LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Μαΐου 2021 12:33 | Ανανέωση: 14 Μαΐου 2021 12:49

Ντιμιτρόφ για Βόρεια Μακεδονία: “Win-win” η ένταξη της στην ΕΕ

Ο αντιπρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας τόνισε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ότι η είσοδος στην ΕΕ είναι το πιο πιεστικό ζήτημα για τη χώρα του.

Dimitrov

Τη διαδικασία ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζήτησαν οι συμμετέχοντες στον πάνελ, με τίτλο «The EU and West Balkans: Delivering a long-due promise», στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, ο αντιπρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ τόνισε ότι η είσοδος στην ΕΕ είναι το πιο πιεστικό ζήτημα για τη χώρα του και προσέθεσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών είναι υπέρ των διαπραγματεύσεων με μας και με τα Τίρανα».

Όσον αφορά στη Βόρεια Μακεδονία, ο Νικολά Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι η χώρα του έχει «τις πολιτικές αποφάσεις από όλες τις χώρες - μέλη (της ΕΕ) να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις», καθώς όπως είπε η Βόρεια Μακεδονία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η διαδικασία. Παράλληλα, εκτίμησε ότι και οι ευρωπαϊκές χώρες θα επωφεληθούν από μία ευρωπαϊκή Βόρεια Μακεδονία, ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση «Win-win ή lose-lose» για όλους. Κάλεσε την Κομισιόν να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις τώρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «θα χαθεί μία μοναδική ευκαιρία».

Ο επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Όλιβερ Βάρχελι περιέγραψε τις διαδικασίες για την ένταξη μίας χώρας στην ΕΕ, τονίζοντας ότι «πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι χώρες για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις». Ωστόσο, προσέθεσε, εργαζόμαστε για να πάρουμε έγκριση, ενώ σε ερώτηση για το αν η αλλαγή των κανονισμών έγινε για να καθυστερήσει η είσοδος των χωρών, απάντησε ότι η απόφαση για τη νέα μεθοδολογία εισόδου δείχνει την επιτυχία της, καθώς ουσιαστικά η απόφαση της Κομισιόν ήταν να αναβιώσει τις διαδικασίες. Κατέληξε, τονίζοντας ότι η ΕΕ δίνει, με αυτόν τον τρόπο, την ευκαιρία στις χώρες να κάνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Θρήνος στο λιμάνι του Βόλου για την Καρολάιν (εικόνες)

Δικηγόροι για συνεπιμέλεια: Αναγκαία μεταρρύθμιση με επιμέρους διαφωνίες

Επιδειξίας στην Νέα Σμύρνη: Αποσύρθηκε η υπόθεση από το αυτόφωρο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο