LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2021 20:08 | Ανανέωση: 14 Μαΐου 2021 20:21

Κορονοϊός - Κοντοζαμάνης: Επιστροφή στην κανονικότητα για τα νοσοκομεία

Ξεκινά η υλοποίηση του σχεδίου επιστροφής στην προ κορονοϊού λειτουργία των νοσοκομείων.

ΙΑΤΡΟΙ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Σχέδιο επιστροφής στην κανονική λειτουργία των νοσοκομείων θα ξεκινήσει να υλοποιεί από την επόμενη εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας, καθώς το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και κυρίως η κάμψη που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα τόσο στις εισαγωγές στις απλές κλίνες νοσηλείας, όσο και  στη μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ, ανακοίνωσε σήμερα κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Το σχέδιο θα εξελίσσεται ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, προσέθεσε. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα με την αύξηση κρουσμάτων υπήρξε αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων τα οποία δεν ήταν επείγοντα και έκτακτα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοντοζαμάνης, την Παρασκευή 21 Μαΐου, το Νοσοκομείο “Θριάσιο” θα επανέλθει στην κανονική του λειτουργία και σταματά η χρήση του ως νοσοκομείο COVID. Επίσης, την Κυριακή 23 Μαΐου θα είναι η τελευταία εφημερία που θα κάνει το Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” και θα ξεκινήσει επίσης η σταδιακή λειτουργία του “Σισμανόγλειου”. Την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα από τα Νοσοκομεία “ΚΑΤ”, “Γεννηματάς” και “Αττικόν” θα δοθούν οι κλίνες που είχαν δεσμευτεί για την COVID-19 σε περαστικά non-COVID.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση για τα μονοκλωνικά αντισώματα, σημείωσε ότι δεν έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και επανέλαβε ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Ερωτηθείς για τα κέντρα αποκατάστασης ασθενών μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο, είπε ότι από την αρχή της πανδημίας δόθηκε έμφαση στο κομμάτι της αποκατάστασης και της αποθεραπείας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε ότι σε συνεργασία με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και το Γραφείο του  Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  στην Αθήνα, «μεθοδικά και συγκροτημένα θα παρακολουθήσουμε τους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία». Πρόκειται για τους post-COVID ασθενείς που χρήζουν είτε αποκατάστασης είτε αποθεραπείας, έτσι ώστε να  υπάρχει μια ολοκληρωμένη διαχείριση αυτών των ασθενών.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Σπαραγμός στην κηδεία της Καρολάιν (εικόνες)

Γιάννης Λαγός: τις επόμενες ώρες η έκδοση του στην Ελλάδα

Τουρισμός - Γκερέκου στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα πρώτη επιλογή για τους τουρίστες (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησίΧθες 22:32 | Ειδήσεις

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στις Κυκλάδες λόγω της κακοκαιρίας, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν καταγραφεί στην Πάρο.

Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)Χθες 19:58 | Ειδήσεις

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν έξω από το Αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, πριν από ένα χρόνο.

Τροχαίο στον Λαγκαδά: Η προφυλάκιση, η συγνώμη και η χρήση μεθαδόνηςΧθες 19:13 | Ειδήσεις

Η υπόθεση της άτυχης Χαράς, που σκοτώθηκε από τον μεθυσμένο οδηγό, που ήταν στο τιμόνι, παρ' ότι του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα, έχει μια ακόμη συγκλονιστική εξέλιξη.

Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες)Χθες 22:06 | Ειδήσεις

Στο δυστύχημα ενεπλάκη ένα κίτρινο φορτηγό, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
FedHATTA: Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα σε Ελλάδα και εξωτερικό23:59Ινδία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων23:45Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του 23:30Άρης – Περιστέρι: Πήραν το “θρίλερ” οι φιλοξενούμενοι23:16Ένταση σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 23:03Πατήσια: Φωτιά σε εργοστάσιο (εικόνες)22:49Κακοκαιρία - Πάρος: Δορυφορική εικόνα από τις πλημμύρες στο νησί 22:36Θεσσαλονίκη: Νύφη συνελήφθη λίγο πριν πάει στην εκκλησία22:22Βοστώνη: Φορτηγό έπεσε σε πεζούς (εικόνες) 22:09Charleston Open: Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 2ο γύρο21:55Η μεγάλη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 21:42Επιβατικό αεροπλάνο από Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία21:28Πάπας Φραγκίσκος: Πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του21:15Ωνάσεια Δημόσια Σχολεία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις21:01Youth League – Ολυμπιακός: Είπε αντίο… με ψηλά το κεφάλι20:48Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε σπίτια με “χρυσή” λεία20:34Μητσοτάκης στο ΤikTok για κατώτατο μισθό: Θα πετύχουμε τον στόχο μας για 950 ευρώ το 2027 20:21Κυριακή Γρίβα: Σπάραξε η μητέρα της στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της, 1 χρόνο μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους (εικόνες)20:07ΠΝΟ – Απεργία: Πότε δένουν κάβους τα πλοία19:52Κρήτη: Προσωρινά κρατούμενος ο δεύτερος υγειονομικός - Κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό19:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο