LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 15 Μαΐου 2021 22:16

Ατρόμητος – Βόλος: Τo “κύκνειο”... γκολ του Ούμπιδες

Ένα πέναλτι-γκολ του εμβληματικού Χαβιέ Ούμπιδες, στο τελευταίο ματς της καριέρας του.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΒΟΛΟΣ - SUPER LEAGUE

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς στο Περιστέρι για την 7η και τελευταία αγωνιστική των play-out της Super League, ο Ατρόμητος πήρε τη τη νίκη γοήτρου με 1-0 επί του ήδη πρώτου σε αυτή τη διαδικασία Βόλου, ολοκληρώνοντας τη σεζόν πάνω από το... ψυχολογικό όριο της 8ης θέσης. Ωστόσο το φινάλε της σεζόν δεν ήταν το σημαντικότερο στοιχείο του αγώνα. Αντιθέτως, αυτό ήταν το ποδοσφαιρικό φινάλε του Χαβιέ Ούμπιδες!

Ο 39χρονος Αργεντινός έριξε τίτλους τέλους στη σημαντική καριέρα του, η οποία ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2009 από τον Ολυμπιακό Βόλου και συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση μονάχα μια σεζόν, φτάνοντας τις 362 συμμετοχές. Αγωνίστηκε στους Περιστεριώτες 8 σεζόν (μετά και απο μονοετές πέρασμα από τον Άρη), από το 2013 και για 278 επίσημους αγώνες, έχοντας 29 γκολ και 48 ασίστ, όντας ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του Ατρομήτου στη Super League. Το τελευταίο από τα εν Ελλάδι γκολ του έμελλε να σημειωθεί στο αντίο του και να χαρίσει έτσι μια ακόμη νίκη στην ομάδα των δυτικών προαστίων, ισοφαρίζοντας μάλιστα τα γκολ του Μανούσου στην κορυφαία κατηγορία. Ο Έλληνας επιθετικός με τη σειρά του, ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι που έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο παραχώρησε με χαρά τη μπάλα στον Αργεντινό για να αναλάβει αυτός την εκτέλεση.

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, οι δύο ομάδες είχαν από μια φάση στο πρώτο 20λεπτο με τον Ατρόμητο να είναι πιο ενεργός και να κάνει περισσότερο παιχνίδι. Ανούσιος επιθετικά ο Βόλος που κατάφερε να κρατήσει κάπως τη μπάλα μετά το 20λεπτο, όμως ο Ατρόμητος ήταν καλά στημένος ήταν στην άμυνά του, κλείνοντας χώρους και βγαίνοντας γρήγορα πάνω στη μπάλα. Η ευκαιρία με την κεφαλιά του Γιακουμάκη λίγο άουτ στο 8' ήταν η καλύτερη του πρώτου 45λεπτου, ενώ ως το φινάλε του ο Βόλος είχε 1-2 ανολοκλήρωτες φάσεις.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα και στο β' μέρος, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 57', όταν ο Ενσικουλού έκανε το γύρισμα και ο Ραμπέγιο από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε με τη... φτέρνα, 2-3 μέτρα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Ραμπέγιο έκανε προβολή σε σέντρα του Ενσικουλού, την οποία «έβγαλε» εντυπωσιακά ο Παπαδόπουλος. Αυτή ήταν η δεύτερη προειδοποίηση των γηπεδούχων και στην τρίτη φάση μέσα σε ένα πεντάλεπτο ήρθε και το γκολ. Ο Μανούσος σούταρε μετά από ωραία ενέργεια του Ενσικουλού, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Γκρίλο με τον ρέφερι να δείχνει τη λευκή βούλα.

Ο Χαβιέ Ούμπιδες εκτέλεσε ψύχραιμα στέλνοντας τον γκολκίπερ του Βόλου στην απέναντι γωνία και έγραψε έτσι την ιστορία του αγώνα, αφού ως το φινάλε ελάχιστα πράγματα άλλαξαν, με τον Ατρόμητο να διατηρεί τον έλεγχο. Εξαιρετικά φορτισμένη συναισθηματικά η στιγμή της αλλαγής του Αργεντινού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με παίκτες, αντιπάλους και το υπόλοιπο γήπεδο να τον χειροκροτούν και να τον ευχαριστούν για μια καριέρα που τίμησε και κόσμησε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Γιαννιώτης, Αθανασίου (83' Γκαλβάο), Νταβιώτης (69' Νάτσος), Γούτας, Στρούγγης, Σάλομον, Ούμπιδες (90+3 Οικονομίδης), Ραμπέγιο (69' Μουνίθ), Ενσικουλού (68' Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης, Μανούσος.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Τσοκάνης, Μήτογλου, Γκρίλο, Ντεντάκης (58' Κρητικός), Φεράρι, Μπαριέντος (87' Σάντσες), Κιάκος (46' Ριένστρα), Λογαράς (63' Τέκιο), Μπαρτόλο, Μπουυένο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται τις κατηγορίες για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού (βίντεο)

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τρισάγιο στη μνήμη του δημοσιογράφου (βίντεο)

UFO: Νέα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο ΒελόπουλοςΣήμερα 11:31 | Ειδήσεις

«Αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)Σήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ, που υποστηρίζει ότι ο πατέρας του πέθανε από ιατρικό λάθος. Τι ζητά από τον Άδωνι Γεωργιάδη, τι λέει για τον Πρωθυπουργό, τι καταγγέλλει για το Νοσοκομείο “Αττικόν”

Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική ΔικαιοσύνηΣήμερα 11:24 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Τι επεσήμανε ο δικηγόρος του, για την πρώτη φορά που ενεργοποιείται στην Ελλάδα το συγκεκριμένο άρθρο του Π.Κ.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο