αναλάβει αυτός την εκτέλεση.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, οι δύο ομάδες είχαν από μια φάση στο πρώτο 20λεπτο με τον Ατρόμητο να είναι πιο ενεργός και να κάνει περισσότερο παιχνίδι. Ανούσιος επιθετικά ο Βόλος που κατάφερε να κρατήσει κάπως τη μπάλα μετά το 20λεπτο, όμως ο Ατρόμητος ήταν καλά στημένος ήταν στην άμυνά του, κλείνοντας χώρους και βγαίνοντας γρήγορα πάνω στη μπάλα. Η ευκαιρία με την κεφαλιά του Γιακουμάκη λίγο άουτ στο 8' ήταν η καλύτερη του πρώτου 45λεπτου, ενώ ως το φινάλε του ο Βόλος είχε 1-2 ανολοκλήρωτες φάσεις.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα και στο β' μέρος, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 57', όταν ο Ενσικουλού έκανε το γύρισμα και ο Ραμπέγιο από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε με τη... φτέρνα, 2-3 μέτρα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Ραμπέγιο έκανε προβολή σε σέντρα του Ενσικουλού, την οποία «έβγαλε» εντυπωσιακά ο Παπαδόπουλος. Αυτή ήταν η δεύτερη προειδοποίηση των γηπεδούχων και στην τρίτη φάση μέσα σε ένα πεντάλεπτο ήρθε και το γκολ. Ο Μανούσος σούταρε μετά από ωραία ενέργεια του Ενσικουλού, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Γκρίλο με τον ρέφερι να δείχνει τη λευκή βούλα.

Ο Χαβιέ Ούμπιδες εκτέλεσε ψύχραιμα στέλνοντας τον γκολκίπερ του Βόλου στην απέναντι γωνία και έγραψε έτσι την ιστορία του αγώνα, αφού ως το φινάλε ελάχιστα πράγματα άλλαξαν, με τον Ατρόμητο να διατηρεί τον έλεγχο. Εξαιρετικά φορτισμένη συναισθηματικά η στιγμή της αλλαγής του Αργεντινού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με παίκτες, αντιπάλους και το υπόλοιπο γήπεδο να τον χειροκροτούν και να τον ευχαριστούν για μια καριέρα που τίμησε και κόσμησε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Γιαννιώτης, Αθανασίου (83' Γκαλβάο), Νταβιώτης (69' Νάτσος), Γούτας, Στρούγγης, Σάλομον, Ούμπιδες (90+3 Οικονομίδης), Ραμπέγιο (69' Μουνίθ), Ενσικουλού (68' Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης, Μανούσος.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Τσοκάνης, Μήτογλου, Γκρίλο, Ντεντάκης (58' Κρητικός), Φεράρι, Μπαριέντος (87' Σάντσες), Κιάκος (46' Ριένστρα), Λογαράς (63' Τέκιο), Μπαρτόλο, Μπουυένο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού (βίντεο)

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τρισάγιο στη μνήμη του δημοσιογράφου (βίντεο)

UFO: Νέα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24Σεισμός 4.7 ρίχτερ στα Καλάβρυτα23:10Νότια Κορέα: Αποκαλύφθηκε δίκτυο μαζικής παραβίασης καμερών - Χιλιάδες πολίτες θύματα κρυφής καταγραφής22:56Σαρκοζί: Στη δημοσιότητα αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο που περιγράφει τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή22:42Ναυάγιο στην Κρήτη: Μάχη για τη ζωή τους δίνουν οι δύο διασωθέντες22:28Βύρωνας: Εξιχνιάσθηκε συμμορία που λήστευε πρακτορεία τυχερών παιγνίων22:14Βρετανικός Τύπος: Η ευλογιά θα αφανίσει την ελληνική φέτα22:00Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο